Çocuk Hastalıkları Oğlumun vücudundaki döküntüler su çiçeği olabilir mi?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Mevrouw61

Gurbet zor.....
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2015
588
797
103
Öncelikle herkese merhabalar; konum kalkmasın lütfennn
Dün sabahtan beri bir telaş içindeyim 6 yaşında 1 oğlum var dünden beri vucudunda su çiçeğine benzer dokuntuler oluştu. Kimi genişçe,kimi sivilce gibi,kiminin kabuğu kopmuş sırtında olanların.
Araştırıyorum yok hicbirseye benzemiyor.çünkü ateş yok hiç.
Sadece sivilceye benzer izler,kaşınıyor ve acıyor dokununca sürtünme olunca.
Doktora götürdüm dün ilk gördüğüm gibi ama biz yurt dışındayız ve burada bunlari ufak tefek görüyorlar gerisin geri çevirdiler takip edin cocukta ekstrem bi durum olursa arayin dediler ne bi tahlil ne krem v.s hic birsey demeden ne olduğunu bile demediler oylece geri geldik bekliyorum evde telaşlı bir sekilde böyle bir durumla karsilasan varmi acaba simdiden cok teşekkür ederim

Su çiçeği ateşsiz de olabilir ki. Ben su çiçeğiyken gayet hayatıma devam etmiştim. Liseye giderken olmuştum
Telaşlanacak bişey yok bence. Geçmiş olsun

Benim kızımda çiçek çıkarttı ama hiç ateşi olmadı.ve toplasan vücutta 5 tane anca çıktı.ateş olmayabilir ama çiçektir herhalde çünkü o yaşlarda çıkıyor genelde.kaşıntı için krem alın kaşırsa iz kalır.geçmiş olsun.

Benim kızımda çiçek çıkarttı ama hiç ateşi olmadı.ve toplasan vücutta 5 tane anca çıktı.ateş olmayabilir ama çiçektir herhalde çünkü o yaşlarda çıkıyor genelde.kaşıntı için krem alın kaşırsa iz kalır.geçmiş olsun.
Teşekkür ederim evet krem iyi ama burda vermiyorlar malesef hicbir sekilde
Çocuğu doktora götürüyoruz adam internetten bakip bişey söylüyor böyle bi tuhaf durum işte

Fotoğraf atsanıza bakalım. Ben 21 yaşında su çiçeği geçirmiştim. Çok ağır geçmişti benimki. Günlerce yatmıştım. Ama küçük çocuklar daha hafif geçirir. Yaş ilerledikçe daha ağır geçiriliyormuş. Doktor öyle demişti.

Canım ihmal etme geçtiğimiz ay benim kızım da su cicegine benzer birşey çıkardı. Kan tahlili yapılınca crp yüksek çıktı mikrop kapmış yavrum. Antibiyotik kullandık. Kasintidan uyuyamiyordu ateş de yoktu

Canım ihmal etme geçtiğimiz ay benim kızım da su cicegine benzer birşey çıkardı. Kan tahlili yapılınca crp yüksek çıktı mikrop kapmış yavrum. Antibiyotik kullandık. Kasintidan uyuyamiyordu ateş de yoktu
İhmal etmedik zaten gördüğüm gibi götürdüm ama geri yolladılar bekleyin çocuğun hareketlerinde degisiklik olursa arayin dediler.yalniz arayip once randevu almalisin acile gitmek için bile onlar gel derse gidebiliyorsun

o zaman teşhisi internetten araştırıp kendiniz mi koyacaksınız?
burada da tam tersi hastalık hakkında araştırma yapıp gidince bilmişlik yaptığınızı düşünüyorlar

El ayak hastalığı muhtemelen.
Su çiçeğinde hepsi su topluyor, el ayak hastalığında bir kaçı. Ve irili ufaklı okuyor.

Bi araştırın isterseniz.

Resim ekleyemedim malesef
El ayak hastaligi olmustu geçen yıl turkiyedeydik ozaman hemen anlamisti doktor beklemekten başka çare yok gibi görünüyor malesef herkese çok teşekkür ederim

Öncelikle herkese merhabalar; konum kalkmasın lütfennn
Dün sabahtan beri bir telaş içindeyim 6 yaşında 1 oğlum var dünden beri vucudunda su çiçeğine benzer dokuntuler oluştu. Kimi genişçe,kimi sivilce gibi,kiminin kabuğu kopmuş sırtında olanların.
Araştırıyorum yok hicbirseye benzemiyor.çünkü ateş yok hiç.
Sadece sivilceye benzer izler,kaşınıyor ve acıyor dokununca sürtünme olunca.
Doktora götürdüm dün ilk gördüğüm gibi ama biz yurt dışındayız ve burada bunlari ufak tefek görüyorlar gerisin geri çevirdiler takip edin cocukta ekstrem bi durum olursa arayin dediler ne bi tahlil ne krem v.s hic birsey demeden ne olduğunu bile demediler oylece geri geldik bekliyorum evde telaşlı bir sekilde böyle bir durumla karsilasan varmi acaba simdiden cok teşekkür ederim
Öncelikle geçmiş olsun, döküntüler yoğun olarak nerelerde? Karın, sırt, boyun ve yüzde mi? Su çiçeğinde döküntü olmadan önce hafif bir ateş olur, nezle olmuş gibi hafif bir burun akıntısı olabilir, döküntü başlayınca ateş olmaz, döküntülerin hepsi aynı anda çıkıp aynı anda sönmez, ilk çıkan döküntüler duruma göre 10 saat veya en fazla 24 saat içinde kabuk bağlar ve dökülür, yani su çiçeği belirtilerine benziyor oğlunuzdaki döküntüler, su çiçeği erişkinlerde ağır geçer ama çocuklarda döküntü olana kadar anlaşılmayabiliyor, sanırım oğlunuz döküntüler öncesi çok ateşlenmedi, ateşli bir hastalıktır ama her çocukta yüksek ateş yapacak diye bir kural yoktur, kocaman kocaman içi su dolu kesecikler beklemeyin, sivilce gibi hatta biraz isiliği andıran minik minik lekeler olur içleri su doludur ama her zaman çıplak gözle görülmeyebilir su keseleri, aşırı kaşıntı yapar.

Hafif seyreden vakalar vardır, oğlunuz da hafif atlatıyor olabilir, panik yapmayın, çocuğunuza bol bol sıvı gıdalar verin, terlememeli çünkü ter kaşıntıların artmasına sebep oluyor, hafif pamuklu giysiler giydirin, üşütmeden soğuk algınlığı gribe sebebiyet vermeden kaşıntıları hafifletmek için ılık bir duş aldırabilirsiniz ya da yıkanmasından korkar endişe ederseniz ılık suyla vücudunu silip kurulayabilirsiniz, doktorunuz önermedikçe ilaç kullanmayın özellikle aspirin su çiçeğinde asla kullanılmaması gereken bir ilaçtır, dikkat etmeniz gereken hususlardan biri çocuğunuzun döküntüleri olabildiğince az kaşımasını sağlamak, o döküntülerin sürekli kaşınması enfeksiyon riskini yükseltiyor çünkü, tırnakları uzadıysa kısaltın ki gece uykusunda falan kaşırsa tırnak aralarında döküntü parçaları kalmasın, gündüzleri kaşıntısını unutturmak için oyalamaya çalışın, duruma göre 1 hafta 10 gün kadar sürüyor bu durum ama döküntüler azaldıkça çocuğun kaşınma isteği azalınca rahatlıyor, tekrar geçmiş olsun.

Back