oğlumun kolu yandı yardııımmm lütfen acil

aylin66

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2009
212
1
96
Ankara
oglumun kolu yandı çaya düştü kafam karışık dr ğötürdük
birisi sarın iyi olur dedi diğeri açık tutarsanız yanık daha çabuk iyi olur dedi pansuman herğün yaptırıyoruz kızlar yanık açık mı iyi olur daha çabuk kapalı yardım edin etrafınızda başından ğeçen arkadaşlar
yarıdm çoookk üzğünüm bir doktorun dediğin diğeri tutmuyo
ya canım sıkkın off off
kapalı olunca daha bir acaip kurumuyor
mikrop kapar diye korkuyorum oğlum 2 yaşında
yardım
kızlar

Açık daha iyi .Yahu benim bildiğim o kabaran deriler sarınca yapışır pansumana .Dr kadar bilemem tabii ama sakın bence.Yanık merhemi sürün, buz koyun acısını alsın.Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Benim kardeşiminde bacağı yanmıştı. Yanık merhemi sürüp açık tutun. Kapatmayın yanığı. Hava alması gerekiyor iyileşmesi için. Ama çok hareket ettirip mikrop kaptırmaması içinde dikkat etmeniz gerekiyor.

geçmiş olsun canım ciddi yanık sorunu yaşamış biri olarak kesinlikle sarma kırmızı bir ampul satılıyor eczanelerde ismini hatırlamıyorum druna danış kullan derim

Benim kardeşiminde bacağı yanmıştı. Yanık merhemi sürüp açık tutun. Kapatmayın yanığı. Hava alması gerekiyor iyileşmesi için. Ama çok hareket ettirip mikrop kaptırmaması içinde dikkat etmeniz gerekiyor.

canım zaten sargıda kullanılan gazlı bezler delikli oldugu için tamamen kapatmıyor yani hava alıyor zaten sarılsa bile.. yanıgın derecesine göre karar verilmesi gerekir yani 1.derece bi yanıksa zaten sarılmaz genellikle ama sarmak daha iyi geliyor direk havayla temas ettiği zaman çocugun canı daha çok yanar ilk günlerde sarılması gerekiyor zaten iyileşme dönemine girince dr açık bıraklım diyor..yani açık bi yarayı enfeksiyon açısından da düşünmek gerekir

cnm cok gecmis olsun benimde gecen hafta kizimin ayagina kahve dokuldu hemde tam tasindigim gun...hemen doktora goturduk yanik icin krem verdi aldigimiz eczanedeki bayan gunduzleri sargi beziyle sarin ama gece yatarkene mutlaka cikarin dedi..ama kizim 14 aylik hic durdurmadi sargi bezini acincada oraya buraya surttugu icin surekli kanadi bizde eczaneye dinistik bize bir band onerdi once yarayi temizliyorsun kuruduktan sonra bandi sariyorsun..boyle yaptik cok sukur yara kurudu..

Back