Çocuk Hastalıkları Oğlumun Kan Grubunu neden bizden farklı?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Asude05

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2009
75
1
86
Amasya
Kan gruplarımız Eşimin ki A Rh (+), benimki B Rh (+). Oğlumun ki ise bugün yapılan testte O Rh (+) çıktı. Ailelerimizde de bu gruptan yok, ayrıca biz ya A ya B yada AB olur diye düşünüyorduk.

Bilimsel bi açıklaması varmı bu durumun? Bizlermi yanlış biliyoruz acaba?

evt yanlış biliyorsunuz canım.çocuğunuz ya A ya B ya da 0 grubu olur hatta 0 olma olasılığı daha fazla .çünkü eşleme yapılırken A0--B0 şeklinde yapılır..

Benim de kan grubum ailemden farklı. Annem ve abim 0+, babam ve kardeşim A+, ben B+ yım.

Anne adayı ve baba adayı ikisi de O ise, bebek O olmak zorundadır.
Bir taraf A, diğer taraf B ise bebekte tüm kan grupları söz konusu olabilir.
Her iki taraf A ise bebek B ve AB, iki taraf B ise bebek A ve AB olamaz, ancak O olabilir.
Her iki taraf AB ise bebek O olamaz, diğer gruplar olabilir.
Her iki taraf (-) ise bebek (+) olamaz.
Her iki taraf (+) ise bebek hem (+) hem (-) olabilir.
Bir taraf (+), diğer taraf (-) ise bebek hem (+), hem (-) olabilir.
küçük bi araştırma yaptım canımkaydirigubbakcemile5

gülsan arkadaşa katılıyorum,örn benim annem ve babam a+ ama ben 0- im...benim eşim b+ bebeğimiz ise 0 +..

Kan gruplarımız Eşimin ki A Rh (+), benimki B Rh (+). Oğlumun ki ise bugün yapılan testte O Rh (+) çıktı. Ailelerimizde de bu gruptan yok, ayrıca biz ya A ya B yada AB olur diye düşünüyorduk.

Canım, sizin durumunuzda, bebek bütün kan grupları alabilir.
Yani bebek, O, A, B ve AB kan gruplu olabilir.
Allah annalı babalı büyümeye nasip etsin.

Çocuk annesi olarak sizden değil,eşiniz sizi aldatmış gibi iğrenç bir espri yapasım geldi:2:
Atıyorum kendimi şurdan iğrençti kabul ediyorum:sinifsinif:

Benim kan grubumdan kızım bilemiyorumki doktoruna sordunuz mu?Normaldir sanırım ama.

demekkı esınız AO mıs sızde BO .A grubu bır kısı AA da olabılır AO da bu ıkısıde A grubudur temelde.bızımde aynısı ben AB yım esım BO mışkı oglum A grubu.

Şimdi A grubu kana sahipseniz sizde 2 olasılık vardır:

1-AA olabilirsiniz,
2-AO olabilirsiniz,

Eşiniz ise yine 2 olasılığa sahiptir:

1-BB olabilir,
2-BO olabilir,

Şimdi döllenme olurken bunlar olasılıklar şeklinde eşleşir. Sizde muhtemelen, sizin AO eşinizin ise BO.

Bunlar eşlenirken:

AO BO dan: Sizin çocuklarınızın kan grupları AB olabilir, AO olabilir, BO olabilir, OO olabilir. İlk çocuğunuz O olmuş işte. Bu kadar basit.kaydirigubbakcemile5

Bende bir kez daha cevaplayım:

* 0+0 = 0
* 0+A = 0 veya A
* 0+B = 0 veya B
* 0+AB = A veya B
* A+A = 0 veya A
* A +B = A veya B veya AB
* A + AB = A veya B veya AB
* B + B = 0 veya B
* B + AB = A veya B veya AB
* AB + AB = A veya B veya AB

herkes cevaplamış zaten. ben de şunu söyleyim; insanlarda her genden 2 tane bulunur(anne ve babadan aldığı için) ve baskın olan gen kendini belli eder(fenotip), baskın olmayan gen ise genotipte olur ama gen sahibinde kendini göstermezken eğer eşinden de baskın olmayan gen geçmişse çocuğa, çocuklarında o gen kendini gösterir.

Benim annem 0+
babam b+
5 kardesiz
3 müz annem gibi 0+
2 si b+
bende hep ya annenin ya babanin kan grubunu alir diye biliyorum.

herkes cevaplamış zaten. ben de şunu söyleyim; insanlarda her genden 2 tane bulunur(anne ve babadan aldığı için) ve baskın olan gen kendini belli eder(fenotip), baskın olmayan gen ise genotipte olur ama gen sahibinde kendini göstermezken eğer eşinden de baskın olmayan gen geçmişse çocuğa, çocuklarında o gen kendini gösterir.

Arkadaş neden farklı olduğunu bile bilmiyor. Bu şekilde sanırım anlamaz. Fenotip, genotip ne demek nerden bilsin.:bbo:Yoksa DNA dan girerek bir açıklamada ben mi yapsam.Ya da mendel den mi bahsetsem.sempatiksalakcinni

Arkadaş neden farklı olduğunu bile bilmiyor. Bu şekilde sanırım anlamaz. Fenotip, genotip ne demek nerden bilsin.:bbo:Yoksa DNA dan girerek bir açıklamada ben mi yapsam.Ya da mendel den mi bahsetsem.sempatiksalakcinni

Zaten burda birbirimizden bilinçli çıktık. :)
Meraketme arkadaşım, Mendel yasaları bilen bilir, bilmeyen ve öğrenmek isteyen bilen arkadaşlardan öğrenebilir. Zaten o nedenle soruyorlar.

herkes cevap vermiş benimki mi rahatsız etti?
bilgim olan bişeyi söyledim anlamak isteyen anlar, ordaki 2 kelimenin ne demek olduğunu bilmeyen biri de gayet rahat anlayabilir ne demek istediğimi.
benim yorumuma cevap yazcağınıza konu sahibine yazsaydınız o zaman bu kadar bilgiliyseniz. bir de sizin anlatışınızı görelim.

adszzi.png

yeterince açık olmuş mu? memnun edebilmişimdir umarım sizi.
bundan sonra mesaj yazarken sizden izin alıp yazarım.

bilgim olan bişeyi söyledim anlamak isteyen anlar, ordaki 2 kelimenin ne demek olduğunu bilmeyen biri de gayet rahat anlayabilir ne demek istediğimi.
benim yorumuma cevap yazcağınıza konu sahibine yazsaydınız o zaman bu kadar bilgiliyseniz. bir de sizin anlatışınızı görelim.

anlatmışsınız, gayet de güzel anlatmışsınız ve bu konuyla işiniz bitmiş neden gelip bana cevap verme gereği duydunuz?
konu sahibi gerekirse cevap verebilir ben mesajımı ona yazdım size değil.
bu tarz mesajlar yüzünden siteden soğudum. insanların derdi paylaşım değil tartışma çıkarmak olmuş.

Bir çift göze sahip olsaydın ilk sayfadaki yorumumu görürdün.:hulya:

Back
X