• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları oglumun kahvaltı sorunu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

atalay-uxgxur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2008
129
0
96
50
İstanbul
arkadaşlar 2,5 yaşında oglum var.kahvaltı etmeyi sevmiyor.peynir zeytin yumurta yesin istiyorum yemiyor.varsa sucuk salam yiyor. süt zaten içmiyor. akıl verin neyapayım.nasıl alıştırayım. çıldıracagım. aç aç öglene kadar duruyor.artıkl son demde çorba veriyorum .dayanamıyorum. tecrübelerinizi konuşturun arkadaşlar bekliyorum:Saruboceq:......

ah ah aynı dert benim oğlumdada var sabahları ne peynir yedirebiliyorum nede yumurta verdiğim zaman anında cıkarıyo..dediğin gibi sosis sucuk onlardan yiyor ama onlarda zararlı ne yapacaz bilmiyorum..

2,5 yaş baya ileri bi yaş.sanırım şu zamana kadar alıştırmışsınız et,sucuk vs...
çok sevdiği bir şeyi vermemekle işe başlayın.kahvaltı etmediği takdirde tv açmayın,parka g ötürmeyin,hasta olursun kahvaltı etmessen,doktora götürmek zorunda kalırım gibi şeyler deneyin.
ama kesinlikle çaresizliğinizi belli etmeyin.umurunuzda değilmiş gibi davranın.yoksa bu durumu sürekli kullanır size karşı...
Allah kolaylık versin...

canım benimki 4.5 yaşında malisef 11 den önce birşey yemiyor
hazırlayıp önüne koyuyorum ama saatlerce duruyor.biraz bende sorun belki ben kahvaltı yapmam yıllardır annemde hazırlardı ama 10 dan önce birşey yiyemiyordum midem almıyordu.belki diyorum hazırlayıp oğlumla yesem farklımı olurdu.ama ne denediysem 11 den önce yemiyor.omletler yaptım ketçap ve mayonezden saç ağız burun adı çocuk omlet oldu kaşarları küp kesip her birine kürdan taktım.ama malisef günümüz çocukları iştahsız.sana nacizane tavsiyem evde salam sosis gibi kanser yapan şeyleri bulundurma.inan bir gida profu demişti asla çocuklarıma yedirmem diye bende çok nadir sucuk alıyorum sadece .istemiyormu oğlum elbet istiyor zararlarını anlattım küçük yaştan beri e evdede olmayınca kabulleniyor.yumurtanın faydalarını anlat.büyümen için de mesela.salatalık güzel cildin için de.domates kan yapar kanserden korur de.benim oğlum ekmek sevmez mesela ekmek yemezsek saçlarımız güçlenemez dökülür diyorum.işin komik tarafı eve gelen saçları dökülmüş misafirlerimize koşup mutfaktan ekmek getiriyor.ye saçların dökülmesin diyor.yani canım anlamaz deme her yaşta çocuklar bizi anlar.faydalarını zararlarını anlatrak çözdüm ben olayı sanada kolay gelsin.

sagolun arkadaşlar. dün doktoruna gitmiştim oglumun aynı sorunu anlattım. oda dedi kansorejen madde onlar verme sonra aglama dedi. vermek istemiyorum sadece hafta sonları falan . çaresizlik de çok kötü arkadaşlar.helede bu evladın olursa.

benim kızımda peynir zeytin yumurta vs örnek çok yemiyordu.ne kadar çaba harcarsam harcayım ağzına koymuyordu.kendi haline bıraktım
baktıki babasıyla ben yiyoruz yanımıza gelip yediklerimizden tırtıklamaya başladı.
şimdi herşeyi yiyor çok şükür ağzınızın tadını biliyomuşsunuz diyor
bence sizde zamana bırakın üsteledikçe inatlaşıyorlarcokacimcoook

sagolun arkadaşlar. dün doktoruna gitmiştim oglumun aynı sorunu anlattım. oda dedi kansorejen madde onlar verme sonra aglama dedi. vermek istemiyorum sadece hafta sonları falan . çaresizlik de çok kötü arkadaşlar.helede bu evladın olursa.

Arkadaşım salam sosis gibi gıdaları evine bile sokma derim.Bak dr. da zararlı sonradan ağlarsın demiş.Ben kendimde yemiyorum zararlı olduğundan ve evde olmayınca çocuklarda yiyemiyor aç kalmamak için hazılardığım peynirli sebzeli omletleri yiyorlar cokacimcoook

benim oglum peyniri görmeye bile tahamül edemiyor görünce iki eliyle yüzünü kapatıyo nasıl yediriyim yumurtayı yine homurdana homurdana yiyo ama işte peynir mümkün degil :1no2:

Back