Kızlar oğluma isim olarak ilk önceleri Mert hoşumuza gidiyordu.Bir de Batu yu çok düşünmüştük.sonra eşim soy ismimiz de kısa olduğu için iki isim de olabilir dedi.(kendi de iki isimli).
ben çok iki isimden yana olmasamda Ata kuzey çağan beğendiğimiz isimler ama tek olarak koyma taraftarı değil babamız oyüzden merti başa ekledik..
tabi ama karar vermek çok zor
bir de demirhan(güçlü hükümdar) anlamı güzel olduğu için karizmatik de geldi kulağımıza(sadece demir bey,demir ağbi den daha iyi duruyo diye düşünüyorum Demirhan bey)
Zaten demirhan isminde bir çok sevdiğim bir hocam vardı birazda bu isme o yüzden aşina oldum sanırım..
bu isimlerden hangisi diğerine göre daha iyi öneri ve yorumlarınız benim için önemli..şimdiden katılımda bulunup yorum yapanlara teşekkür ederiz..
Mert ismi anlamli soylenisi hosuma gitmiyor hele insanlar ilk iki harfi bagirirken uzatinca. Ben erkekte sert unlu harfleri seviyorum daha erkeksi duriyor. Kuzey, batu , ata gibi. . Oyum Kuzey Mert e,. Kuzey Ata , Mert Ata da Demirhan Ata da guzel
hep derim doğanı niye kullanmıyosun yok ben merti seviyorum diyor adından çok memnun biriyle tanısırken mert diye tanıtır kendini doğanı pek kimse bilmez bence de güzel isim söyleyişide kolay