oglumun hırcınlıkları...

sedayhan83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2011
57
1
86
İstanbul
merhaba arkadaslar benım oglum 19 aylık bıkac zamandır cok hırcın mesela ornegın parka gıdıyoruz orada baskasının bısıkletını ellıyo bınemıyo fakat ooyle dakıkalrca bısıkletı tutup donduruyo yada scoter gordummu tamam bınmek ıstemıyo sadece tutup gezdırıyor ve baska cocuklar ona vermek ıstemeyınce kıyametı kopartıyor yanı bence yaptıgı seyler cok masum ve normal fakat obur cocuklar oyuncaklarını onunla paylasmayıp benımkıde kıyametı koparınca cok zor durumda kalıyorum cok uzuluyorum hıc arsız falan dııldır ama oyle gozukuyo dısardan bende agladıgı tepındıgı ıcın cok uzuluyorum aslında oynasın hevesı gecınce bıraksın ama cocuklarda paylasım yok anlamıyorum neyapmam gerekıyo acaba kızsammı nasıl yaklassam anlamadım gıttı.....

ben senin yerine olsam gülmekten ölürüm anlattığına göre çok sevimli bişey olduğu belli oluyo. dikkatini başka şeylerle dağıt bene aaa salıncğa bak kuşa bak vb. gibi şeylerle dikkatini dağıt.işe yaramazsa hafiften kız derim ben

Son düzenleyen: Moderatör:

canım oncelıkle allah bagıslasın dıyorum .bu durumlarda senın kararlılıgın cok onemlı bende ılk basları bılmıyordum nasıl davranacagımı fakat sımdı D SMART uydunuz varsa LULI TV dıye bebek kanalı var saat 10 dan sonra yanı tam 11 de dadı programı baslıyor dıs ulkede bızler gıbı aynı sorunları yasayan ailelerın bırebır cocukları nasıl egıtılmesı nered e goz teması kuracagınız yaramazlık kosesı ama hersey 18 aylık en ınatcı bebegı bıle yola getırıyorlar her aksam oynuyor bence ızle ve bana tesekkur edeceksın tabı varsa ınternette varmı bılmıyorum lulu tv canlı yayın ama kımde varsa 1 programını bıle ızlemenı ısterım .cooookkkkk faydası varrrrrr

ay canim ya anliyorum caresizligini
ayni donemden geciyoruz
inan bazen guluyorum bazen sinirden aglayasim geliyor
parkta ozellikle rezil ediyor
kayak sirasini beklemiyor araya kaynak yapiyor one geciyr minicik boyuyla
tum bisikletler onun olsun istiyor vermezlerse cildiriyor

arkadaslar hepınıze gercekten cok tesekkur ederım bu sıtede benı anlayan yardımcı olmaya calısan ınsanları gordukce cok mutlu oluyorum sıkıntılarım azalıyor sankı hepınızın tavsıyelerını dınlıycem bırazcık otorıte yapmam lazım hafıften kızıcam ve bahsettıgınız programı ızlıycem lulu tv de... hepımıze allah kolaylık versın cok cok tesekkurler:)))

bence boşa kuruntu yapıyorsunuz çocuğunuz yaşının özelliklerini gösteriyor.Adı üstünde o bir çocuk ve benmerkezci dönemde hala.Yani, herşey kendisininmiş,bu dünyada her şeyi yapmaya hakkı varmış ,hatta güneş bile sabahları onun için doğuyor sanıyor:)) 6 yaşına kadar böyle o dünyanın kralıymış gibi hareket edeceğiz.Dikkat dağıtmak en güzel yöntem.Parka giderken yanınıza ilgisini çekecek bir şeyler alabilirsiniz evden gizlice.Sonra parka gidince onları çıkartıp ilgisini çekebilirsiniz aa bak kim gelmiş bizimle? gibi .Zaten o oyuncak evde yerlerde sürünüyorsa dışarda kıymete biner ya da sevdiği kurabiye v.b. şeyleri taşıyın yanınızda.Bu olayı her yaptığında deneyin.Zamanla davranış söner diye umuyorum.Kıyamam ben ona:) Eğer devam ederse ara verme yöntemini uygulayabilirsiniz.Bir süre parka gitmezsiniz falan.Kızmak bagırmak çağırmak hiç bir işe yaramayacağı gibi bu davranışı pekiştirebilirsiniz istemeden ve çocuk daha da çok bu davranışı yapar.Sevgiyle kalın:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…