Oğlumun her geçen gün değişen takıntıları

fatmanur77

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2023
4
0
1
33
Oğlum eylül ayında 4 yaşına giricek algısı cok açık bi çocuk sürekli soru sorar bu nasl neden diye cevap vermeye çalışıyorz ama cok takıntıları oluyor mesela yapay bi çiçek onu ewin her yerinde gezdirir bişeyler bağlar anne cok güzel yaptım çiçeği beğendin mi der.. çiçekleri ortadan kaldırınca bi bakınırı yoksa ağlamaz… geçenlerde babannesinin kravüze tülüne taktı ewe geldi mandallarla tülü güzelleştircem diyor eli sürekli perdelerde çalışan bi anneyim oğlum kreşe gidiyordu şuan anne anneyle 1.5 yaşındada bi kızım var 1-2 gündr perdeyle beraber temizlik takıntısı başladı ıslak mendille çamları silmek istiyor temizlik yapmam lazm heryer cok kirli diyor ama alakası yok cok üzülüyorm psikologa gidiyorz ama sanki pek etkisi yok

Etrafında olan ve bu hareketleri ile takdir toplayan biri vardır

Bildiğimiz klasik cocuk özellikleri değil mi bunlar?
Bir şekilde eğlenerek gun bitirecekler.

Çalışan annelerin cocuklari onu yetiştiren büyüklerinin özellikle huyunu alıyor.Benim 5 yaşındaki erkek yeğenim de aynı anneannesinin laflarını,davranış sekillerini benimsemiş .Annesi çalıştığı için onun da anneannesi bakıyor.Anlatsam şaşırırsıniz neler neler.

benimde yiğenim 2,5 yaşında peçeteyle aynaları siliyor ve süpürgeyle evi süpürmek istiyor.abim oyuncak süpürge almış ama onun sahte oldugunu anlıyor ve gerçeğini almak isitiyor.benimde nerde oldugunuı biliyor süpürgenin geldiğinde direk odaya gidiyor: kadir ezildi olcaklar heralde:)

Anlattığınız kadari çok normal görünüyor. Bahsettiğiniz durumlara takıntı adını siz mi taktınız? Psikologa sadece bu sebeple mi gidiyorsunuz?

Eğer yine de rahatsizsaniz yapma etme diyerek de çok güzel olmuş diyerek de tepki vermeyin, tamamen görmezden gelin. Duyarsiz kalmayı basarabilirseniz sönüp gidecek davranışlar bunlar.

Oyuncaklarla hiç oynamaz oyun kurmuyor puzzle aldım kendini okdr vermiyorki yapamıyor odaklanamıyor

Temizlik takıntısını çevresinden birinden görüp etkilenmiştir. Anneannenin temizlik takıntısı var mı? Ya da çocuk varken "her yer pis kirli" diye söylenmiş olabilir mi?

Oyuncaklarla hiç oynamaz oyun kurmuyor puzzle aldım kendini okdr vermiyorki yapamıyor odaklanamıyor
Tam sorunu ya ifade edemediniz ya biraz fazla beklenti içindesiniz. Bu dediklerinizin takıntı ile ilgisi yok ki. Pazıl benim 6 yaşındaki kızım da hiç sevmez ve uğraşmaz bile, çünkü ilgi alanına girmiyor. Oyun kurmamasi da tek başına sorun değil, çok hareketli çocuklar oyun kurmakta, oyuncakla oynamakta zorlanır mesela, araştırayım, kırayım, takayım, gireyim, çıkayım peşinde olurlar çünkü.

Anaokuluna gidiyor mu, öğretmenlerinden görüş aldınız mı?

Benim oğlumda 3 yaşına girecek oda çok soru soruyor normalde uysal ama sizin dediğiniz gibi birşeylere takıyor kaldirina hircinlasiyor ama ben normal olduğunu düşünüyordum benim oğlumda diyor tuvalet kirli yikayayim banyo kirli yikayayim sürekli diyor anne evimiz kirlimi tıpkı sizin oğlunuz gibi sanırım diyor anne babam isemi gitti evet diyorum sonra diyor babam ise gitti aradan yarım saat geçmeden tekrar aynı soruyu soruyor gün içinde bu sorular değişiyor tabi ama dediğim gibi ben normal sanıyordum yanlış anlamazsınız eğer piskolok bu durumda bı anormallik gordumu ? Merak ettm bı sorun varsa bende götüreyim. Teşekkür ederim

Benm oğlumun sorduğu herşeye cevap vermeye çalışıyorum özellikle daha doğru olacağını düşünüyorum cevap vermem mı gerekiyor kusura bakmayın diğer yorumlarınız çok bilinçli olduğu için sordum 2 çocuğum var bilinçsiz olduğum konular oluyorda sizce yanlış mı yapıyorum cevp vermekle

Merhaba. Aşırı soru soran bir cocuksa arada cevapsız bırakmak daha doğru geliyor bana. Çünkü anaokulundan itibaren topluma karışmaya başladığında kimse onu annesinin sabrıyla dinlemeyecek. Her sorusuna annesi gibi seve seve cevap verecek, her sorgulamasinda nedenleri açıklayacak insanlar bulamayacak etrafında. İnsanların birbirini üç cümleden fazla dinlemeye tahammul edemediği bir dönemde bence çocuklarımız bu çetin şartlara da bir parça dayanıklılık geliştirmeli. Ben ilk çocuğumu hiç cevapsız bırakmadım, neden diye sorguladigi her şeyi, kuralı açıkladım anlayacağı şekilde. Fakat okula başladığında öğretmenlerini çok zorladı. Kimi kurallara uymayı reddetti mesela annesi gibi açıklama yapan olmadığı için. Öğretmeni bir yönerge veriyor, tüm çocuklar kendini olaya kaptırıp yonergeyi uyguluyor ama benim çocuğum neden öyle yapıyoruz diye öğretmeni sorgulayıp anın dışında kalıyor daima. Sorgulamak takdir edilesi bir bir özellik ama fazlası sosyal uyuma zarar veriyor malesef.

Evet çok doğru çok dikkat edeceğim teşekkür ederim

E bunlar çocuk hareketi niye takıntı dediniz? Yapay çiçek tanımı ilginç gelmiş, yapılmış çiçek çocuğa değişik gelmiş, çiçeği yapmaya çalışmış ben yaptım demiş. Tül ilgisini çekmiş muhtemelen kayınvalideye sordu onda ben yaptım bunu dedi, hoşuna gitmiş o da yapmaya süslemeye çalışmış. Ananesi muhtemelen ev kirli pis silelim falan diyor ya da elinde bezle gördü onu taklit etmiş. Çocuğun beyni gün içinde gördüklerine göre çalışıyor ne güzel:) çocuğa verilen cevaplara odaklanmak lazım, çok dikkat ettiği belli oluyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…