• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Oğlumun gece uyku sorunu hayatımızı mahvediyor.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

daisy83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2008
385
1
96
42
İstanbul
14 aylık oğlum zaman zaman çok iyi uyuyor olmasına rağmen zaman zaman gece saatlerce uyanık kalıyor. Örneğin 3'te uyanıyor 6-7'ye kadar uyumuyor. Ama ağlamıyor uykudan gözlerini ovuşturuyor falan ama genel olarak neşeli.
Ben çalışıyorum sabah 7 de kalkmak zorundayım bu durum beni mahvediyor, eşimle sürekli kavga ediyorum ağlama krizlerine giriyorum.
Şimdi çoğunuz "gündüz çok mu uyuyor" diyeceksiniz. Gündüz uykuları düzenli, bakıcısı uyutuyor genelde günde 2-3 saat uyuyor gündüz. Ama çok az uyuduğu zaman da gece uyumadığı oluyor. 4-4,5 saat uyuyup gece mışıl mışıl uyuduğu da oluyor yani gündüz uykusuyla alakalı değil.

Gece saatlerce uyanık kalınca karnı da acıkıyor, süt içiriyorum. Normalde gece uyanmadığı zamanlar da oluyor o zaman uyandırıp süt içirmiyorum çünkü uyanınca uyumayacağını biliyorum.

Gece saatlerce uyanık kalıp sabah 6-7 gibi uyuyakalınca öğlen 13 gibi uyanıyor sonra tabi bütün düzeni bozuluyor, öğle yemeği yemesi gereken saatte kahvaltı ediyor ara öğün kayıyor falan filan.

Uyanınca uyutmak için yanında yatıyorum olmadı pusetinde sallıyorum ama ne yapsam boş. Gözler kapanıyor 2-3 dk sonra yine açılıyor. Eşim yardımcı olmak istese de olamıyor çünkü beni istiyor bensiz uyumuyor gece.

Gece sık uyanma problemi olan bebekler olduğunu biliyorum da uyanıp uyumama problemi yaşayan kimse var mı?

bizim bir kuzen var onun da hiç uyumuyormuş gündüzleride çok az uyuyormuş ve kızın ücretsi,z izin bile kullandı ücretsiz iznide bu ay sonunda bitecekti. ne yapacam ben diyorsu çocuğu 8-9 aylık olmuş ama gece hiç uyumuyor diyo 3 saat uyusa ooh bugün çok uyudu diyoruz diyor...
doktora götürmüşler doğuştan böbreğinde taş varmış öle demiş. o sancı yapıo olabilirmiş. şu an düşmesi için dua ediyorla gerçekten zor bi durum Allah kolaylık versin

benim oğlum da aynen öyleydi, son 2 haftadır maşallah bütün gece uyuyor hiç uyanmadan nerdeyse.
bir arkadaşım quantum kolye hediye etmişti pozitif enerjiye çok inanır, bebeğimin yastığının altına koy diye.
ondan mı etkisi anlamadım ama bir sakin uyuyo uyanınca ağlamıyor:nazar:. İnşallah senin bebeğin de düzene girer canım gece uykusu bölününce insan sarhoş gibi oluyor

benim oğlumda 9 aylık. şimdiye kadar 4 saatten fazla uyuduğunu görmedim. Özellikle geceleri çok sık uyanıyor. 6 ayına kadar gaz problemi vardı. sabaha kadar ağlardı. şimdi ise tam tersi uyanıyor ve gülmeye başlıyor. gecenin 2 - 3 - 5 farketmiyor. bazen uyutamıyoruz. saatlerce uğraşıyoruz. sonunda o galip geliyor oturup oynuyoruz. bu durum bizide çok rahatsız ediyor. bir çözüm yolu bilen varsa çok memnun oluruz.

Oğlunuz zaman zaman yaşıyorsa bu durumu, muhtemelen büyüme atakları zamanında uykusuzluk çekiyor olabilir. Azı dişleri geliyor olabilir. Biz de yaşadık bu durumları bende sizin gibi öğlen uykusu ile ilgisi olmadığını düşünüyordum, çünkü hiç belli olmuyordu. Rutin bir uyku düzeni oturtmaya çalışın. Akşam belli bir saatte yatırıp sabah erkenden kaldırın. Öğlen 12-1 gibi 1 saat uyusun. Gece uykusuzluk çeken bebeklerde gündüz uykusundan kısmak gerekebiliyor. Dr bize bunları söylemişti. Bunları uygulaması çok zor tabi. Akşam yatmadan 1-2 saat evvel Humana nın iyi geceler çayı var. Rezene çayı, karışık bitki çayı da olabilir bunlardan içirebilirsiniz. En azından gece uykusu düzene girene kadar. İyi geceler çayı bizde biraz işe yaramıştı. Uykusuz çocuk çok zor çalışan anne için daha zor. Allah kolaylık versin. Sabredin bu günlerde geçecek. Bakıcınıza tembih edin öğlen uykusunu kesinlikle akşam üstüne bırakmasın. Gece uykusunun kalitesini düşürüyor. Çocuk hafif uyku halinde oluyor uyanınca da uykusu dağılıyor ve saatler alıyor uyutması.

Back