Oğlumun dişleri karardı..!

SekkeRiiM

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2010
148
2
Merhba arkadaşlar 9 /5 aylık oğlum var.

ve 1/5 -2 hafta önce birden bire dişleri karardı.

kahve rengi leke var.

Nedenolmuş olabilir.?Geçermi?

Canım benim bir arkadaşımın oğluşunda da böyle bir şey olmuştu...Kullandıkları demir ilacı sebep olmuş..Dişler fırçalanmaya başlayınca lekeleri geçti..

canım benim kızımda da oldu. doktor dilinin arkasından ver dedi ilacı öyle yaptım ama gene değdi. kızım 1 yaşında. iki tane dişi var sadece kestim ben demiri çünkü 1 yaşından sonra vitaminler varmış ondan verebilirmişiz bu hafta doktora gidicez o zaman vitamine başlıyacağız.ben fırçalıyorum .bebek diş fırçalarından aldım, karbonat döküyorum çokaz fırçalıyorum çok da hoşuna gidiyor.azaldı lekeleri

ferrolar yapıyor, oğlumdada olmuştu sonra dişler değişti tabi (10 yaşında) önemli olan kan değerleri iyi olsun...

valla ben 14 aylık olana kadar kullandım demir ilcını ama hiç bi leke olmamıştı dişlerinde sonra vermene gerek yok artık deyince dr kestim ama kararması nasıl seninkinin çürük başlangıcı gibimi sadece lekelenmemi var

Dişlerinin üstü kahverengi oldu öle arkaları felandeğil ...

Bazen geçiyor bazen çoğalıor doktorumuz geçer dedi.

İnşallah geçer:26:

bizde ferro sanolu 13 aylık olana kadar kullandık.bizimde dişlerimiz üstü hafif kararmıştı.şimdi oğlum 18 aylık üstteki lekeler geçti.ama üst dişinde bir tanesinde arkasında var baya koyu bir siyahlık o daha geçmedi umarım geçer..
dişleri kararıyor diye neden ilacı kesiyorsunuz anlamış değilim sonuçta zararlı bir şey olsa doktorlar bu ilacı vermez benim arkadaşlarımda sırf leke yapıyor dişleri ve giysileri battı çıkmıyor diye vermeyenler oldu.ben inatla verdim çok şükür çokta sağlıklı bebeğim nasıl olsa bu dişleri değiştirecek bebeklerimiz..

bizim de iki tane iken kararmıştı düzenli olarak duru su ile fırçalayın geçer ,zaten artık dişlerini fırçalıyor olmaları gerekir:)) tavşancıklarımızın..

ben kendimden örenk vereyim: 6 aylıkken bronşit olmuşum ve 4 yaşıma kadar sürmüş. tabii o zaman antibiotiklerin çocuklara yararlı olduğu dönemler ama arkadaşlarım içinde dişleri en erken kararan ve dökülen bendim.hala daha çekiyorum kanaldı dolguydu çekimdi porselendi.. ilaç ilaç ilaç dişlerimi de ömrümü de özgüvenimi de mahvetti ki toplum içinde çok konuşması gereken biriyim. aileme de yük olmasın diye söylemiyorum bu kadar rahatsız olduğumu:85:

canım benimde 16 aylık olacak işte bi kızım var bebek diş macunu ismini verebilirmisin doktorunmu önerdi benimde lekelenmeler var ama ilaç tan degil çünkü ben kızıma hastalanmadıgı sürece hiç demir ilaç faalan vermedim çok şükür saglıgıda iyi çünkü ilaçlar dişleri bile kırıyo eminim buna

ya kızlar anlamıyorum sizi ben,nasıl oluyoda ferro sanol'u kullanıpta dişleri kararıyo bilmiyorum benim oğlum 2yaşında ve bende 14 aylık'a kadar verdim ve oğlumun dişlerinde hiç bir leke olmadı hayret yanlış bişeymi var bence kan damlasından oluşan bişey değildir oğlumun dişleri nazar değmesin maşllah deyin bembeyaz halada,sizler damlayı direk olarakmı veriyosunuz yoksa bir içeceklemi mesela ben hep mamasıyla verirdim bebelac içerdi onunla verilmezmiş bende arada sırada cicibebe yedirirdim biberon kapağına az mama kuyar içine damlatır verirdim içer bitirirdi sonra kapağı kapatır biberonu verirdim içerdi memesindeki damla kalıntılarıda busayede içilirdi böyle yani siz direk verdiyseniz belki olabilir ama tadı okadar iğrençki kıyamam ben ona tadını belli etmeden bu şekilde verdim ve maşallah iki bebişimde çok sağlıklı küçük bebişimde içiyo şuan aynı yöntemle 9.5 aylık kızımda dişleri çıktı onunda çok ii korumak lazım diş hapıda kullanmayı ihmal etmeyin diş çürüklerine karşı 6 aylıkken başlanması lazımmış ben hala ikisinede kullanıyorum oğlumun hiç çürümedi bembeyaz maşallah

Son düzenleme:
Güzelim her çocuk bir değilki ..Sende olmaz bende oldu.Birinde olmaz diğerinde olur.
Doktorumuzz bu sebeple oldu diyor.Ve 14 aylık hala gitmediüstler karardı.Ama alttangelenler beyaz.
Ve dün doktordaydık onlar hemen geçmezzamanla geçecek dedi.Kullanabileceğibirşey yok dedi.

YA CANIM BİLİYORUM HER her çocuk bir değil ama eğer siz ilacı sade veriyorsanız ondan oluyordur çünkü koltuğa damlasa izi çıkmıyo kalıyo oyüzden ben hep öyle mamasına karıştırıp verdim şimdi kızımada öyle yapıyorum 2 tane dişi var bakalım zannetmiyorum henüz bişey olmadı mamayla verilecek diye yazıyo zaten sade vermeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…