Oğlumun deri hastalığına teşhis bulunamıyor :-(

Bende de vardı canım küçükken gormedigim ciddiyeci kalmamış neler kullanmıştım ya kortizon falan allahtan hala saglamim bana bişey olmadi çok alerjik cildim kışın ve özellikle stres altında bvucudumda belli yerlerde oluyor kızarıklık döküntü gibi çatlama kuruma falan oluyor babam araştırıp özelde bir cildiyeciye götürmüş beni Prof Muş tabi bilmiyorum da ben şimdi de hr hafta banyoda sonra hemen bebe yağı sürüyorum vücuduma arada çıkarsa krem sürüyorum az miktar Dr tavsiyesi olan anca böyle yani inşallah başka sıkıntısı yoktur ama ben böyle yaşamaya alıştım yinede cilt hastalıklarında bir kaç Dr dan fikir almakta fayda var çünkü çok içinden çıkılamaz hale geliyor allah sıfasını versin canım inşallah kısa sürede

Kortizon kullanmayin derim kullanmayi birakinca daha da cogaliyor.
Malesef senoroik dermatidin tedavisi yok yuzde saclı deride pullanma ve lezyonlar olusuyor kaşinıyor..
Cocuklarda astım'ı tetikliyor
Sedefte görülebiliyor
Kışın artar yazin azalır. Deniz Güneş ve tatil lezyonları azaltıyor.
Bir sürü bitki ve karışım öneren olacak ama hepsi gelip gecici ya da umut taciri...

Görüntüsü nasıl anlayamadım ancak teşhisi zor olduğu için sormak istedim Dermatitis herpetiformis gibi olabilir mi?

Küçükken bende de vardı atopik dermatit.
Gitmediğimiz doktor kalmamıştı ,inan ne teşhisler konuldu bana bulana kadar.
Sonuç olarak güneşe alerjim varmış bi süre yarasa gibi yaşadım
İlaç ve krem kullandm ve sadece beyaz yarım kollu atlet gibi şeyler giydim ve beyaz boyasız kıyafetler ki annem onları kaynar suya mı basıyordu bir şeyler yaptı hep.

Yani adı bilinen iyi bir doktora mı gitseniz neye alerjisi olduğunu bulamıyorlar demek ki.
İstersen benim nedenini bulabilen doktorun ismini verebilirim , İzmir'de sanırım hala.

Lezyonlar çok arttığında durum buydu. İlk etapta el ayak hastalığı diyip önemsemediler. Hızla arttı ve biz Erzuruma sevk istedik. 3 gün üniversitede kaldık, biraz düzelme görünce herşey temiz diyip çıkardılar.

Eklentiler

• 20151108_113610.jpg
    39,3 KB · Görüntüleme: 76
Proflar yardımcı doçentler, kimler görmedi ki! Erzurum'daki profa 'şunu yedirme yada şunu giydirme diye öneride bulunacakmisiniz' dedim. 'Biz bu vakalarla çok karşılaşıyoruz' diyip konuyu kapattı. E karşılaşıyorsan sebep şu de dimi yani!

Eklentiler

• 20151114_215945.jpg
    54,6 KB · Görüntüleme: 83
Çok doktor ismi aldık ama geçmişi bilmiyoruz diyen oldu, yokuşa süren oldu. Devlet hastaneleri tam bir rezalet diyebilirim. Üzülerek söylüyorum bunuda maalesef. Alerjik testlerde muayene 400 gibi rakamlarla başlıyor, buda bizi çokça aşıyor. Şuan locoid ile azalttık fakat kullanmak istemiyorum.

Oğlumda bir yeri duzeltirken kullandığımız ilaçlarla geri dönülmez hatalar yapmaktan korkuyorum. Iğdır'daki doktorumuz çok iyi fakat laboratuvar yeterli değil.

Bu arada coresatinin çok çeşidi var, firma gecenr senelerde stereoidlileride piyasaya sürmüş sonra toplatmis. Doktorumuzda yine steroid olabilir diye coresatin vermek istemiyor. piyasada pahalı olan bir ilaçtan bahsetmiş eşime, onuda ancak raporla alabilirsiniz demiş. Yani biyopsi öneriyor. Umarım bu surecte düzelir ve bir daha çıkmaz, biz hem manevi hemaddi çok yıprandık, elde var sıfır maalesef.

Bir çocuk doktoru var kendisi amerikada ama bir sitede yazıyor sorulari birebir cevap veriyor çok süper bir adam hatta ben eşimin bir cilt sorunu vardı resmini cektim baktı ve onun önerdi şeyleriyyaptı ve geçti ondan kaç tane cilt doktora gitti bilemedimiilgilenirseniz özelden yazdığı site yi adını verebilirim

peki kan testi yapılıyomu hormonlarla alakalı olmasın
Hormonlara bakıldı hiçbir problem yok dendi.

Araştırmalar ıma göre genellikle doğum sonrası çıkıyor. Oğlum 3.5 yaşında ve yeni oluştu. Besin olsa ek gidada çıkmazmıydı acaba?

Sütten olsaydı şimdiye kadar çoktan çıkardı dediler.

Çok iyi olur gerçekten size çok dua ederim

Büyük ihtimal çok genel gözükmeyen birşeye alerjisi var bu yüzden net belirlenemiyor
Alerji testleri genel olarak aynıdır ve sık rastlanan durumlara bakılır
kendınce bır lıste hazırla gun gun ne yedı hangı gun ne degısıklık gozledın yaz
Mesela pek akla gelmez nadırde gozukur ama lıkopen cocuklarda cıddı derı rahatsızlıklarına neden olabılır
Yanı kırmızı renklı tum yıyecekler gibi
Imkanınız varsa hacettepe çocuk hastanesını öneririm

Besin alerjisi sonradan olusurmu acaba? Çünkü oğlum hemen hemen tüm besinleri bugüne kadar tüketti ve hiç ummadik bi zamanda başgosterdi. Oyun hamurundan suphelenip attık, deterjanlar ve sütü kestik. Süphelendigim tek şey yünlü ve yoğun pamuklu kıyafetler

Bana doktor domates , baharat, aci tarzi seylerden uzak dur demisti

Domatesi fazla tüketince kızarıklık oluyor. Şuan mevsimi olmadığı için tüketmiyoruz

Besin alerjisi sonradan oluşabiliyor dönemsel ortaya çıkıp sonra geçiyor ama her sene tekrar ediyor
Özellikle baharatlara domatese hazır gıdalara dikkat et
Oyuncaklarınıda yıka mutlaka
Giysilerine dikkat et
Şampuanını falan bitkisel çocuk ürünlerinden kullanmaya çalış
Onun kullandığı tabakları vs deterjanla değilde sirkeli su ve beyaz sabunla yıkayabilirsin
Alerjik dermatitin sebebini bulmak zor ama seni uğraştırsada bu yazdıklarıma dikkat edersen bunu bırde cızelge ıle takıp edersen hem çözüme ulasır hem sebebı bulabılırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…