Yaklaşık 3 aydır oglumda sebebini bulamadıgımız bir deri hastalığı oluştu. Iğdır, Erzurum, Van ve sonnolarak İstanbul'da çözüm aradık fakat tekrar başgösterdi. Çocuk alerjisi doktoru 1 ay yumurtadan uzak tut dedi fakat zaten şu aşamada kortizonlu krem kullandığımız için otomatikmen düzeliyor lezyonlar. Burdaki doktorlar yüksek ihtimal atopik dedi ve araştırmalarıma göre atopik dermatit sorunumuz. İstanbul'daki doktor hiç ilgili değildi alerji testi yaptı yapmasına ama onun kuralları varmış bana hiç bilgi vermediler. Kendi bir teşhis koyamayınca Adana Çukurova Üniversitesi ne sevk etti. Şuan araştırma aşamasındayız. Biraz karışık oldu ama biz cok yıprandık ne yapacağımızı şaşırdık. Bu süreçte 40 civarı ilaç kullandık ve asıl mevzu kortekostroid içeren kremler kullanmak zorunda kalıyoruz. Oglum henüz. 3,5 yaşında. Bu durumu yaşayıp önerisi olan anneler varmıdır?
Hormonlara bakıldı hiçbir problem yok dendi.peki kan testi yapılıyomu hormonlarla alakalı olmasın
Araştırmalar ıma göre genellikle doğum sonrası çıkıyor. Oğlum 3.5 yaşında ve yeni oluştu. Besin olsa ek gidada çıkmazmıydı acaba?Benim oglum da atopik dermatit dogdugundan beri,şu an 2 yaşında. Zaman zaman ozellikle kış mevsiminde alevleniyor. Cok siddetli oldugu durumlarda kortizonlu krem sürüyorum. Yoksa kasiyip kanatiyor. Onun disinda sadece nemlendirici kullaniyoruz ozellikle banyodan sonra tum vucut. Allahtan oglum kremlenmeyi seviyor:)
Sütten olsaydı şimdiye kadar çoktan çıkardı dediler.Bir yeğenimin musluk suyuna alerjisi vardı. Damacana su ile yıkadılar, en son da tüm evin tesisatını su arıtım haline getirdiler.
Elbette musluk suyu olduğu anlaşılana kadar ne teşhisler ne deneme yanılma yöntemleri oldu.
Belirtileri kızarıklık, kaşınma, bazen ikisi aynı anda bazen ayrı zamanlarda. Sonra da pul pul dökülme oluyordu bölgesel.
Kortizon çok ağır bir ilaç değil mi çocuklar için? Çok geçmiş olsun.
Bu arada süt ve türevlerini de kesin bir süre.
Çok iyi olur gerçekten size çok dua ederimBir çocuk doktoru var kendisi amerikada ama bir sitede yazıyor sorulari birebir cevap veriyor çok süper bir adam hatta ben eşimin bir cilt sorunu vardı resmini cektim baktı ve onun önerdi şeyleriyyaptı ve geçti ondan kaç tane cilt doktora gitti bilemedimiilgilenirseniz özelden yazdığı site yi adını verebilirim
Büyük ihtimal çok genel gözükmeyen birşeye alerjisi var bu yüzden net belirlenemiyorYaklaşık 3 aydır oglumda sebebini bulamadıgımız bir deri hastalığı oluştu. Iğdır, Erzurum, Van ve sonnolarak İstanbul'da çözüm aradık fakat tekrar başgösterdi. Çocuk alerjisi doktoru 1 ay yumurtadan uzak tut dedi fakat zaten şu aşamada kortizonlu krem kullandığımız için otomatikmen düzeliyor lezyonlar. Burdaki doktorlar yüksek ihtimal atopik dedi ve araştırmalarıma göre atopik dermatit sorunumuz. İstanbul'daki doktor hiç ilgili değildi alerji testi yaptı yapmasına ama onun kuralları varmış bana hiç bilgi vermediler. Kendi bir teşhis koyamayınca Adana Çukurova Üniversitesi ne sevk etti. Şuan araştırma aşamasındayız. Biraz karışık oldu ama biz cok yıprandık ne yapacağımızı şaşırdık. Bu süreçte 40 civarı ilaç kullandık ve asıl mevzu kortekostroid içeren kremler kullanmak zorunda kalıyoruz. Oglum henüz. 3,5 yaşında. Bu durumu yaşayıp önerisi olan anneler varmıdır?
Besin alerjisi sonradan olusurmu acaba? Çünkü oğlum hemen hemen tüm besinleri bugüne kadar tüketti ve hiç ummadik bi zamanda başgosterdi. Oyun hamurundan suphelenip attık, deterjanlar ve sütü kestik. Süphelendigim tek şey yünlü ve yoğun pamuklu kıyafetlerBüyük ihtimal çok genel gözükmeyen birşeye alerjisi var bu yüzden net belirlenemiyor
Alerji testleri genel olarak aynıdır ve sık rastlanan durumlara bakılır
kendınce bır lıste hazırla gun gun ne yedı hangı gun ne degısıklık gozledın yaz
Mesela pek akla gelmez nadırde gozukur ama lıkopen cocuklarda cıddı derı rahatsızlıklarına neden olabılır
Yanı kırmızı renklı tum yıyecekler gibi
Imkanınız varsa hacettepe çocuk hastanesını öneririm
Besin alerjisi sonradan oluşabiliyor dönemsel ortaya çıkıp sonra geçiyor ama her sene tekrar ediyorBesin alerjisi sonradan olusurmu acaba? Çünkü oğlum hemen hemen tüm besinleri bugüne kadar tüketti ve hiç ummadik bi zamanda başgosterdi. Oyun hamurundan suphelenip attık, deterjanlar ve sütü kestik. Süphelendigim tek şey yünlü ve yoğun pamuklu kıyafetler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?