Oğlumun deri hastalığına teşhis bulunamıyor :-(

zammbak

ZIRZIRCAN'ın anneciği
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2011
3.548
330
73
İstanbul
Yaklaşık 3 aydır oglumda sebebini bulamadıgımız bir deri hastalığı oluştu. Iğdır, Erzurum, Van ve sonnolarak İstanbul'da çözüm aradık fakat tekrar başgösterdi. Çocuk alerjisi doktoru 1 ay yumurtadan uzak tut dedi fakat zaten şu aşamada kortizonlu krem kullandığımız için otomatikmen düzeliyor lezyonlar. Burdaki doktorlar yüksek ihtimal atopik dedi ve araştırmalarıma göre atopik dermatit sorunumuz. İstanbul'daki doktor hiç ilgili değildi alerji testi yaptı yapmasına ama onun kuralları varmış bana hiç bilgi vermediler. Kendi bir teşhis koyamayınca Adana Çukurova Üniversitesi ne sevk etti. Şuan araştırma aşamasındayız. Biraz karışık oldu ama biz cok yıprandık ne yapacağımızı şaşırdık. Bu süreçte 40 civarı ilaç kullandık ve asıl mevzu kortekostroid içeren kremler kullanmak zorunda kalıyoruz. Oglum henüz. 3,5 yaşında. Bu durumu yaşayıp önerisi olan anneler varmıdır?

Büyük ihtimalle dermatit cnm bende adanadayım benim bebeğim de bir haftalık ken başladı sonra git gide kötüye gitti sonra ben bunu birgun sabunla sildim yüzünü o dahada beter etti sonra doktora götürdük mecburen kortizonlu krem kullandık ama çok düşük olanı ismi fucidin sonra da corasatin adında bi krem kullandık o tamamen kortizonsuz sonra geçti şimdi arada böyle sanki bi iki yerinde sivilce gibi çıkıyor hemen o kremi sürüyorum geçiyor ama bizimkine seborait dermatit dedi doktor

rabbim şifa versin inşaallah

Geçmiş olsun. Okurken tam adana Balcalı hastanesine gidin diyecektim. Allahın izni ile hastalığına derman bulursunuz inşallah.

Nasıl lekeler kırmızı kuru ve simetrik mi mesela kareye benziyor filan

Allah acil sifa versin cnm, sizin durumunuzda olan bi tanidigimiza doktor coresatin sari olanindan vermisti, kortizonlu da degil krem. Kisa surede iyilesmisti, bi arastir istersen umarim size de iyi gelir

Normalde kimseye bu tarz tavsiyeler vermem ama 2 yaz boyu dirseklerimin iç kısmında egzama çıktı. Geçen yaz ve bu yaz. Kortizonlu krem geçiriyordu ama yeniden başlıyordu. Daha önce cilt ile ilgili bir problem yaşamadım ama annemde alerjik cilt hastalıkları var. Doktor tavsiyelerini de dinledim ama karşıma himalaya tuzu satan bir adam çıktı tesadüfen. Pembe sabun kalıbı şeklinde tuz kalıbı satıyordu.himalaya tuzu pembe oluyormuş. Kollarımı yada kalıbı ıslatıp sorunlu yerlere sürdüm ilk başta artacağını okumuştum zaten. Ardından tamamen geçti. Tabi benim gıda alerjisi falan değil havalardan kaynaklıydı. Tanıdığınız bir doktora tuz konusunu danışın isterseniz.

canım nasıl bir sıkıntı oluşuyor deride ? sana eğer döküntü şeklinde ise özelden sana bir krem markası yazıcam onu kullan kortizonlu deil ...

Canim nasil bisey benim esimdede var ayni sekilde kortekosteroidli kremler kullaniyo bi resim atarsan yardimci olablirim belki

Benim oglum da atopik dermatit dogdugundan beri,şu an 2 yaşında. Zaman zaman ozellikle kış mevsiminde alevleniyor. Cok siddetli oldugu durumlarda kortizonlu krem sürüyorum. Yoksa kasiyip kanatiyor. Onun disinda sadece nemlendirici kullaniyoruz ozellikle banyodan sonra tum vucut. Allahtan oglum kremlenmeyi seviyor:)

Hastalıgı tam anlayamadim ama deride kabuklanma mı oluyor ? Bende de var malesef bu rahatsizlik baslarda cok takiyordum cok doktora gittim caresi yok sıkınti stresten uzak durucaksin dedi kortizonlu kremler kullaniyrum kesin cozumu yok. Ama kucucuk cocukta stres ne arar insallah cocugunuzunkine cozum bulursunuz Allah şifasini versin . Birde cigerlerinde sorun yok dimi ordanda kaynaklanabiliyormus

Canım bitkisel bir şeyler denediniz mi hiç?

Tüm vücudunda mı çok mu büyü

Günümüzde nerede ise tüm çocuklarda var. O kremleri veriyor hafif şeyler ile yıka az yıka diyorlar

Doktor doktor gezdirecek kadar yaygın mı vücudunda

Benimkinin yüzünde vardı ilaç ile azaldı arada yine çıkıyor çok da takmıyoruz biz

Cok gecmis olsun. Allah acil sifalar versin. Benimde goz kenarimda dermatit oldu ve doktor kortizonsuz sari renkli coresatin verdi. Cok kisa sure icerisinde gecti. Ama soguk havalarda yada makyaj falan yaparsam tekrarliyor dikkat etmek lazim

Resmini atsaniz? Oyle daha cok yardimci oluruz galiba.

Bir yeğenimin musluk suyuna alerjisi vardı. Damacana su ile yıkadılar, en son da tüm evin tesisatını su arıtım haline getirdiler.
Elbette musluk suyu olduğu anlaşılana kadar ne teşhisler ne deneme yanılma yöntemleri oldu.
Belirtileri kızarıklık, kaşınma, bazen ikisi aynı anda bazen ayrı zamanlarda. Sonra da pul pul dökülme oluyordu bölgesel.
Kortizon çok ağır bir ilaç değil mi çocuklar için? Çok geçmiş olsun.

Bu arada süt ve türevlerini de kesin bir süre.

benim oglumdada var deri de ama biz nedenini süt alerjisiymis öyle bulduk mustelanin nemlendirici kremini süruyorm hergün pamuk gibi yapio ve coresatin kremi de sadece o döküntulere süruyorum iyilestirerrk gecirio bide bunu sorun dr a derim kortizon kulladim bende ama bi süre sonra tekrar ediyodu bu kremler kortizon olmadigi için daha iyi geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…