• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Oğlumun çürük diş problemi hakkında acil yardımınıza ihtiyacım var :( :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Gmail04

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2016
27
6
1
38
Merhaba hanımlar, malesef sağlık problemiyle ilgili konu açmak zorunda kaldım..6 yaşını doldurmak üzere olan oğlumun çok uzun zamandır sürekli ağrıyan arka dişi sebebiyle 2 ayrı diş doktoruna götürdüm ve 2 side ağzında başka çürük dişleri de olduğunu (4 kanal tedavisi + 3 doldu + 1 şuan ağrıyan çekilecek kurtarılamayan ) bu dişlerin hepsini bir kerede sedasyon işlemi ile çocuğa tedavi uygulayacaklarını belirtti. Sedasyon da yarı aneztezi şekliymiş ve toplam 40-45 dk sürecekmiş bu sayede ağızda çürümeye başlayan diğer dişler de kurtarılabilirmiş...
Ben de doktora bunun maliyetli olduğunu, şuanda ağrıyan dişi uyuşturarak çekip çekemeyecegini sordum, doktor uğraştı ancak çocuğa böyle bir şok yaşatmaaya hiç gerek yok imkanınızı zorlayın bir kerede çocuğu kurtaralım dediler...Bende maddi olarak tüm imkanlarımı zorladım..sonuçta evlat bu mesele maddiyat da değill ama sizlerden ricam bu işlemi yaptırmalı mıyım ? Napıcağımı bilemedim açıkcası , çevremdekiler diş için çocuk sedasyon (yarı anteztezi ) alır mı? gibi tepkiler verdi ben de 2 gün içerisinde karar vermek durumundayım ..Yardımlarınızı rica ediyorum :(

Çocuğum yok ama fikir yürüteyim.

Yarı uyuyacaksa yine şok yaşamayacak mı?

Bir seferde bitmesi daha mantıklı gibi.

Bu kadar çürük vs neden oluyor peki? Yarın bir gün kalıcı dişleri de gelecek. Eğer yanlış fırçalıyorsa yaptırdıktan sonra ona da yoğunlaşın bence

Merhaba hanımlar, malesef sağlık problemiyle ilgili konu açmak zorunda kaldım..6 yaşını doldurmak üzere olan oğlumun çok uzun zamandır sürekli ağrıyan arka dişi sebebiyle 2 ayrı diş doktoruna götürdüm ve 2 side ağzında başka çürük dişleri de olduğunu (4 kanal tedavisi + 3 doldu + 1 şuan ağrıyan çekilecek kurtarılamayan ) bu dişlerin hepsini bir kerede sedasyon işlemi ile çocuğa tedavi uygulayacaklarını belirtti. Sedasyon da yarı aneztezi şekliymiş ve toplam 40-45 dk sürecekmiş bu sayede ağızda çürümeye başlayan diğer dişler de kurtarılabilirmiş...
Ben de doktora bunun maliyetli olduğunu, şuanda ağrıyan dişi uyuşturarak çekip çekemeyecegini sordum, doktor uğraştı ancak çocuğa böyle bir şok yaşatmaaya hiç gerek yok imkanınızı zorlayın bir kerede çocuğu kurtaralım dediler...Bende maddi olarak tüm imkanlarımı zorladım..sonuçta evlat bu mesele maddiyat da değill ama sizlerden ricam bu işlemi yaptırmalı mıyım ? Napıcağımı bilemedim açıkcası , çevremdekiler diş için çocuk sedasyon (yarı anteztezi ) alır mı? gibi tepkiler verdi ben de 2 gün içerisinde karar vermek durumundayım ..Yardımlarınızı rica ediyorum :KK43:
evet çocuk durmuyorsa sedasyon ya da genel anestezi yapılır..çevrenizdekileri değil doktorları dinlayin..maddi durumunuz elvermiyorsa üniversite hastanelerini değerlendirebilirsiniz..

sedasyon için çok küçük değil, 2-3 yaşındaki çocuklara da yapılıyor. tam olarak anestezi değil zaten dediğiniz gibi, bizim doktorumuz ne olduğunu hatırlamayacağı uyku hali gibi demişti. işlemi çok ağzında, yaptırın bence

Öncelikle farklı birkaç doktora götürün. Bundan on yıl kadar önce kontrol için gittiğimde doktor üç dört dolgu gerektiğini söyledi. O an yaptırmadık, kaldı sonrasında da. Yıllar geçti hala sorun yok ağrı vs de yok. Aynı şeyi eşim de yaşamış o doktorda yıllar önce. Malesef bazı insanlara güven olmuyor.

Alakasız ama oğlum sünnet olacağında anestezi istememiştim. Üç buçuk aylıktı henüz. Doktor bana o zaman anestezinin onun da hakkı olduğunu söyledi. Travma yaşatmaya gerek yok tarzı açıklamalar yaptı ve ikna etti. İyiki de öyle olmuş. Bu da benzer. Ki diş ömür boyu lazım, sünnet bir kere. Yani o koltuktan korkmasın. Bence eğer gerekliyse bu şekilde yaptırın.

Ben kullanmadım ama pilli diş fırçasını kullanan 'biz bu güne kadar diş fırçalamıyormuşuz' diyor genelde. Belki sonrasında deneyebilirsiniz daha güzel fırçalamak için. Tabi doktorlar tavsiye ediyor mu bilmiyorum. Bunu araştırıp ben de alacağım.

Son olarak çok geçmiş olsun diş ağrısı zordur Allah şifa versin inşallah.

Ben de doktora bunun maliyetli olduğunu, şuanda ağrıyan dişi uyuşturarak çekip çekemeyecegini sordum, doktor uğraştı ancak çocuğa böyle bir şok yaşatmaaya hiç gerek yok imkanınızı zorlayın bir kerede çocuğu kurtaralım dediler...Bende maddi olarak tüm imkanlarımı zorladım..sonuçta evlat bu mesele maddiyat da değill ama sizlerden ricam bu işlemi yaptırmalı mıyım ? Napıcağımı bilemedim açıkcası , çevremdekiler diş için çocuk sedasyon (yarı anteztezi ) alır mı? gibi tepkiler verdi ben de 2 gün içerisinde karar vermek durumundayım ..Yardımlarınızı rica ediyorum :KK43:

Geçmiş olsun.Sonuç ne ne yaptırdınız çocuğunuza?Bizde aynı durumdayız şuan ne tavsiye edersiniz deneyimlerinize dayanarak?

Geçmiş olsun.Sonuç ne ne yaptırdınız çocuğunuza?Bizde aynı durumdayız şuan ne tavsiye edersiniz deneyimlerinize dayanarak?
Bugün sabah 9:30 da medicana hastanesinde Dr Ali Emre zeren gerçekleştirdi operasyonu.Şükür kurtulduk.Tam 7 diş
Dün gittik kan verdi oğlum çocuk Dr U ve anestezi uzmanı muayene etti bugün için herşey uygun mu diye bakıldı.9:50 de meyvesuyu içinde bir ilaç verdiler.15 dk sonra kendinden geçmeye başladı.Konuşuyor sorulara cevap veriyor ama elini kolunu taşıyamıyordu.Bakışlar donuklaştı dili dolandı.İlaç verildikten yarım saat Sonra almaya geldiler.(yatış yapıldı hastaneye özel oda verildi).Yaklaşık 2 saat Sonra ağlayarak geldi.Uyanması 1 saati geçti.2saat sonra su ve yemek gönderdiler Bu arada doktorumuz geldi bilgi verdi.Herşey yolunda sorun yok dedi.(beklerken dayanamayıp ameliyathanenin olduğu kata inmiş sağa sola bakıyor bişey görürmüyüm diye bakıyorken doktorumuz omzuma dokundu merak etmeyin 15 dk önce bitti uyandırmaya aldılar siz yukarda bekleyin geleceğim demişti ki o dk dan sonra beklemek daha kolay oldu)1 tam 2 yarım kanal ve toplam 7 dolgu yapıldı.Uyanma aşamasında çok zorlandık elindeki damar yolunu çıkartın diye çok ağladı.Ne zaman takmışlar bunu dedi.Saat 16:00 gibi çıktık hastaneden Eve geldiğimizde hala yardımla yürüyor yalpalıyordu.Şuan saat 20:12 koşturuyor evde çok şükür iyi.Dr cep telefonunu verdi bir sıkıntı olursa arayın diye.Umarım problemsiz bir gece geçirir.Bir ay Sonra kontrole bekliyor.Bu süreci yaşayacaklara yardımcı olur belki diye tecrübelerimizi paylaşmak istedim.Bu arada hiçbir özel sağlık sigortamız felan yok tamamen özel hasta olarak 2500 lira civarında tuttu tedavi.Allah tüm hastalara şifa versin

İlk çürük dişimi 6 yaşında çektirdin çok korkunç olan bir şey olmadı ağladım ama sonrasında da gittiğim zaman pek sesim çıkmadı. İlkokul çağında 5 tane azı dışım çekilmişti.
Bu kadar operasyon gerçekten beni şaşırttı

Back