oglumun çığlıkları

Canim oglum subatta fena ateslendi o sirada bi de ailemin imam bir arkadasi felak nas ayetelkursi okudu defalarca biz de okuduk esnemekten bir hal olduk cok nazar var o kesin sevimli bir çocuk dikkat ceker pasam ama ne derler yildizi mi düşük nedir cevsenle de gezdiririm ancak biri sevse düşüp biyerini ciddi yaralar. Uyku konusunu bilmiyorum ama

Yerim onu ben ya.
Cokta kucuk daha nasil korkuyodur o kabuslardan.
Canim bence sen hergun oku bu sureleri.
Kolay surelerdir bilmesende ogrenebilirsin.

Bunun yanlis oldugunu bildigim halde ise gec kaldigim zamanlarda ,sabah daha uyanmamisken ya da soyledigim halde gitmeme izin vermediginde oldu maalesef :KK43: uyanikken bazen arkamdan el salladi bazen agladi ...

canım sebebin bu olma olasılığı çok yüksek
bize kızımın yuvasındaki çocuk psikoloğu anlatmıştı kesinlikle yapmayın diye
anneler öyle kaçınca
çocukta bir süre sonra "ya annem hep giderse" korkusu oluşuyormuş
annesi görüş alanından çıktığı an çocuk bu korkuyu yaşamaya başlıyormuş
gerekirse yarım saat önce kalkacaksınız, çocuğunuzun ağlamasına izin verecek onu avutacak gerekirse ağlamaya devam edecek ama öyle çıkacaksınız evden derdi
gidiyorum ama döneceğim i öğreteceksiniz derdi
şema hazırlayın derdi
eminim bu konuda google'da da yazılar vardır
onları da bulup okuyun isterseniz

bence siz oğlunuza bak buradayım, yanındayım demenin yanında
uykulu olmadığı, tam anlamıyla sizi dinlemeye konsantre olabileceği zamanlarda
"bundan sonra sana haber vermeden bir yere gitmeyeceğim"i aşılamaya çalışın bol bol konuşup, söyleyerek

1 senedir evdeyim diyorsunuz ya
işte şimdi alıştı size, korkuları iyice su üstüne çıktı bence

canım sebebin bu olma olasılığı çok yüksek
bize kızımın yuvasındaki çocuk psikoloğu anlatmıştı kesinlikle yapmayın diye
anneler öyle kaçınca
çocukta bir süre sonra "ya annem hep giderse" korkusu oluşuyormuş
annesi görüş alanından çıktığı an çocuk bu korkuyu yaşamaya başlıyormuş
gerekirse yarım saat önce kalkacaksınız, çocuğunuzun ağlamasına izin verecek onu avutacak gerekirse ağlamaya devam edecek ama öyle çıkacaksınız evden derdi
gidiyorum ama döneceğim i öğreteceksiniz derdi
şema hazırlayın derdi
eminim bu konuda google'da da yazılar vardır
onları da bulup okuyun isterseniz

bence siz oğlunuza bak buradayım, yanındayım demenin yanında
uykulu olmadığı, tam anlamıyla sizi dinlemeye konsantre olabileceği zamanlarda
"bundan sonra sana haber vermeden bir yere gitmeyeceğim"i aşılamaya çalışın bol bol konuşup, söyleyerek

1 senedir evdeyim diyorsunuz ya
işte şimdi alıştı size, korkuları iyice su üstüne çıktı bence
Evet bir konuda yazmistiniz yuvadaki uzmanin tavsiyelerini. ben de okumuş ve faydalanmistim buarada onun icin de teşekkür etmis olayim:)
Ins dediginiz gbidir bisenedir yaninda olmamin verdigi guvenle sozlerim tesirli olur insallah. ..

siz yokken çocuğa 'annen gitti gelemeycek, boşver anneni ne yapcaksın onu boşver artık bizimle kal sen ..' vs vs tarzı birşeyler söylenmiş olabilir mi?

Evet canim dogrudur ama benim kardsim uyanirdi yururdu. Tuvaletini yapardi sakince hic bisy yoktu.
Bizi goruncede sorun yoktu.
Ama annem geldiginde baslardi birden gozlerini buytmeye.
Gelme gelme diye tuvaletin kosesine comelirdi kapiyi kapatmaya calisrdi annem yaklastikca.
Bi ara sormustuk diye hatirliyorum.
Annemin arkasinda birisi var beni korkutuyor demisti.
Bizimki bi kac kereden cok cok fazla oldu.
Kardesim kucukken cok dilliydi herkesin gozu ondaydi buyumuste kuculmus derlerdi.

Nazar olma ihtimali var belkide konu sahibinin cocugunda. Ben sahsen inanirim.
Yada musallat oluyorlar cocuga.
Tabi yabana atmamak gerek belkide annesini kaybetme korkusu vardir buyuk olasi.
En guzeli herseye ragmen cocugu bi okutmak.
Zarari olmaz sonucta dimi.

evet canım sizinki farklı ve korkutucuymuş
nazara var ve ben çok korkarım nazardanHoppa
çocuklar bebekken karyolalarının başuçlarına nas - felak surelerinin Türkçe'lerini asmıştım ki her giren bir anlaya anlaya okusun diye :)

Selam arkadaşlar
Ne yapacagimi şaşırdım artik.
Oglum 3 yasinda ve uykusundan "AAAANNNEEEEEE" diye ciglik atarak kalkıyor. Gece benimle yatiyor ve uyandiginda ben yaninda isem sorun yok gerine gerine uyaniyor ama ben yoksam hele de ogle uykusunda ciglik cigliga uyaniyor. Ruyanda kotu bisey mi gordun bir yerin mi agriyor diyorum yok bisey soylemiyor sadece ELIMI TUTUP OKSUYOR ELINI KOLUMA VE ELIME SURTUYOR öyle sakinlesiyor.

Ogle uykusunu 1 saat deliksiz uyuyor sonra bir ciglik .gidiyorum sakinlesip tekrar daliyor bisure sonra tekrar uyanip ciglik... tekrar tekrar ... derken boyle boyle uykusunu alana kadar yanina gidip geliyorum. Ne bir ev isi yapabiliyorum ne baska bisey.

Onceden daha kotuydu yanina ben de yatmasam sakinlesmezdi. Simdi yanina oturuyorum elimi tutuyor.benden baskasi sakinlestiremiyor.Ayakta sallanmaya alisti ayaktan indirsem uyanirdi. Biara bu dertten öğlen uyutmuyordum ama kiyamiyorum.
Buarada 2 sene babannesi bakti 1 senedir ben evdeyim.1 senede ancak bukadar duzrldi yani oglen yanina yatmak yerine elimi tutuyor. Benim disari gitmemden korkuyor desrm e bir senedir basindayim evdeyim anlayamiyorum. Ben nerede yanlis yaptim veya yapiyorum bilemedim :KK43:
Bir onerisi ya da bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa yardimci olursaniz sevinirim.

Bu cigliklarin sebebi ne olabilir ve çözümü ???
Öncelik tabiki pedagog ama oyun ve oyuncaklarıda kullanmanızı tavsiye ederim. Oyun oynayın onunla ve bu oyunda uykuya giden bir çocuk olsun, bakalım o çocuk uyurken neler oluyor ona oynatın bunu. Tabi ders verir gibi değil oyunda o aktif olsun ve o anlatıcı olsun. Tamamen oyun havasında geçsin. Ama imkan varsa ertelenmeden bir pedegoa başvuru yapın...Geçmiş olsun...

Selam arkadaşlar
Ne yapacagimi şaşırdım artik.
Oglum 3 yasinda ve uykusundan "AAAANNNEEEEEE" diye ciglik atarak kalkıyor. Gece benimle yatiyor ve uyandiginda ben yaninda isem sorun yok gerine gerine uyaniyor ama ben yoksam hele de ogle uykusunda ciglik cigliga uyaniyor. Ruyanda kotu bisey mi gordun bir yerin mi agriyor diyorum yok bisey soylemiyor sadece ELIMI TUTUP OKSUYOR ELINI KOLUMA VE ELIME SURTUYOR öyle sakinlesiyor.

Ogle uykusunu 1 saat deliksiz uyuyor sonra bir ciglik .gidiyorum sakinlesip tekrar daliyor bisure sonra tekrar uyanip ciglik... tekrar tekrar ... derken boyle boyle uykusunu alana kadar yanina gidip geliyorum. Ne bir ev isi yapabiliyorum ne baska bisey.

Onceden daha kotuydu yanina ben de yatmasam sakinlesmezdi. Simdi yanina oturuyorum elimi tutuyor.benden baskasi sakinlestiremiyor.Ayakta sallanmaya alisti ayaktan indirsem uyanirdi. Biara bu dertten öğlen uyutmuyordum ama kiyamiyorum.
Buarada 2 sene babannesi bakti 1 senedir ben evdeyim.1 senede ancak bukadar duzrldi yani oglen yanina yatmak yerine elimi tutuyor. Benim disari gitmemden korkuyor desrm e bir senedir basindayim evdeyim anlayamiyorum. Ben nerede yanlis yaptim veya yapiyorum bilemedim :KK43:
Bir onerisi ya da bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa yardimci olursaniz sevinirim.

Bu cigliklarin sebebi ne olabilir ve çözümü ???

evet cnm yuku terörü diye bir şey var bu dönemde bebklikten çocukluğa geçiş döneminde oluyormuş. İsterseniz bir pedagoga götürün. Size tavsiyem kesinikle hocalara falan götürmeyin. Hocalara gittikten sonra çok daha kötü hale gelen çocuk örneklerii biliyoruz.

X