Teşekkür ederim sorun bendem ayri kalmasi diye düşündüm bu sene calismadim zaten 1,5 yasindan sonra hep arkamdan aglayarak gonderdi beni işe hic birakmak istemedi. Bir senedir yanındayım telkinde bulunuyorum 'oglum yanindayim ise gitmiyorum senin icin buradayim uyandiginda da burada olacagim' gbi ama ancak bukadar yol alabildik. Bi de calisirken gunduz biarada olamadigimizdan yanima aldim geceleri sarilip uyuduk. Kocaman oldu yeni yeni yatak ayiriyorum ayni odada yatagi var alusiyor inşallah ancak cigliklar aynen duruyorBence mutlaka bir pedagog a gösterin hersey olabilir .. çok üzüldüm minik oğlunuza çok geçmiş olsun
Haklısınız sizden ayrı kaldığı dönemde psikolojisi bozulmuş ama kötü muammelede görmüş olabilir her ihtimale karşı siz bir uzmana gösterin .. Benim annemde çalışırdı babaanne ve teyzelerimin elinde büyüdüm çok hırpalandım o yüzden annemin evde olduğu anlar ona yapışık yaşardım.. Allahtan çok uzun bir süre sizsiz kalmamışTeşekkür ederim sorun bendem ayri kalmasi diye düşündüm bu sene calismadim zaten 1,5 yasindan sonra hep arkamdan aglayarak gonderdi beni işe hic birakmak istemedi. Bir senedir yanındayım telkinde bulunuyorum 'oglum yanindayim ise gitmiyorum senin icin buradayim uyandiginda da burada olacagim' gbi ama ancak bukadar yol alabildik. Bi de calisirken gunduz biarada olamadigimizdan yanima aldim geceleri sarilip uyuduk. Kocaman oldu yeni yeni yatak ayiriyorum ayni odada yatagi var alusiyor inşallah ancak cigliklar aynen duruyor
Evet aslinda ayakta sallama ve yaninda uyuma konusunda alistirildi bu kesin ancak surekli uyandigi icin basedemediginden boyle oldu hak veriyorum da... aliskanlik dedim gecer dedim olmadi gecmedi hala... pedegog diyorum esim ne alaka yok bisey diyor. Ben onu dinlemez götürürüm aslinda ama bazi uzmanlar da hemen anneyi suçluyor herseyde .. suclama yerine su su su yanlis bu dogru ..gbi ifadelerle yapici elestiride bulunan bir uzman olsa giderim. Eger burada alacagm tavsiyeler de işe yaramazsa uzman arastiracagmuyanık olduğu zamanlarda konuşmaya çalısın.sürekli yanında biriyle yattıysa ona alışmış olabilir yada sizin yanın olmadığınız zamanlarda kafasında bişeyler yaratmış olabilir.
Selam arkadaşlar
Ne yapacagimi şaşırdım artik.
Oglum 3 yasinda ve uykusundan "AAAANNNEEEEEE" diye ciglik atarak kalkıyor. Gece benimle yatiyor ve uyandiginda ben yaninda isem sorun yok gerine gerine uyaniyor ama ben yoksam hele de ogle uykusunda ciglik cigliga uyaniyor. Ruyanda kotu bisey mi gordun bir yerin mi agriyor diyorum yok bisey soylemiyor sadece ELIMI TUTUP OKSUYOR ELINI KOLUMA VE ELIME SURTUYOR öyle sakinlesiyor.
Ogle uykusunu 1 saat deliksiz uyuyor sonra bir ciglik .gidiyorum sakinlesip tekrar daliyor bisure sonra tekrar uyanip ciglik... tekrar tekrar ... derken boyle boyle uykusunu alana kadar yanina gidip geliyorum. Ne bir ev isi yapabiliyorum ne baska bisey.
Onceden daha kotuydu yanina ben de yatmasam sakinlesmezdi. Simdi yanina oturuyorum elimi tutuyor.benden baskasi sakinlestiremiyor.Ayakta sallanmaya alisti ayaktan indirsem uyanirdi. Biara bu dertten öğlen uyutmuyordum ama kiyamiyorum.
Buarada 2 sene babannesi bakti 1 senedir ben evdeyim.1 senede ancak bukadar duzrldi yani oglen yanina yatmak yerine elimi tutuyor. Benim disari gitmemden korkuyor desrm e bir senedir basindayim evdeyim anlayamiyorum. Ben nerede yanlis yaptim veya yapiyorum bilemedim
Bir onerisi ya da bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa yardimci olursaniz sevinirim.
Bu cigliklarin sebebi ne olabilir ve çözümü ???
Sizin gidiceginizden korkuyor bence.
Konussaniz anlar azda olsa galiba.
Oglum artik hep yanindayim deyin.
uyu uyan ben yine burdayim bak burda bekliycem seni de.
Tedirgin etmek istemem pek ama soylemek isterim.
Kardesimdede oluyordu kucukken.
4 5 yasindaydi.
Benim kardesim bagirarak uyanmazdi.
Ama mesela geceleri biz oturma odasindayken kendi basina kalkardi uykudan tuvalete yururdu.
Annem senmi uyandin oglum diye tuvaletin kapisini actiginda sanki annemin arkdasinda birisi varmis gibi gelme gelme diye bas bas bagirirdi. Anne yardim et diye bagirirdi ama annem yaklastikca geri uzerinden iterdi.
Annem benim oglum bak benim annen diye seslenirdi biz hepimiz basina toplanirdik.
Sakinlesemezdi bi turlu.
Ordalar geliyorlar derdi.
Belkide kardesim gibi olmasada oglunuzu korkutuyorlar.
Biz yataginin basina kucuk bi kurani kerim astik sonra sukur iylesti.
Su an 16 yasinda.
Deneye bilirsinz
Teşekkür ederim tavsiyelerinizi uygulayacagm inşallahSanırım iki yıl yanında olmayışınızdan kaynaklanıyor. Bir yıl alışma surecini aşmış fakat demek ki oğlunuzda etkisi kalmış.
Pedagoga danışabilirsiniz nasıl davranabilirim açısından.
Inancınız var mı bilmiyorum, varsa, çok okuyun oğlunuza. 1 Fatiha, 3 ihlas, 1 felak, 1 nas , 7 ayetel kursi , 21 besmele okuyun. Avucunuzun içine ufleyip oğlunuzun başından ayak parmaklarına kadar surun ellerinizi. Bu hz Muhammed'in sav . bir tavsiyesidir.
Onu çok rahatlatacaktır.
Çocuklar uykularından ağlayarak uyanır, bu normal fakat sizin anlattıklarınız biraz fazla geldi bana. Huzursuz uyuyor demek ki.
Birde size tavsiyem, sormayın ona ne oldu diye ? İlgiyi çekmek için bu durumu artırabilir.
bence sizin gitmenizden korkuyorsa kademeli bir yol izleyin.önce birlikte uyuyun sonra aynı oda farklı yataklarda sonra yan odada.birlikte uyuduğunuzda yanından kalkıp gitmeyin.ve onunla konusun.yan odada olacağınızı yada onu uyuttuktan sonra yanından ayrılacağınızı biraz işiniz olduğunu.mesela öğlen uykusuna yatırdığınızda o uyandığında mutfakta olacağını gibi vs. ama kesinlikle aşamalı davrannEvet aslinda ayakta sallama ve yaninda uyuma konusunda alistirildi bu kesin ancak surekli uyandigi icin basedemediginden boyle oldu hak veriyorum da... aliskanlik dedim gecer dedim olmadi gecmedi hala... pedegog diyorum esim ne alaka yok bisey diyor. Ben onu dinlemez götürürüm aslinda ama bazi uzmanlar da hemen anneyi suçluyor herseyde .. suclama yerine su su su yanlis bu dogru ..gbi ifadelerle yapici elestiride bulunan bir uzman olsa giderim. Eger burada alacagm tavsiyeler de işe yaramazsa uzman arastiracagm
ona çaktırmadan bir yerlere gitmeye çalışmak, hani ilgisi başka yerdeyken çaktırmadan evden çıkmak gibi birşey yaptınız mı?
gidiyorum demeden gittiğiniz ve onun bunu sonradan farkettiği oldu mu?
canım 4-5 yaş civarı, çocukların "kabus" dönemi
hemen her çocukta olur buna benzer şeyler, bazılarında 1-2 kez çok farklı olur, mesela çocuk gözünü açamaz, tepinir bağırır, sarılırsın konuşursun sakinleşemez, biri var zanneder, git diye bağırır, çok farklı şeyler söyleyebilir vs
bazı çocuklarda daha fazla olur
benim kızımda 2 kez oldu mesela
haaa, Kuran, dua işe yaramaz demiyorum
ben de hep okurdum, hala da okurum
Canim oglum subatta fena ateslendi o sirada bi de ailemin imam bir arkadasi felak nas ayetelkursi okudu defalarca biz de okuduk esnemekten bir hal olduk cok nazar var o kesin sevimli bir çocuk dikkat ceker pasam ama ne derler yildizi mi düşük nedir cevsenle de gezdiririm ancak biri sevse düşüp biyerini ciddi yaralar. Uyku konusunu bilmiyorum amaEvet canim dogrudur ama benim kardsim uyanirdi yururdu. Tuvaletini yapardi sakince hic bisy yoktu.
Bizi goruncede sorun yoktu.
Ama annem geldiginde baslardi birden gozlerini buytmeye.
Gelme gelme diye tuvaletin kosesine comelirdi kapiyi kapatmaya calisrdi annem yaklastikca.
Bi ara sormustuk diye hatirliyorum.
Annemin arkasinda birisi var beni korkutuyor demisti.
Bizimki bi kac kereden cok cok fazla oldu.
Kardesim kucukken cok dilliydi herkesin gozu ondaydi buyumuste kuculmus derlerdi.
Nazar olma ihtimali var belkide konu sahibinin cocugunda. Ben sahsen inanirim.
Yada musallat oluyorlar cocuga.
Tabi yabana atmamak gerek belkide annesini kaybetme korkusu vardir buyuk olasi.
En guzeli herseye ragmen cocugu bi okutmak.
Zarari olmaz sonucta dimi.