Bide size kalıcı dişlerin çapraşık veya yamuk çıkmasını sorayım bi problem oldumu? Dişler çıktıktan sonra diş teli vs. Gerekli oldumuMalesef Çekilen dişler biraz geç geliyor ama merak etmeyin en geç 7 yaşından itibaren çıkmaya başlar bizim ailede neredeyse bütün çocuklarda aynı oldu
Çok geçmiş olsun. Anaokulunda çok sorun olacağını düşünmem. Özellikle bunu öğretmene söylerseniz dikkat eder diye düşünüyorum. Çünkü öğretmen daha iç içe çocuklar ile.D
Dolgu yapılcak durumda değillerdi malesef ... Çünkü düştüğünde 4 dişi de kırılmıştı ve çürük diş köküne indiği için apse ve iltihap oluşturuyodu mecburen genel anesteziyle 4 ünü birden çektiler
Bu sene yarım dönem kreşe bşlattık öğretmeninden de özel ilgi beklıyoruz dedik ama söylediğiniz gibi hepsinin yaşı çok küçük olduğundan dalga falan geçme olayımız olmadı çok şükür..Çok geçmiş olsun. Anaokulunda çok sorun olacağını düşünmem. Özellikle bunu öğretmene söylerseniz dikkat eder diye düşünüyorum. Çünkü öğretmen daha iç içe çocuklar ile.
Her cocukta Ayni olmuyorki cnm yaa benim iki kiz kardesiminkide çekilmişti büyük kardesiminki masallah inci gibi kküçüğünde biraz yamukluk olduBide size kalıcı dişlerin çapraşık veya yamuk çıkmasını sorayım bi problem oldumu? Dişler çıktıktan sonra diş teli vs. Gerekli oldumu
Hmmm tamam arkadaşım saolasın cevapların için ... A.e.oHer cocukta Ayni olmuyorki cnm yaa benim iki kiz kardesiminkide çekilmişti büyük kardesiminki masallah inci gibi kküçüğünde biraz yamukluk oldu
İlk okulda da 1 ci sınıfın sonu ikinci sınıf derken dökülüyor dişler. Hepsi aynı olacak zaten çocukların.Yanlız dişlerin düzgün çıkması için orayı kurcalamamasi çok önemliBu sene yarım dönem kreşe bşlattık öğretmeninden de özel ilgi beklıyoruz dedik ama söylediğiniz gibi hepsinin yaşı çok küçük olduğundan dalga falan geçme olayımız olmadı çok şükür..
Amin canım inşallahMerhaba
Bızım siyah diş sallanıyor, oğlum çok mutlu dişi değişecek diye :)
Darısı başınza inşallah
6 yasinda nisan dogumluAmin canım inşallahkaç yaşında ki oğlunuz ?
İyi maşallah :) çevrede böyle çocukları görünce benim oğlan da çok seviniyo oohoo ben onlardan büyüğüm diye6 yasinda nisan dogumlu
Merhaba konuyu hortlatmış oldum ama, kızım 2 buçuk yaşında salı günü ön 4 dişi aynı sebepten çekilecek. Benim merak ettiğim ve en çok endişelendiğim konu yeni gelen dişler düz gelecek mi, çene yapısı bozuluyor mu? Sizin yavrunuzun dişleri çıkmıştır bir problem oldu mu acaba? Tecrübelerinizi merak ediyorumArkadaşlar oğlum şu an 5 yaşında ve 1.5 yaşındayken yukarı ön dişlerinden 4 tanesi biberon çürüğü sebebiyle erkenden çekildi. Konuşmasında ve harfleri çıkarmasında çok şükür bi sıkıntı yok ama küçük kardeşinin dişleri çıkmaya başlayınca sürekli soru soruyor , üzülüyor ... Ben okula gittiğimde demi dişlerim olmayacak arkadaşlarım bana gülerler diyo ve bu beni çok üzüyo ona hissettirmemeye çalışssamda içten içe kafama çok takıyorum ya özgüveni kırılırsa okulda diye
Şimdi size sormak istediğim şu: çocuklarınız kaç yaşında kalıcı üst dişlerini çıkarmaya başladı ... Ve gerçekten dişlerinin olmaması okulda , kreşte dalga geçilip çocuğu üzecek bişeymi yardımcı olursanız sevinirim.. Allah a emanet olun ...
Merhaba çocuğunuz ameliyatı gerçekleşti mi acaba benim de çocuğum aynı ameliyata girecek bir ay sonra ama çok kafam karışık endişeliyim eğer ameliyat olduysa kısaca süreci anlatırmısınızMerhaba, 3 yaşında kızım biberon çürüğü sebebiyle çürüyen dişlerimiz 9 haziranda operasyonla kaplama yapılacak. Çürümeye başlayan azılarda dolgu yapılacak. Neden çekildi kurtarılma imkanı yokmuydu. tam 8 doktor gezdim 1 tanesi biraz daha bekleyelim dedi. 2 çekelim dedi ( biz çekilmesi taraftarı değildi) son götürdüğümüz doktor tüm soru işaretlerimizi kaldırdı ve bizde yapılmasına karar kıldık. toplamda 8 dişe müdahale edilecek anestezi ile. 4 süt dişi kaplama olacak. hatta bir tane süt dişi kırıldı küçük bir yer kaldı iltaplı ama doktor kökü sağlam onuda kurtarırım dedi.
Arkadaşlar oğlum şu an 5 yaşında ve 1.5 yaşındayken yukarı ön dişlerinden 4 tanesi biberon çürüğü sebebiyle erkenden çekildi. Konuşmasında ve harfleri çıkarmasında çok şükür bi sıkıntı yok ama küçük kardeşinin dişleri çıkmaya başlayınca sürekli soru soruyor , üzülüyor ... Ben okula gittiğimde demi dişlerim olmayacak arkadaşlarım bana gülerler diyo ve bu beni çok üzüyo ona hissettirmemeye çalışssamda içten içe kafama çok takıyorum ya özgüveni kırılırsa okulda diye
Şimdi size sormak istediğim şu: çocuklarınız kaç yaşında kalıcı üst dişlerini çıkarmaya başladı ... Ve gerçekten dişlerinin olmaması okulda , kreşte dalga geçilip çocuğu üzecek bişeymi yardımcı olursanız sevinirim.. Allah a emanet olun ...
Merhaba konu çok önce konuşulmuş ama cevap vermenizi ümit ederek yazıyorum benim oğlum ay sonunda 2 yaş 2 aylık olacak dün genel anestezi ile ön dört dişi çekildi malesef çok çürümüş erimişti resmen sürekli apse yapıyordu. 3 tane azı dişine de kaplama yapıldı. Merak ettiğim şey bundan sonraki süreç aslında çocuğumun psikolojisi kötü etkilenecek konuşmasında bozukluk olacak diye çok korkuyorum çekimden sonraki deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirimArkadaşlar oğlum şu an 5 yaşında ve 1.5 yaşındayken yukarı ön dişlerinden 4 tanesi biberon çürüğü sebebiyle erkenden çekildi. Konuşmasında ve harfleri çıkarmasında çok şükür bi sıkıntı yok ama küçük kardeşinin dişleri çıkmaya başlayınca sürekli soru soruyor , üzülüyor ... Ben okula gittiğimde demi dişlerim olmayacak arkadaşlarım bana gülerler diyo ve bu beni çok üzüyo ona hissettirmemeye çalışssamda içten içe kafama çok takıyorum ya özgüveni kırılırsa okulda diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?