Ayy inşallah ... Teşekkür ederim :)Kızım şu an yedi buçuk yaşında.ust ve alt dişler çoğu dökülüp geldi. Yukardan ıkı tane eksik hala. Ama bütün sınıf öyle :)
6 yaşındaki oğlumun üst de iki dişi çürük. Düşünce kırılmıştı geri tuttu sim siyah şu an. Okulda resim çekınırken ağzını kapatıyormuş :).bunun dışında sorun etmiyor ama.
İki seneye gelir bence sizin dişlerin en az ıkısı
İnşallah bakalım beklıyoz sabırla bi çıksın diş.hediği kaynatcam valla :)Ama bir tek sizin oğlunuzun dişleri böyle değil ki lütfen üzülmeyin :) Benim kuzenim 7 yasinda onunda ön dişleri simsiyah ve yarısı yok.Fareler kemirmiş gece diyip gülüyordu :) Tabi etrafta önemli.Mesela sizler sevdiği kişiler çok tatliymis tarzi seyler soylerseniz psikolojisi olumlu yönde etkilenir inşallah
Evet bizde beklıyoruz inşallah yerlerine bembeyaz inci gibi dişler gelicek diye sabısızlanıyoruz. Küçükken dişlerinin olduğu fotoğraflarını gösteriyoruz . Eskiden hiç takmıyoduk kafaya kurtuldu bile diyoduk çünkü apse yapıp felaket acı verıyodu yavruma yada her koşturduğu zaman aman düşüp dişleri kırılcak diye aklım oynuyodu6 yasindan itibaren sut disleri dusup yerine yenileri gelmeye basliyor.
Benim kiziminda on disler epey lekeli.8 ayliktan beri fircalamamiza ragmen nedenini anlayamadigim.sekilde on ikisi epey asinmis durumda.Dis hekimiz bi midehalede bulunmadi.
Oglunuzu rahatlatabilirsiniz.Mesela kizima yakinda bu dislerin dusecegini,yerine inci gibi bembeyaz disler gelecegini soyluyorum
Okula.gittigi zaman arkadaslarininda benzer durumlarda olacagini,uzulmek yerine beyaz yeni dislerini heyecanla beklemeyi ogretebilirsiniz.
Zaten oda çok üzüldüğünden ablası küçüklükten beri diş fırçalamasına özen gösteriyo... Teşekkür.ederim yorumlarınız için...İlkokulda her türlü dis makbuldür. Kardeşi için "senin de vardı ama düştü, yenisi gelecek , kardeşin senin kadar olduğunda onunki de dusecek" deyin. Abilerin dişleri yarım olur deyin. Dis çıktığında yapacağınız şeylerden bahsedin arada. Bu arada dişlerin nasıl sağlıklı kalması gerektiğini de anlatın. Bir de böyle çok sevimli bir abi olduğunu da ekleyin.
Benim kızım 6 buçuk yaşında.iki yaşından beri dişleri curudu döküldü resmen.o da belli etmiyordu ama çok uzuluyordu.gecen sene çürük kökler attı kendini yepyeni dişler geldi.şu an 5 dişi çıktı.röntgen cektirdik diğerleri de geliyor çok şükür.şu an çok mutlu kazık disim diye geziyor her yerde.sizin de gelir yavas yavaş.bu arada kızımın bütün dişleri curuktuArkadaşlar oğlum şu an 5 yaşında ve 1.5 yaşındayken yukarı ön dişlerinden 4 tanesi biberon çürüğü sebebiyle erkenden çekildi. Konuşmasında ve harfleri çıkarmasında çok şükür bi sıkıntı yok ama küçük kardeşinin dişleri çıkmaya başlayınca sürekli soru soruyor , üzülüyor ... Ben okula gittiğimde demi dişlerim olmayacak arkadaşlarım bana gülerler diyo ve bu beni çok üzüyo ona hissettirmemeye çalışssamda içten içe kafama çok takıyorum ya özgüveni kırılırsa okulda diye
Şimdi size sormak istediğim şu: çocuklarınız kaç yaşında kalıcı üst dişlerini çıkarmaya başladı ... Ve gerçekten dişlerinin olmaması okulda , kreşte dalga geçilip çocuğu üzecek bişeymi yardımcı olursanız sevinirim.. Allah a emanet olun ...
Bizimki de aynı durumda kocaman gülüşü var her fotoğrafta :) çocuk işte masumıyetini gösterıyo her halıyle :)kardesim anasinifina giderken ust 4 dis yoktu butun.fotograflarda agzini aca aca gulerdi farkli geloyordu ona gostermek istiyordu herkese. kuzenimin de 1. sinifta oyle 4 disi birden yoktu
Ayy çok sevindim sizin adınıza darısı bize inşallah. Bende götrcem röntgene heralde belli olur ne zamana çıkacağıBenim kızım 6 buçuk yaşında.iki yaşından beri dişleri curudu döküldü resmen.o da belli etmiyordu ama çok uzuluyordu.gecen sene çürük kökler attı kendini yepyeni dişler geldi.şu an 5 dişi çıktı.röntgen cektirdik diğerleri de geliyor çok şükür.şu an çok mutlu kazık disim diye geziyor her yerde.sizin de gelir yavas yavaş.bu arada kızımın bütün dişleri curuktu
Ben bu durumda dolgu vs yapılması gerekir diye okudum. Çünkü eski süt dişleri yenileri için yön tayin edermiş. Tabi bilmediğim bir şey varsa diye merak ettim neden çektilerArkadaşlar oğlum şu an 5 yaşında ve 1.5 yaşındayken yukarı ön dişlerinden 4 tanesi biberon çürüğü sebebiyle erkenden çekildi. Konuşmasında ve harfleri çıkarmasında çok şükür bi sıkıntı yok ama küçük kardeşinin dişleri çıkmaya başlayınca sürekli soru soruyor , üzülüyor ... Ben okula gittiğimde demi dişlerim olmayacak arkadaşlarım bana gülerler diyo ve bu beni çok üzüyo ona hissettirmemeye çalışssamda içten içe kafama çok takıyorum ya özgüveni kırılırsa okulda diye
Şimdi size sormak istediğim şu: çocuklarınız kaç yaşında kalıcı üst dişlerini çıkarmaya başladı ... Ve gerçekten dişlerinin olmaması okulda , kreşte dalga geçilip çocuğu üzecek bişeymi yardımcı olursanız sevinirim.. Allah a emanet olun ...
bunu hiç düşünmedim araştıracağım ama teşekkürler8 yaa civarı daimi dişleri gelir. Çocuk bu durumu takıntı haline getiriyorsa hareketli yer tutucu yaptirabilirsiniz. Bulunduğunuz bölgede bir çocuk diş hekimi varsa ondan daha detaylı bilgi alırsınız.
Dolgu yapılcak durumda değillerdi malesef ... Çünkü düştüğünde 4 dişi de kırılmıştı ve çürük diş köküne indiği için apse ve iltihap oluşturuyodu mecburen genel anesteziyle 4 ünü birden çektilerBen bu durumda dolgu vs yapılması gerekir diye okudum. Çünkü eski süt dişleri yenileri için yön tayin edermiş. Tabi bilmediğim bir şey varsa diye merak ettim neden çektiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?