Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
selam arkadaslar,benim oglum 3 gun sonra,6 ayliga basacak.fakat hicccc sut icmek isdemiyor
nefter ediyor sutten,5 ayliga kadar kilosu hep cok alt sinirlarda gitti,heleki 4ve5 inci ayda yanliz200 gr aldi.kavonoz mamalardan verdim 2 hafda önce massallah o kadar guzel istahla yediki,sasirdim dogrusu,sebze ve et yemek lerine bayiliyor,kilosunuda toparlamaya basladi Allahima sukur,ama sorun sutu pek icmiyor olmasi,tek sut verdigim zamanlar ac yatip ac kalkiyordu nerdeyse,bebegim icin sutun önemli oldugunu biliyorum ,nasil yapsamda verebilsem sutunu,halen care bulabilmis deilim,sizce beslenmesi cokmu duzensiz offfff.bu arada kilosu ,5900gr.
kimse cevap yazmamis
(
sütünü muz gibi meyvelerle karıştırıp verebilirsin,bisküvi muhallebi kahvaltı karışımına sağıp katabilirsin.
canım nefisem maşallah kuzucuğuna büyümüşde süt beğenmezmiş.kaydirigubbakcemile3
canım nefisem maşallah kuzucuğuna büyümüşde süt beğenmezmiş.kaydirigubbakcemile3
sorma kendini buyuk adam saniyor sengözlerimebaksanab ne muhallebi ne buskivu nede bi kasik mamasi,agzini öyle bi kapatiyorki balik dudagi gibi buzuyor ,onlari yese bari icine sutumu karistirip verecem ama nerdeee,yemiyor isde akli fikri yemek ,sebzeli etli tavuklu ne varsa hayir demeden yiyor
meyve suyu bile icmiyor icdigi havuc suyu,ama bi tarafdanda dusunuyorum,sut en faydali ama sute agirlik verdigim zaman kilosu zaten oldukca dusuk,birde gecen ay sadece 200 gr almis,yemeklere agirlik verdim bu hafda birtam tamina bir hafdada 300 gr aldi,
diyorum bu cocuk hic kilo almasa nasil gelissinki ne yapiyim duzensiz beslensede,yesin diyorum sonucda yedigi seylerde faydali vitaminli besinler.bu arada canim ,nasil gidiyor iyisin ya?
sütünü muz gibi meyvelerle karıştırıp verebilirsin,bisküvi muhallebi kahvaltı karışımına sağıp katabilirsin.
canim keske yese yemiyor o tur yiyecekleri :1no2:
valla başka bişey kalmadı :)
babası yedirmeeyi denesin etkili oluo.....
valla başka bişey kalmadı :)
haklisin:)
babası yedirmeeyi denesin etkili oluo.....
denedi canim ,olmuyor.dun kavonoz mamasinin milchbrei`ini alidim,ondan yedi bari dedim sutu icmiyor,en azindan migdesine sutlu bir seyler girsin,bakalim daha baska cözumler arayacagim.
aynı sorundan bende müzdaribim anne sütü almadı mamayı biberonla içiyordu onuda kesti kaşıkla veriyorum olduğu gibi akıtıyor bütün mama çeşitlerini denedim gece 8 de yatıyor sabah 9 a kadar aç önceden geceleri 60 ml de olsa mama veriyodum şimdi oda yok uykularım kaçtı bu çocuk nasıl büyüyecek şaşırdım kaç dr a götürdüm bazı bebebkler böyle diyor ne yapcam ben bazen kaşıkla yemeyide redediyor sürekli oynatın beni diyor bebeğim 1 hafta snra yedi aylık olacak biberona tekrar nasıl döndürebilirim emzikte almadı silikona karşı bi gıcıklığı var chicconun kauçuk uçlusunuda aldık onu daha 40 günlükken reddetti acil bende yardım istiyorum 2 aydır 200 gr almış
aynı sorundan bende müzdaribim anne sütü almadı mamayı biberonla içiyordu onuda kesti kaşıkla veriyorum olduğu gibi akıtıyor bütün mama çeşitlerini denedim gece 8 de yatıyor sabah 9 a kadar aç önceden geceleri 60 ml de olsa mama veriyodum şimdi oda yok uykularım kaçtı bu çocuk nasıl büyüyecek şaşırdım kaç dr a götürdüm bazı bebebkler böyle diyor ne yapcam ben bazen kaşıkla yemeyide redediyor sürekli oynatın beni diyor bebeğim 1 hafta snra yedi aylık olacak biberona tekrar nasıl döndürebilirim emzikte almadı silikona karşı bi gıcıklığı var chicconun kauçuk uçlusunuda aldık onu daha 40 günlükken reddetti acil bende yardım istiyorum 2 aydır 200 gr almış
canim ya, Allah yardimcin olsun bilirim istahsiz cocuk cok zor,belki senin bebisinde benimki gibi sutu pek sevmiyordur,her bebegin damak zevki krakteri degisik olur ,bazilari sutluleri severken bazilari yemek cesitlerini seviyordur,seninki 7 aya gelmis bile ,cesitli yemek ler yaparak yedirebilirsin.mesela benim ki,etli ve sebzeli karisim yemekleri begeniyor ,buskivuli muhallebili yada kasik mamalarini agzini kilitliyor,herlade ac deil saniyorum ama sonradan yemek verdigimde hepsini yiyor massallah.mutlaka senin bebisininde sevdigi yemek turleri vardir.dene bakalim hangisini begenerek yiyecek bebisine bol istahlar:teselli:
siz yine bu aya getirebilmşsiniz benimki daha 3 aylık gece uykuda yiyor ama gündüz asla almıyor ben ne yapacağım yarın doktora gideceğim bakalım ne diyecek ..
yemek yemesi iyi işte niye üzülüyorsunki maşallah ....
siz yine bu aya getirebilmşsiniz benimki daha 3 aylık gece uykuda yiyor ama gündüz asla almıyor ben ne yapacağım yarın doktora gideceğim bakalım ne diyecek ..
yemek yemesi iyi işte niye üzülüyorsunki maşallah ....
insallah bi sorun yokdur canim,sorun yemek yemesinde deil sutu icmiyor olmasi,hic sevmiyor sutu ne yapdiysamda iciremiyorum