Oğlumun beşiği...

-Gzmlkz-

❤İşimiz Allah'a Kalmışsa Olmuş Bil..❤
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2017
1.063
864
73
Merhaba kızlar oğlum 4 yaşında... Doğduğu zaman ona park yatak almıştık uzun zaman kullanabilsin diye çünkü ailemin eşiyle yaşıyorum ona oda yapma imkanımız olmadı... 4 senedir kullanıyoruz dayanıklı kullanışlı o konuda sorununuz yok ama 4 sene geçtiği için biraz yıpranmalar oldu alttan ipleri söküldü ve çıkarıp yıkayamadığım için sürekli silmekle kumaşı yıprandı.. Oğlum daha 2 sene bile kullanabilir beşiğini sapasağlam ama dışardan bakılınca hoş görüntü gelmiyor gözüme istiyorumki odamızın içinde güzel görünsün. Bu konu hakkında bilgi verebilirmisiniz bana beşiğin dışına yatak altlarına takılan pileli kumaşlardan yapsam güzel dururmu sizce veya çıkarıp yıkayan tekrar takabilen varsa yardımcı olabilirmi bana...

Park yataklar o yaşa kadar kullanılabiliyor mu ya? Ben taşıma kapasitesi dolayısıyla 2-3 yaşa kadar kullanılıyor diye biliyorum

1-2 sene daha kullanip atarsin dert etme

Park yataklar o yaşa kadar kullanılabiliyor mu ya? Ben taşıma kapasitesi dolayısıyla 2-3 yaşa kadar kullanılıyor diye biliyorum
tabikide kullanılıyor birde bizimkinin boyu biraz daha büyük diğerlerine göre.. Civilden aldık alırken bize söylediler 5 yaşına kadar yatabilir içinde dedi :)

park yatak zaten 2 katlı oluyor bebek hareket etmeye başlayınca düşmemesi için üstteki yatağı çıkarıyorsunuz altta yatıyor kalkınca içinde oynayabiliyorda :)

tabikide kullanılıyor birde bizimkinin boyu biraz daha büyük diğerlerine göre.. Civilden aldık alırken bize söylediler 5 yaşına kadar yatabilir içinde dedi :)

park yatak zaten 2 katlı oluyor bebek hareket etmeye başlayınca düşmemesi için üstteki yatağı çıkarıyorsunuz altta yatıyor kalkınca içinde oynayabiliyorda :)

Öğrenmiş oldum :)

İmkansizliklarinizi anlıyorum ama park yatak bebek ve onun güvenli oyun alanı için var.Sizin çocuğunuz tuvalet eğitimi almis, anasınıfı yaşı gelmiş bir çocuk.1 sene sonra onun bir odası ve bağımsız yatıp kalkabilecegi bir yatağı olmasını sağlayın.Kendi tuvaleti geldiğinde kendi kalkıp ihtiyacını gidersin

Evet haklısınız zaten yazın ana okuluna vericez oğlumuzu :) tuvalet alışkanlığıda var şükür ama maddi zorluklar açısından şuanlık böyle idare etmeye çalışıyoruz. Allah izin veirrse 1 2 seneye birikim yapıp ayrı eve çıkcaz ozaman oğlumun odası olcak inşallah :)

Hayırlısı olsun sizin için
Amin allah razı olsun.. Tek isteğim zaten ayrı ev başka hiç birşey istemiyorum.. Ozaman oğluma oda yapıcam inşallah arabalı yataklardan alıcam allah nasip ederse :) küçük olsun bizim olsun yeterki içinde rahat olabileyim. Misafir gibi yaşamaktan bıktım. Herşey Allahtan..

Boyu sığıyor olabilir de 3-4 yaşındaki çocuk park yatakta yatar mı? Biz 1,5 yaşındayken kaldırdık park yatağı. Hapishane gibi gelir çocuk hareketlenmeye başladıktan sonra.

Onun tamiri ile uğraşacağınıza ucuzundan bir tek kişilik yatak alın ikeadan falan.

Çocuğun o yaşa kadar sizinle aynı odada yatmasına değinmiyorum bile.

Canım ben eşimin ailesiyle yaşıyprum sadece bir odamız var bize ait afedersinde oğlum bizim odamızda yatmasın da nerde yatsın???
Her park yatağın boyu aynı olmuyor ayrıca biz en büyük boyundan aldık baby max part yatağın. Hiçte hapis gibi değil oğlumdan bir tane bile girer içine.

Oğluma yatak almak bende istiyorum da alsam nereye koycam? Konuyu iyice okuyun lütfen yorum yapmadan önce. Kötü eleştirileriniz de size kalsın

Mesele çocuğun sığıp sığmaması değil, park yatak biçim itibariyle hapishane gibi. Sizin çocuğunuz öyle bir güvenlik önlemi içinde yatacak kadar küçük değil. Normal yatakta yatabilir artık.

Eşinizin ailesiyle yaşamak zorunda mısınız? Eşiniz çalışmıyor mu? Çıkın kiraya...

Demek istediğinizi anladım ama her nekadar çocuk yatağıda olsa boyutu büyük yani odamızda geçecek yer kalmaz öyle yoksa ben istemezmiyim oğluma en güzel şeyleri almak.. Şuan mecburen kullamak zorundayız dediğin gibi etrafı kapalı ama oğlum içine sığıyo şikayet te etmiyor şimdilik idare ediyoruz...

Eşim çalışıyor ama uzun yıllar çalışamadı bacağında tümör var birsürü ameliyat oldu bu sene kendisini toparladı şükür işe girdi çalışıyor asgari ücret alıyor kenarda birikmişimiz yok altınlarımı bile onun tedavisi için sattım ben şikayetçi değilim bu durumdan helal hoş olsun.. Yeni yeni kenara para atmaya başladık burda kiralar en az 1 liradan başlıyor 1400 tl ile evi nasıl geçindircek? Eşya neyle alıcaz bi yatak odamız var başka hiç birşeyimiz yok. O yüzden 1 2 sene en az birikim yapmamız lazım en azından eşya almak için..

Oğlunuz belki ifade etmiyor olabilir ama bu durumdan rahatsızdır bence. Psikolojik olarak da doğru olduğunu sanmıyorum, bu yaşta bir çocuğun anne-baba ile aynı odada yatmasının...

Hem sizin için de sıkıntılıdır. Ben oğlum başka odada olduğu halde bazı özel durumlarda rahat edemiyorum ya uyanırsa diye.

Durumunuzu anlamaya çalışıyorum ama yapılabilecek şeyler vardır illa ki. 4 yaşındaki bi çocuk devlet okullarının anasınıflarına gidebiliyor bildiğim kadarıyla. Kalan yarım günde de babaannesi bakabilir belki. Siz de böylelikle bir işe girip çalışabilirsiniz.

Eğer bu mümkün değilse, evden yapılabilecek bazı işler bakabilirsiniz. Az da olsa katkı sağlar birikiminize.

Babaannesi çalışıyor canım bakıcak kimse yok.. Bizde rahatsızız bu durumdan ama insanın elinde yapçak birşey olmaması üzüyor işte.. Küçük ebatlı yatak bulabilirsem alıcam oğluma beşik boyunda yaptırabilirim belki şimdilik..
Şimdi konu bile açtım eve iş veren biyer varmı diye soruyorum inşallah vardır dönüş yaparlar. Boş oturmak benimde hoşuma gitmiyor. Buralarda eve iş eren biyer yokki olsa keşke

Öncelikle eşinize geçmiş olsun,Allah tekrarini yaşatmasin.Su bahsettiğiniz şartlarda 2 sene sonra da ayrı eve çıkmanız mümkün değil.Cevrenizde ki ilkokullara gitmenizi ve ise ihtiyacınız olduğunu soylemenizi tavsiye ederim.İskur aracılığıyla okullara dönem dönem eleman gönderiliyor. Okulun temizliği,vb.seylerden sorumlu oluyorsunuz ,askeri ücret ve SGK niz yatiriliyor. Böyle olursa hem işiniz olur hem çocuğunuz gözünüzün önünde anasınıfına sonrasında ilkokula gider.Okul öğretmenleri evlerine haftasonu temizliğinde yardımcı olarak bu arkadaşları tercih ediyorlar.Esya değiştirdiklerin de de önce bu çalışanlara ihtiyacın varsa koltugum var/ çocuğun odasını değiştiriyorum vs.haber veriyorlar.En azından bir süre para biriktirirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…