Butun ev hanimlari cocuklarinin arkadaslarina ilgi duysa ortami bi dusun istersen sapiklik baska bisey degil soylicek bisey bulamiyorumkadın evde mal gibi yaşıyosa ona azıcık ilgi gösteren birisine karşılık vermesi insan olduğundandır diyorum. hiç birimiz ön yargılardan kurtulup anlayamayacağız onun nasıl hissettiğini. yazık ya yazık ne durumlara düşüyor insanlar.
sana kesinlikle katılıyorum bütün ev hanımları aynı şekilde düşünse dünyanın halini düşünün derimButun ev hanimlari cocuklarinin arkadaslarina ilgi duysa ortami bi dusun istersen sapiklik baska bisey degil soylicek bisey bulamiyorum
Cok dogru soyluyosun arkadasim anne var anne var iste her doguran anne olmuyo malesef annelik kutsaldir anlayana !!!!sana kesinlikle katılıyorum bütün ev hanımları aynı şekilde düşünse dünyanın halini düşünün derim
yazık böyle şeyler okuyunca ve bunları destekleyen insanları gördükçe dünya nereye gidiyor diyorum
bir annenin çocuklarından önce kendisini düşünmesi kadar acı birşey olamaz duygusuz insanlar pes!
Size bugün şoktan şoka girdiğim bir konuyu paylaşıcam.
Kadının biriyle bi şekilde tanışıyoruz ve birilerine bişey anlatma ihtiyacından dolayı anlatmaya başlıyo.
( tanışma faslını kısa kesiyorum.)
Bu kadın daha önce görücü usulü ile evlendirildiğini , tesettürlü olduğunu, eşinin 50 küsür yaşında olduğunu evde kendisine çok da değer verilmediğini, sadece ev işlerini yapma göreviyle o evde bulunduğunu ;
DAHA SONRASINDA
kendisinin 39 yaşında olduğunu, bir süredir 21 yaşında biriyle ''her anlamda'' beraber olduğunu ; bu kişinin de
lisede okuyan oğlunun arkadaşı olduğunu ;
gecelerce çok düşündüğünü ama bi şekilde kendine engel olamadığından; birinin ona insan gibi davranıp kadın gibi hissettimesinin değerli hissettirmesinden falan filan bahsetti.
Bu konuda ne düşünüyosunuz? sizce bu sapkınlık mıdır? aşk mıdır? sevilme ihtiyacı mıdır?
BU NEDİR?
EKLEME :
Ayrıca kadın zamanında kocasının kendisini evde bırakarak başka kadınlara gittiğini de söylüyor.
Ve Bir Soru : sizin eşiniz / kocanız sizi sadece evde yemek yapan evi temizleyen biri olarak görseydi, sizi evde bırakıp başka kadınlarla beraber olmaya gitseydi, çocuğunuzun arkadaşı olmasa da bu kişi gerçekten düzgün bir insan olsa sevilme ihtiyacıyla siz ne yapardınız?
Siteye bu konu hakkındaki fikirlerimi dile getirebilmek için üye oldum. Çünkü son derece sığ yorumlarla karşılaştım ve belki de haddim olmayarak müdahale etme gereği duydum.
Konu merkezindeki, hiçbirimizin tanımadığı bir kadın hakkında aşağı yukarı tahminlerde bulunmuşsunuz. Birçoğunuz kadının hata yaptığına kanaat getirmiş getirmesine fakat; üstüne bir de yaptığının iğrençliğinden, kabullenilir olmayışından, ahlak anlayışına ters düştüğünden vesaire dem vurmuş. Siz hala daha bu ülkede kadın olmanın ne demek olduğundan bir haberseniz; kadın halinizle, bu ülkede yaşarken, tüm yaşananlardan hala daha haberiniz yoksa durumunuz vahim diye düşünüyorum.
Boşansaymış denilmiş. Bu kadının karşısında, bu sitede her gün şikayet ettiğiniz, davranışlarına anlam veremediğiniz adamlardan biri var. Siz hala daha o adamın davranışlarının altında yatan anlamı ararken kadın çoktan olayı kavramış kendi yolunu çizmiş bile. Bu yönden sizden ileride olduğunu düşünüyorum. Böyle adamlardan, bu ülkede boşanma gafletinde bulunan kadınların başına gelenleri ayrıca ben açıklamayayım. Açın bakın neler oluyor. Gerçi bakmanıza dahi gerek kalacağını sanmıyorum. İki gün sonra haberlerde karşınıza çıkar zaten. Kadın, boşanma cesaretini gösterememiş belki ama, hayatını çöpe atamayacağının bilincine geç de olsa varıp, bir şekilde gizli saklı mutlu olmaya çalışmış. Bunu vicdan azabı çekmeden gerçekleştirebildiğini düşünmüyorum. Keşke çekmese. Çünkü burada belirtildiği üzere, adam zaten gönlünden geçeni yapmakta beis görmüyor. Böyle insanların karşısında bir yere kadar vicdanınızı konuşturabilirsiniz. Dileyelim ki bizim başımıza gelmesin.
Normal şartlar altında, aldatmanın, aldatılmanın, kendinden yaşça küçük biriyle yaşanan birlikteliğin vahimliğini tartışabilirsiniz fakat bazı konularda bunları es geçmek gerekiyor. Yaşamayacağınızdan emin olduğunuz konular hakkında bu kadar keskin yorumlar yaparken değil bir kere, bin kere düşünün.
Aynı kafadasınız konu sahibi ile galiba her ne ise böyle onursuz ve gurursuzca yaşayacağıma ölürüm daha iyi ki varsayım üzerine yazmışsınız olacağıda meçhul... Herkesin değeri farklı işte
Hep kadının onursuzluğu ve gurursuzluğu üzerinden yorum yapılıyor. Kalkıp bir kişi de kadının eşinin davranışlarını baz alarak yorum yapma ihtiyacı hissetmemiş. Konunun rahatsız edici olan tarafı da bu. Sadece yaşından küçük ve oğlunun arkadaşı olan biriyle ilişki yaşamasına takıldıysanız, bu benim de yaşamak isteyeceğim bir durum değil. Kimsenin isteyeceğini sanmıyorum. Yaşanılan ilişki doğrudur ya da yanlıştır da diyemem. Bazı şeylerin kontrol edilebilir yönü olmuyor çoğu zaman. Üstelik bu derece net bir şekilde haksızlığa uğrayan ve muhtemelen hayatı boyunca istediklerini dile getirememiş, gerçekleştirememiş biri için son derece karmaşık bir durum. Fakat kesinlikle onursuzluk olduğunu düşünmüyorum.
Eşi ne olur ise olsun kişi kalkıp bunu yapıyorsa onursuzdur size göre doğal demek ki !?
Ay ama eşim ilgisiz ay eşim şöyle bende onla bunla yatıyorum napim ya diyene vah vah ah işte ne eşler var napsın kadıncağız diyemem boşan git grup yap kimse laf edemez kendi hayatı evli barklı kadının yapması kadar onursuzca bi eylem var mı başka ?
Kocanın çocuğunun yüzüne onu geçtim ayna da kendi yüzüne nasıl bakabilir insan yahu düşünsene aa bu kadın evli ama herkesle yatıyor diye lafın çıktığını ama kocam suçlu dediğin de millet haklısın mı der ??
Kafa yapınız bir yazdıklarınıza göre gördüğüm bu
Ben zaten böyle adamlardan boşanmanın zorluğunu vurgulamaya çalışmıştım fakat anlamadınız sanırım. Sırf boşanmak kelimesini dile getirse dahi canından olabilir bu kadın. Bu durumda, eşi kendi onurunu ve kadının onurunu hiçe sayarken ve kadın boşanamıyorken yaptığının ne derece ahlak sınırlarını zorladığını tartışamayız. Bahsettiğimiz şey de kocasının ilgisizliği değil. İstediği zaman istediği kadınla beraber olabilen bir eş var ortada. İkisini karıştırmayın derim. Üstelik kadının önüne gelenle beraber olup olmadığı yönünde de bir fikriniz yokken bu şekilde bir yakıştırma yapmanız çok yanlış. Detayları net olarak bilmiyorsunuz, hissettiklerini belki de hiç anlayamayacaksınız.
Sürekli "kafa yapınız bir" deyip duruyorsunuz, nedir bu, aşağılama çabası mı?
Sevilme ihtiyacı...
Eğer evinde kendine değer verilse saygı gösterilse bunlari dışarıda aramaz..
benimde var öyle bi arkadaşm. Kocasini sevmiyor inat uğruna evlenmiş. Sevgi saygi yok. İlgi bekliyor ama bulamiyor. Bunu dışarda arıyor.
Başkasından ilgi duyunca hoşuna gidiyor kendine güveni geliyor bi bayan olduğunu hatırlıyor.
muhtemelen sizin arkadaşiniz da öyle