Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
O zaman söyle boşandın kocasından.biliyo musunuz?
bi sorunu görmek istemediğimizde
yok efendim konu feyk,
konu sahibi sallıyo,
böyle biri yok,
bence aslında kendisi
aslında tanışmamış bilmem ne bilmem ne diye ajanlık oynamaya çalışıyoruz.
bu örneği sizinle paylaşmak istedim ne kadını ifşa edici bişey yaptım ne isim verdim ne tanışma hikayemizi anlattım.
çünkü bunlar kimseyi ilgilendirmiyo.
ben bunları gözü yaşlı bi kadından dinlediğimde kadınlık gururu ve ''ya bu kadar mı hiç sevilmedin bu duruma düştün'' ikileminde kaldım.
ve bunu yapan kişi uzaydan falan da gelmedi sanki bu olayları hiç duymamışssınız hiç şahit olmamışsınız hiç çevrenizde yaşanmıyo gibi davranmaktan vazgeçin.
bunlar kapılarımızın dibinde bi arka sokağımızda yan mahallemizde yaşanıyo.
sorunları görmeden asıl sorulara cevap vermeden toplum olarak bunlara bi çözüm bulamayız.
sözde hepimiz ahlak zabıtasıyız ama gizli kapılar ardında en çok ahlaksızlığı yapan da bizim toplumuz.
malesef tanıştım.
malesef ergen değilim.
ve malesef gözümüzü ne kadar kapamak istersek isteyelim bu ülkede böyle şeyler çok yaşanıyo.
insanlar kendi istedikleri yaşayamamaktan, sevgisizlikten ölüyo. ve biz bu insanları sürekli ayıplıyoruz.
siz olsanız hiç sevilmeseniz hiç değer görmeseniz yalnızca hayatınız boyunca TEK bir kişi size bunu hissettirse ne düşünürdünüz. ben bunu kendime sordum sizin de karşı tarafı eleştirmekten önce acaba ben ne yapardım sorusunu kendinize sormanız için yazdım.
Ne iğrenç insanlar var ya.Bir açıdan haklısın ama sanırım ben pek ödev ahlakçısı değilim. Ben olaya şöyle bakıyorum: Bir adama şiddet uygulamak yanlış, ama o adam elinde bıçakla boğazını kesmeye hazırlanıyorsa senin de kafasında şişe kırman seni kötü biri yapmaz.
Benim bahsettiğim bu kadın değil aslında tercih hakkı olmayan kadınlar... Bu kadının koşullarını bilmiyorum. Boşanma imkanı varsa o zaman sen haklısın. Ama ''Beyaz gelinlikle girdin, kefenle çıkarsın'' deniliyorsa yaptığına ''ahlaklı bir eylem'' diyememekle birlikte kadını yaptığı için suçlayamam da. Yani bu kadın için demiyorum olaya daha geniş kapsamlı bakıyorum.
Mesela bulursam linkini koyayım bir ülkede dedesi yaşında bir adamla evlendirilen bir kız çocuğu adamı zehirlemişti. Adam ölmüştü. Bir insanın canının almak normal şartlarda elbette ki ahlaklı bir eylem değil ama ben bu kızı suçlamam, suçlayamam. Doğrular da bence zamana ve koşula göre değişiyor.
Edit: Bahsettiğim haberi buldum. Bu linki bak.
http://www.gazetevatan.com/14-yasinda-kocasini-oldurdu-710137-dunya/
biliyo musunuz?
yok efendim konu feyk,
konu sahibi sallıyo,
böyle biri yok,
bence aslında kendisi
bu örneği sizinle paylaşmak istedim ne kadını ifşa edici bişey yaptım ne isim verdim ne tanışma hikayemizi anlattım.
ben bunları gözü yaşlı bi kadından dinlediğimde kadınlık gururu ve ''ya bu kadar mı hiç sevilmedin bu duruma düştün'' ikileminde kaldım.
ve bunu yapan kişi uzaydan falan da gelmedi sanki bu olayları hiç duymamışssınız hiç şahit olmamışsınız hiç çevrenizde yaşanmıyo gibi davranmaktan vazgeçin.
sorunları görmeden asıl sorulara cevap vermeden toplum olarak bunlara bi çözüm bulamayız.
sözde hepimiz ahlak zabıtasıyız ama gizli kapılar ardında en çok ahlaksızlığı yapan da bizim toplumuz.
biliyo musunuz?
yok efendim konu feyk,
konu sahibi sallıyo,
böyle biri yok,
bence aslında kendisi
Ha or...lugun adı şimdi de ''sevilme ihtiyacı'' oldu yani? Geçenlerde bi konu vardı burada, kocası bunu aldatıyormuş falan... o başlıkta da kocasının aldatmasına psikolojik hastalık demişlerdi.
Boşansınlar arkadaş... Ha eger adam da kadın da her şeyden haberdarsa, alan razı veren razıysa ne halleri varsa görsünler. Ama oglunun arkadaşından başkasını bulsaymış bari.
nasıl bi çözüm bulalım yatak odalarını mı basalim hay allahm tobe yaa herkes kendi ahlakindan sorumludur önce bunu idrak et tamam?biliyo musunuz?
yok efendim konu feyk,
konu sahibi sallıyo,
böyle biri yok,
bence aslında kendisi
Size bugün şoktan şoka girdiğim bir konuyu paylaşıcam.
Kadının biriyle bi şekilde tanışıyoruz ve birilerine bişey anlatma ihtiyacından dolayı anlatmaya başlıyo.
( tanışma faslını kısa kesiyorum.)
Bu kadın daha önce görücü usulü ile evlendirildiğini , tesettürlü olduğunu, eşinin 50 küsür yaşında olduğunu evde kendisine çok da değer verilmediğini, sadece ev işlerini yapma göreviyle o evde bulunduğunu ;
DAHA SONRASINDA
kendisinin 39 yaşında olduğunu, bir süredir 21 yaşında biriyle ''her anlamda'' beraber olduğunu ; bu kişinin de
lisede okuyan oğlunun arkadaşı olduğunu ;
gecelerce çok düşündüğünü ama bi şekilde kendine engel olamadığından; birinin ona insan gibi davranıp kadın gibi hissettimesinin değerli hissettirmesinden falan filan bahsetti.
Bu konuda ne düşünüyosunuz? sizce bu sapkınlık mıdır? aşk mıdır? sevilme ihtiyacı mıdır?
BU NEDİR?
EKLEME :
Ayrıca kadın zamanında kocasının kendisini evde bırakarak başka kadınlara gittiğini de söylüyor.
Ve Bir Soru : sizin eşiniz / kocanız sizi sadece evde yemek yapan evi temizleyen biri olarak görseydi, sizi evde bırakıp başka kadınlarla beraber olmaya gitseydi, çocuğunuzun arkadaşı olmasa da bu kişi gerçekten düzgün bir insan olsa sevilme ihtiyacıyla siz ne yapardınız?