Oğlumu nasıl yönlendirmeliyim? IQ testi yaptırmalımıyım?

revindell

SatanistKesenPsikopatCat
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2009
2.428
20
Arkadaşlar merhaba benim 27 aylık bir oğlum var şu an 20 ye kadar türkçe ingilizce sayabiliyor renkleri türkçe ingilizce biliyor ve şekilleri biliyor (yıldız kalp daire kare...) sayıları tanıyor yani ezbere değil...
harflerin bir çoğunuda ingilizce olarak biliyor w ve x özellikle çok kullandığı harflerden.. ve youtube da ''super sımple learning'' videolarını çok izliyor..

çevremdeki insanlar bunun çok normal olmadığını üzerine gitmem gerektiğini söylüyorlar bana yardımcı olabilirmisiniz bana normal geliyor aslında...

Merhaba benim kıızm da 27 aylık.
iki yaşından önce şekilleri öğrenmişti.yıldızı,kareyi,üçgeni nerde görse gösteriyordu.
aynen ingilizce alfabeyi ezbere söylüyor.
netten ingilizce şarkılar açıp dinliyor.ezberliyor.
belleği boş olduğundan bunları daha kolay alıyor diye düşnüyorum.

sayma konusunda o kadar iyi değil ama dualar ezberliyor.

kreşe gitmesinin artısı olarak düşündüğümden bana normal geliyor.:)

eğitici kartlar ve etkinlik kitaplarından faydalanabilirsin.
bir de 2-6 yaşa göre ZEKARE eğitim seti var.
miniyup da güzel bir set.

dahibebek cdsi var.netten indiriliyor.
onu da seviyor çocuklar 36 aya kadar izlenebiliyor.

cnm bence bu çok normal. Bebkleri özellikle ilk 2 yalında beyin kapasiteleri ok hızla artıyor ve bu kadar hızlı öğrenmeleri ve hafızaya almaları çok normal.

Bence normal.. 24 aylık kızım var, 17 aylıkken sayı saymaya basladı. Şuan yırmıye ve onar onar yüze kadar sayabiliyor. Çocuklar gördüklerini ve duyduklarını kopyalıyorlar, normal seyler .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…