kaç yaşında oğlunuz?
21 aylık oglum canım
Orada kahvaltısını yaptırmak, fazla oturması bana daha sonra daha fazla başınızı ağrıtacak gibi geldi.
Tecrübeli anneler daha iyi bilir tabii ama çocuk gelişiminde alışma sürecinde;
Önce giyinik olarak oturtuyorlar lazımlığa kahvaltıdan sonra ve banyodan sonra yada tuvaletinin geldiğini hissettiğiniz anda.
Aynı zamanlar yapılırsa, çocuk bu rutinliğe çabuk alışıyormuş.
Uzun oturtulmayacak.. Oyuncaklarla oynaması, alışma sürecini uzatır.
Bu sürece alışması için bir hafta devam ettirilmelidir.
Daha sonra bezi çıkartılıp yapılıyor aynı işlem..
Yapmazsa zorlanmayacak ve lazımlık ona bir hafta unuttrurulacak sonra aynı süreç tekrar yapılacak.
burada o kadar bu konuyla ilgili okudum kı ben gecmı kaldım bazen düşündüm kendi kendime.tatlım ben bayadır ugraşıyorum belkıde o yuzden sıkıldım.vazmıgecsem acaba?henüz alışmaması normal. Bununli ilgili yazıları okuyun.
Ve çıldırmayın hiç. Bu en kolay zorluğunuz sizin. Daha neler çıkacak karşınıza.
Korkutmak için söylemedim tabii.
Sakin olmaya çalışın. Sabırla herşeyin üstesinden gelirsiniz...
bence ay olarak biraz erken 2 yas sonrası ve 27 aylıkken basla ben öle yaptım 10 gün çıldırdım pes etmedim çok şükür gecede gündüzde bitti allah kolaylık versin canım su ac çocuna o yardımcı olur
henüz alışmaması normal. Bununli ilgili yazıları okuyun.
Ve çıldırmayın hiç. Bu en kolay zorluğunuz sizin. Daha neler çıkacak karşınıza.
Korkutmak için söylemedim tabii.
Sakin olmaya çalışın. Sabırla herşeyin üstesinden gelirsiniz...
tamam tatlım dedıklerını dikkate alıcamorada kahvaltısını yaptırmak, fazla oturması bana daha sonra daha fazla başınızı ağrıtacak gibi geldi.
Tecrübeli anneler daha iyi bilir tabii ama çocuk gelişiminde alışma sürecinde;
önce giyinik olarak oturtuyorlar lazımlığa kahvaltıdan sonra ve banyodan sonra yada tuvaletinin geldiğini hissettiğiniz anda.
Aynı zamanlar yapılırsa, çocuk bu rutinliğe çabuk alışıyormuş.
Uzun oturtulmayacak.. Oyuncaklarla oynaması, alışma sürecini uzatır.
Bu sürece alışması için bir hafta devam ettirilmelidir.
Daha sonra bezi çıkartılıp yapılıyor aynı işlem..
Yapmazsa zorlanmayacak ve lazımlık ona bir hafta unuttrurulacak sonra aynı süreç tekrar yapılacak.
benımde oglum 24 aylık ne zaman baslamalıyım
senin her yazdını dikkatle okuyorum maşallah annemisin bilmiom ama diilsen bilinçli bir anne olcan olduysan bu işin hakkını vermişin takdire şayan
evet canım cişi geldiyin de anne ac diyor.kaksını yaptıgında altını actırıyor her halde rahatsız oluyor.bu arada yorumun icin tşk ederim.yavrularını allah bağışlasın.benimde ikizlerim 21 aylık ve daha erken tuvalet eğitimi için..bence çocuğu zorlamayın çünkü tuvalet eğitiminin nasıl verildiği ileriki yıllarda çocuğun psikolojisi için çok önemlidir.ben henüz eğitime başlamadım.zaten kışın bunu yapabilmek zor.uzmanlar, eğer çocuk hazır değilse ki sizin oğlunuz hazır değil gibi görünüyor asla eğitime başlamayın der.lütfen acele etmeyin,henüz geç kalmış değilsiniz daha bolca zamanınız olacak bu eğitim için.çocuğunuzun hazır bulunuşluk düzeyi çok önemli.
birde eklemeyi utumuşum oğlunuz eğer hazırsa size bunu belli eder.örneğin benim oğluşlardan biri kakasını yapınca ee yaptım diyor.diğeri de bizden utanıyor sanırım ve kaka yapınca altını açtırmak istemiyor.ya da wc nin önüne gidip çişş diyorlar..demekki yavaş yavaş hazır oluyorlar.sizde de var mı böyle durumlar?
o zaman bır az ara vereyım..tşklerhenüz erken bence,2 -2,5 yaş arası dene ve kesinlikle olumuyorsa zorlama,uzun süre oturtmana hele hele tv karşısında falan yaptırmana hiç gerek yok
benim kızım 2,5 yaşına doğru alıştı,2 yaşında bir deneyim bakayım dedim,oturtuyorum lazımlığa yapmıyor ayağa kalkıyor salona geçiyor bırakıyordu :) 2 gün denedim baktım olmuyor hemen bezledim henüz hazır değildi
birkaç ay sonra tekrar denedim 2-3 denemede hemen alıştı
bence henüz hazır değil yavrun hiç zorlama üstüne gitme..herşey zamanı gelince oluyor merak etme
tamam canım yorumların icin tşk ederimmkarşılıklı yıpratıyor erken olmas ve zorlama 27 ay ideal ben ve arkdaşım çocuklarımızı 27 aydan basladık kısa sürdü ayrıca pes etmeden devam etmelisiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?