Tuvalet Eğitimi Oğlumu lazımlığa nasıl alıştıracağım?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Ofeliya

hayatımın aşkı 3 erkek)))
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2009
3.312
2
116
Ankara
Cıldırmak üzreyim oglum bir türlü oturağa(lazımlık?cişini kakasını yapmıyor.her şeyi denedim.televizyonu acıyorum pepeyi seyr edıyor en sevdiyi oyuncakları veriyorum olmuyo.sabah kalkar kalkmaz oturttum orda kahvvaltısında yaptırdım hala oturuyor ama tık yok...napıcam en pahalı en guzel lazımlık aldık ama yınede olmuyo olmuyooo))))

Napıcam? Nasıl alışdırıcam bilemiyorum?fazla oturması zararlı olur mu?aklı verin lütfen.:18::18:

21 aylık oglum canım

Henüz alışmaması normal. Bununli ilgili yazıları okuyun.
Ve çıldırmayın hiç. Bu en kolay zorluğunuz sizin. Daha neler çıkacak karşınıza.
Korkutmak için söylemedim tabii.
Sakin olmaya çalışın. Sabırla herşeyin üstesinden gelirsiniz...

bence ay olarak biraz erken 2 yas sonrası ve 27 aylıkken basla ben öle yaptım 10 gün çıldırdım pes etmedim çok şükür gecede gündüzde bitti Allah kolaylık versin canım su ac çocuna o yardımcı olur

Orada kahvaltısını yaptırmak, fazla oturması bana daha sonra daha fazla başınızı ağrıtacak gibi geldi.

Tecrübeli anneler daha iyi bilir tabii ama çocuk gelişiminde alışma sürecinde;

Önce giyinik olarak oturtuyorlar lazımlığa kahvaltıdan sonra ve banyodan sonra yada tuvaletinin geldiğini hissettiğiniz anda.

Aynı zamanlar yapılırsa, çocuk bu rutinliğe çabuk alışıyormuş.

Uzun oturtulmayacak.. Oyuncaklarla oynaması, alışma sürecini uzatır.

Bu sürece alışması için bir hafta devam ettirilmelidir.

Daha sonra bezi çıkartılıp yapılıyor aynı işlem..
Yapmazsa zorlanmayacak ve lazımlık ona bir hafta unuttrurulacak sonra aynı süreç tekrar yapılacak.

senin her yazdını dikkatle okuyorum maşallah annemisin bilmiom ama diilsen bilinçli bir anne olcan olduysan bu işin hakkını vermişin takdire şayan

Son düzenleme:
burada o kadar bu konuyla ilgili okudum kı ben gecmı kaldım bazen düşündüm kendi kendime.tatlım ben bayadır ugraşıyorum belkıde o yuzden sıkıldım.vazmıgecsem acaba?

şimdilik bıraksam amı?

tamam tatlım dedıklerını dikkate alıcam

benimde ikizlerim 21 aylık ve daha erken tuvalet eğitimi için..bence çocuğu zorlamayın çünkü tuvalet eğitiminin nasıl verildiği ileriki yıllarda çocuğun psikolojisi için çok önemlidir.ben henüz eğitime başlamadım.zaten kışın bunu yapabilmek zor.uzmanlar, eğer çocuk hazır değilse ki sizin oğlunuz hazır değil gibi görünüyor asla eğitime başlamayın der.lütfen acele etmeyin,henüz geç kalmış değilsiniz daha bolca zamanınız olacak bu eğitim için.çocuğunuzun hazır bulunuşluk düzeyi çok önemli.

birde eklemeyi utumuşum oğlunuz eğer hazırsa size bunu belli eder.örneğin benim oğluşlardan biri kakasını yapınca ee yaptım diyor.diğeri de bizden utanıyor sanırım ve kaka yapınca altını açtırmak istemiyor.ya da wc nin önüne gidip çişş diyorlar..demekki yavaş yavaş hazır oluyorlar.sizde de var mı böyle durumlar?

Son düzenleme:
benımde oglum 24 aylık ne zaman baslamalıyım

henüz erken bence,2 -2,5 yaş arası dene ve kesinlikle olumuyorsa zorlama,uzun süre oturtmana hele hele tv karşısında falan yaptırmana hiç gerek yok
benim kızım 2,5 yaşına doğru alıştı,2 yaşında bir deneyim bakayım dedim,oturtuyorum lazımlığa yapmıyor ayağa kalkıyor salona geçiyor bırakıyordu :) 2 gün denedim baktım olmuyor hemen bezledim henüz hazır değildi
birkaç ay sonra tekrar denedim 2-3 denemede hemen alıştı
bence henüz hazır değil yavrun hiç zorlama üstüne gitme..herşey zamanı gelince oluyor merak etme

Son düzenleme:
Konu içeriği nedeniyle "Tuvalet alışkanlığı ve Eğitimi" başlığına taşınmıştır.
Lütfen konuları ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

senin her yazdını dikkatle okuyorum maşallah annemisin bilmiom ama diilsen bilinçli bir anne olcan olduysan bu işin hakkını vermişin takdire şayan

Çok zarifsiniz, teşekkür ederim esraanne.

Hayır anne değilim, daha 7 aylık evliyim, nasip olursa inşaallah olurum birgün bende.

...........

Tabii anneler çok daha iyi bilir ama bence 1.5 yaş tuvalet eğitimine başlamak için uygun bir zaman; en azından gündüzleri, zorlamadan ara ara öğretilebilir gibi geliyor.

Allah kolaylıklar versin, anne olmak hem çok kutsal hemde çok çok zor uzaktan bile.

karşılıklı yıpratıyor erken olmas ve zorlama 27 ay ideal ben ve arkdaşım çocuklarımızı 27 aydan basladık kısa sürdü ayrıca pes etmeden devam etmelisiniz

evet canım cişi geldiyin de anne ac diyor.kaksını yaptıgında altını actırıyor her halde rahatsız oluyor.bu arada yorumun icin tşk ederim.yavrularını allah bağışlasın.
o zaman bır az ara vereyım..tşkler
karşılıklı yıpratıyor erken olmas ve zorlama 27 ay ideal ben ve arkdaşım çocuklarımızı 27 aydan basladık kısa sürdü ayrıca pes etmeden devam etmelisiniz
tamam canım yorumların icin tşk ederimm

Kuzenime doktor hergün aynı saatte lazımlığa oturtun dedi. yapsın veya yapmasın. belli bir rutin olması için.

3 yaşında bi bebeğin hala bez kullandığını görmek çok üzücü. neden bebekleriizi buna mecbur ediyoruz anlamıyorum. çocuk konuşuyor yürüyor herşeyi biliyor hatta bezden rahatsız oluyor. sizin altınızda bir bez olsa ona yapsanız rahat edebilir misiniz?

21 ay neden erken olsun? amerikada asyada bezsiz bebek diye akımlar başladı. doğumdan itibaren bile tuveletini öğretebiliyorsunuz. Bu sadece biraz ilgi ve iletişime bağlı. acıktığını anlamak gibi tuvaletini de bir süre sonra gerçekten anlıyorsunuz ama uğraşamam dediğimiz için bebeklerimiz hala bu duruma katlanmak zorunda kalıyor.

Ne kadar erken olursa o kadar çabuk öğreniyor.komşumuzun 1 yaşındaki oğlu bez fln takmıyor (ki yürümeye başlayalı 1 ay oldu)
'anne çiş' derken duymak bir harika. hatta çoğu zaman utanıyor bizden annesine yanaşıyor, bakıyor fln rahatsızlığını belli ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…