• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oglumu gece bezlemekten nasil kurtaririm

HAWAI

Çek elini memleketimden!!
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2008
199
4
96
İstanbul
KIZLAR OĞLUM 2.5 YAŞINDA ARTIK ÇİŞİNİ KAKASINI SÖYLÜYOR.:lepi:
AMA 2 AYDIR UĞRAŞTIK ANCAK OGRENEBILDI. AMA GECELEGIN BEZLIYORUM.
KAYNANAMDA TAKMIŞ KAFAYI GECELERI ACMAN LAZIM YOKSA ALIŞMAZ DİYE. :kızgın:
BENDE ÇALIŞIYORUM GECELEYİN NASIL ONLA UĞRAŞCAM BİLMİYORUM.
ÇÜNKÜ UYANINCA UYKUM KAÇIYOR UYUYAMIYORUM.
BU PROBLEMİ AŞAN ANNELER LÜTFEN YARDIM EDİN. GERCİ HER ÇOCUK
BİR OLMAZ AMA YİNEDE KULAĞIMA KÜPE OLSUN.

benim de kızım bir buçuk yaşında söyledi çişiyle kakasını...
evet geceleri altını ben de açtım... altına kalın muşambalar var ya masalara serdiğimiz ondan koydum...
sakın naylon koyma, fışırdar çocuk rahatsız olur...
geceleri de yatırmadan önce çişini yaptırıp yatırıyordum sonrasında da 3 saat sonra tekrar kaldırıyordum...
zaten çocuk erken yattığı için, üç saat sonrasında ben de yeni yatıyor oluyordum uykum bölünmüyordu.. ama bölünse de olsun onlar bizim çocuklarımız...
sonra sabaha kadar kaldırmıyordum...
ara sıra kaçırmaları oluyordu ama onları da hoş görmek lazım...
yatmadan önce çok sulu şeyler verme olur mu?
kolay gelsin sana...

ben kizimi yatirirken bez takmazdim ,,,,,,,,derdim ona bak sana bez takmiyorum cisin gelince bana seslen tamammi ..........diye.............yatirirdim oyle....uyuduktan sonra gider bezini takardim,,,,,,,,,,gece kacirirsa bezine yapar bari diye,,,,,,,,,,,beni uyandirirdi cisim geldi diye halbiki bezi var bilmiyo,,,,sabahta cikarirdim uyanmadan,,,boyle alistik iste...:CüvCüv:

Bende Esra'ya katılıyorum.O dönemde altına yatak koruyucu koyup, gece tuvalete kaldırdım.Arada sırada tabiki kaçırmalar oluyor.Ama geceleri bezlersen ilerleyen zamanlarda sıkıntında devam eder.

bizde yeni yeni başladık fakat çok zor oluyo oğlumu kaldırmak çok ağlıyo üstelik yapmıyo bide 8 aylık kızımıda ağlamsıyla uyandırıyo yani tam bir cümbüş oluyo sonra uğraşıyorum uytmaya bi alışsada bende kurtulsam artıkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

yatmadan önce sulu gıdaları az ver.ve gece mutlaka uyandırıp yaptır.kısa zamanda alışacaktır inan

Bence gece altini bezleme. 2,5 yasindaki bir cocuk herseyi
gayet iyi anlayabilir. Oyuzden eger gece bez baglamazsan
onun farkinda olackatir ve çiş yapmamayi ogrenebilir.
Aliştirma kilotlari var bir kac tane al derim çok isine yarayacak. Gece ogluna giydir ama bezleme. Işersede kiloduna işer. Sizdirmiyo zaten. Bu sekilde alisabilir.

her çocuğun biyolojik bir saati var. benimkiler kendi kendine uyanmaya başladılar. öyle saatle falan uyandırmadım. bi sabah baktım bez yerde duruyo çocuk gece bezi çıkartmış tuvalete gitmiş. sonra bezlmedim böylece kendi kendine alıştılar.

Bende çalışan bir anneyim oğluma ilk bezi bıraktığımız gün dedim artık sen büyüdün abi oldun bez yok bağlamıyacağız bezinden ayrılmak istemıyordu ağlıyordu artık sana bez vermiyor market dedik öyle kandırdık en güzeli bıraktımmı tam bırakmak yanı gece gündüz bağlamamak yoksa gece ve gündüz ayrı ayrı alıştırman gerekir buda hem seni hem çocuğu yorar gece bağlamıyacaksın iş sana düşüyor uykudan feragat edip kaldırman lazım birde altına koruyucu koydunmu ozaman daha rahat edersin bez kesinlikle bağlama yoksa çocuk alışamaz

canım kolay gelsin. bu iş en fazla 10 gününü alır disiplinle devam edresen. önce çarşafın altına koruyucu . ama bunu serdiğini kesinlikle oğlun görmesin. bundan psikolojik olarak etkileniyorlar.ben de kızımda böyle yaptım . benim yöntemim işe yaradığı için bunu anlatayım sana. önce kızımı karşıma aldım konuştum. o da 2.5 yaşındaydı o zaman. elimde son kalan temiz bezi tutarak ''bak canım. bu son bezin.bunu da bağlıycam ama daha devam etmek istersen bezlenmeye ,sana istediğin bisikleti alamayız. çünkü o kadar paramız var .sen tercihini yap dedim.önce bana bez istiyorum dedi. tamam o zaman beraber gidip alalım canım dedim. hazırlanıp çıkarken ''ben vazgeçtim bisiklet istiyorum ,bezi bıraktım '' dedi bilmiş bilmiş.zaten hazırdık dışarı çıkmaya hemen gidip aldık bisikletini.

diyeceğim o ki çocuğun artık bezlenmeyeceğini bilsin. gündüz bezlemeyip gece bezlersen kayınvaliden doğru söylüyor alıştıramazsın.ve gece de bezlemeden yatır.yatmadan önce tuvaletini taptır. ben saatimi 3 e ve 5 e kurardım ve kızımı tuvalete götürürdüm . ama kesinlikle kucakta değil. kendi yürüsün. bilsin uyku sersemi olsa bile tuvalete gittiğini.

ben de çalışan bir anneyim ve gerçekten çok zor oluyor ama 1 hafta -10 günde alışıyorlar.benimki 15 günün sonunda gece yatıp sabah kalkıyordu. eğer çok sıkışırsa da beni uyandırıp tuvalete gitmek istediğini söylüyordu. biraz sabırla olmayacak iş değil. kolay gelsin canım.

bizde yeni yeni başladık fakat çok zor oluyo oğlumu kaldırmak çok ağlıyo üstelik yapmıyo bide 8 aylık kızımıda ağlamsıyla uyandırıyo yani tam bir cümbüş oluyo sonra uğraşıyorum uytmaya bi alışsada bende kurtulsam artıkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

a.ssırnaşık şeysırnaşık şey
AY GERÇEKTEN BENİM HALİMDE AYNEN VE AYNEN BÖYLE OLACAK. O YÜZDEN ÇOK KORKUYORUM BAŞIMA GELECEKLERİ BİLDİĞİM İÇİN. laelaelaelaelae

benim kızım 18 aylıkdı bıraktığında geceyle gündüzü aynı anda bıraktırdık biz . bunuda sağolsun bir arkadaşım söylemişti aynı anda bıraktır ikisini diye gece sürekli tuvalete kaldırıyordum. lazımlık hiç kullanmadık biz direk tuvalete altınada sadece bir hışırdamayan müşambayla bez serdik ama kızıma bunu göstermedik döşeğin altına soktuk kenarlarını kucağımda sürekli çişe veriyordum . bende çalışıyorum zor oluyordu ama çocuk için gerekli bu. birazdaha gecikirse yani yaşı zorlanırsın çocuk rahata alışır. hemen yapmalısın ama çocuğu sıkmadan yapıncada kızmadan. kocaman olup altını ıslatanlar var . her çocuk bir olmuyor. bu yüzden mümkan olduğunca küçük alıştırmak gerekiyor.

kayınvalideniz çok haklı altını bağlarsanız rahata alışır.uyumadan önce tembihleyin çocuğu bak altını bağlamadım sakın çiş yapma falan gibi. bide koruyucu taktınızmı yatağa tamamdır.10 günde çözersiniz.gece uyumadan önce çişe götürün bide birkaç saat sonra yaptırın yeterli olur zaten.zamanla kendi kendine kalkar zaten çişim var diye.kolay gelsin.

Back