Oğlumu çok kıskanıyorum

eyvaaah ıhtımal kaynana :KK70:
sımdıden boyleysen

ben de aynı durumdaydım. özellikle halası ve babaannesi aldığında sinirimden patlıyordum neredeyse. çünkü hiçbir şeyimde yanımda yoklardı. babaannesi 10 yıl sonra gelen torununu 3 gün sonra görmeye geldi. 1 gece zoraki evimizde kaldı. o da kendi oğlunu özlemişmiş. sabahın köründe kahvaltı bile etmeden gitti. annem bebekle ilgilendiğinde kabahat oldu. ama bu arada halası 5 dakikalık yerden kalkıp gelmedi. kayınpeder bile her akşam geldi ziyaretimize.
lohusa halimle 1 bardak su verenim olmadı. gelmek şöyle dursun telefon bile etmediler. halası hala yürüme mesafesinde olan yerden aydan aya yarım saatliğine gelir. evimizin karşısındaki babasının boş evine her dakika gider ama.
tabii ki sevecekler, sevsinler de ama bu durumda patlıyor işte insan ister istemez. yapmacık geliyor bana.
konu sahibinin de vardır muhakkak bir sebebi tahmin ediyorum.
Biraz karışık oldu ama içim şişmiş napiyim

Kocanı eşin olarak değil sevgilin olarak duşun..

Ozaman el üstünde tutarsın!

zamanla geçer bu kıskançlık tabi 9 ay hasretliği var yeni kavuşmuşsunuz daha 11 gün olmuş.bebişinizi sevmeleri ona değer verdiklerini gösterir onla ilgilenmeselerdi daha çok zoruna giderdi bence

İnşallah lohusa döneminiz geçtikten sonra böyle bir şey düşünmezsiniz tamamen.. Eğer aynı düşünce devam ederse tamamen hasetlik kusura bakmayın.. Ama eğer biterse lohusalığınızla beraber, olur böyle diyelim.

Hamile kalmadım, bekarım ama ablamdan biliyorum. Ağzında bin ton laf ile geziyordu, paaaat diye ortaya bırakıyordu lafını kırılan kırılana. Şimdi hatırlayıp güleriz ben de taklidini yaparım:
+ "always inşallah kızım sana da halasına da benzemez şirretler sizi! Tüm Dünya'dan nefret ediyorum!"
-"A a abla.. Be be ben şirret de de değ..."
+ "SUS CEVAP VERME BANA EVE GİDİYORUM! Kalk Hakan!!!!!"
:63:

Merhaba kızlar çok şükür doğum yaptım 11 günlük bir bebeğim var. Ama oğlumu deli gibi kıskanıyorum. Kendi ailemden değil ama eşimin ailesinden o kadar çok kıskanıyorum ki onu. Onlar sevince gerçekten içimden kıskançlık damarlarım fırlıyor sanki. Bir öneriniz bir görüşünüz var mı? Bundan hiç hoşlanmıyorum. Çünkü yüzüm asılıyor hep kıskandığım için. Nasıl düşünsem rahatlarım
esinin ailesiyle bi sknti yasadiniz mi?

Ne yaptı bu erkek aileleri size ya?? Yemezler merak etmeyin.. :KK51:
herkes kendi yasadigina gore bakar Bilgece'm olaylara, hayata.. sen Allah'a cok sukur sanslisin esinden ve ailesinden yana, bu yuzden tuhaf geliyordur erkek ailelerine olan tepki.. ben de bekarken ne var kv ile anlasamayacak derdim, ama oyle seyler yapildi ki, neye ugradigimi sasirdim, biliyorsun.. simdi bende de korku ve onyargi var.. herkesin ufak tefek sorunlari olabilir; insaniz.. ama bazen oyle seyler yapiliyorki, Allah korusun..
konu sahibini katmadim burda, tanimiyorum zira.. ama herkesin konumu, durumu, psikolojisi farkli iste..

Lohusalık psikolojisindendir belki. Sevmelerine engel olacak haliniz yok. Sizle anlaşamıyorlarsa bile o bebek onların torunu. Ablamda da vardı kıskançlık bzden olmasa da o da eşinin ailesinden arkadaşlarında kıskanıyordu. hatta hastanede doğum yapınca hemşire bebeğini aldığında kadına çok sinir olmuş elimden gelse yoluverecektim diyor.

Geleceğin terminatör kaynanası :KK43: Umarım gelin senden şirret olurda boşatmasın çocukcağızı ayol.Kıskancak ne var bitek senin mi evladın var oğlun var.Ne ayıp şeyler ya.

O çocuğun hamurunda o insanlardan da malzeme var. Anladık, annesiniz, ama bu yakınlardan sakınacak kadar sahiplenmenize gerek yok. Torununu/yeğenini sevmek onların en doğal hakkı. Lütfetmiyorsunuz yani. Onlar sizin yabancınız olabilir, ama çocuğunuzun en az sizin tarafınız kadar yakınları. "Onların değil, sadece benim ve benim ailemin çocuğu" zihniyetinden çıkın. Çünkü böyle bir şey yok. Öte yandan aşırı kıskançlık da hastalık. Bunu da göz önünde bulundurun.

bazi sebepler olamli bence de...
mesela ben dogum sonrasi kv lere gittim, oglum ailenin ilk torunuydu, esim ailesinin bebisi doya doya sevmesi icin 1-2 ay kadar kalmamizi istemisti,bende hakli bulup tamm dedim
kv,4 gorumcem ,kp derken pasami doya doya sevemiyordum, dolayisi ile kiskaniyrdum.
banyosu,giydirmesi, uyutmasi,gazi, sevmesi v.s herseyini kv ve gorumcelerim yapiyordu..... ama farkedilmeyen bisey vardi, ben anneydim ve 9ay tasiyip binbir zorlukla dogurdugum ve yikama,giydirme ,uyutma v.s hayalini kurdugum hic bi seyi yapamiyordum ... bi taraftan da onlarin torunu cok seviyorlar ,hevesleniyorlar diye mudahele etmiyordum ve bu durum bebegimi kiskanmama sebep oluyordu. ah ama ne zor sey anlatmakla anlasilmazz.
misal sabah erken kalkiyordum bebisimi kimse uyanmadan seviyim falan diye bi bakiyordum besik bos, kapilmis:KK70: o zmn uzuldugume guluyorum simdi.
daha sonra eve gectik bebisim buyudu falan hersey gecti gitti. sizin durumunuzun da gecici oldugunu dusunuyorum:KK66:
herşey geçti ama bebeğinizin o halleri bir daha geri gelmeyecek. değil mi..
benim çocuğumu doya doya emzirmeme bile fırsat vermedi kaynana ki açlıktan da sarılık oldu.emzirmeye başlardım4-5 dk geçer doydu o der çeker alırdı kucağımdan uyutmazdı temmuz doğumlu günün abartısız12 saati altını almak ve emzirmek dışında kucağından bırakmazdı tuvaletine bile ya altını alırken ya emzirirken giderdi...
ben bebeğimin bana en çok ihtiyacı olduğu zamanları özlüyorum şimdi ...

Yargılamayın hanımlar bu arkadaş lohusa psikolojisiyle düşünüyor herşeyi. İçini rahatlatacak şeyler söylemek lazım.

ben bile daha doğmamiş oğlumu kıskanmaya başladim babasi çok seviyor karnimi.. diyorum ki eşimi beni mi oğlumu :KK70:
hatta halasi ve babaannesi oğluma herşeyi yapacagini bile kıskaniyorum:KK70::KK70:

Allah'ım yorumlara bak.
Neden bu kadar sertsiniz hanımlar?
Kadının geçmişinde sadece kocasının ailesinden kıskanmasının sebebi yatıyordur. Burası değil mi her türlü kayınvalide elti işkencesini okuyan yer?

Gayet normal bence. Geçer. Geçmezse bu sayfadaki kırıcı yorumları dikkate alırsınız.

Keşke konunuzu buraya değil de doğum sonrası kısma yazsaydınız, orada sizin gibi çoook normal lohusaların olduğunu görürdünüz. Ben de lohusayken öyleydim ve anne grubumuzda çoğu anne öyleydi , sonra zaten normalleşiyorsunuz. Şimdi aklıma geldikçe gülüyorum.Bir de benim kv kp her yaptıkları batardı,eski önemsiz söyledikleri bile kulağımda çınlardı,aklıma geldi birden :)

X