Allah aşkına yapmayın. Aynısı ilk bebeğimde eşime olmuştu. Annemler yarım saatliğine gelicez deseler yarım saati beş dakika geçmesine dayanamıyordu. Sevdirmek istemiyordu kıskanıyordu herkesten. Çok bunaltıcı bir durum.Merhaba kızlar çok şükür doğum yaptım 11 günlük bir bebeğim var. Ama oğlumu deli gibi kıskanıyorum. Kendi ailemden değil ama eşimin ailesinden o kadar çok kıskanıyorum ki onu. Onlar sevince gerçekten içimden kıskançlık damarlarım fırlıyor sanki. Bir öneriniz bir görüşünüz var mı? Bundan hiç hoşlanmıyorum. Çünkü yüzüm asılıyor hep kıskandığım için. Nasıl düşünsem rahatlarım
Olaylar olaylar ünlem noktaMerhaba kızlar çok şükür doğum yaptım 11 günlük bir bebeğim var. Ama oğlumu deli gibi kıskanıyorum. Kendi ailemden değil ama eşimin ailesinden o kadar çok kıskanıyorum ki onu. Onlar sevince gerçekten içimden kıskançlık damarlarım fırlıyor sanki. Bir öneriniz bir görüşünüz var mı? Bundan hiç hoşlanmıyorum. Çünkü yüzüm asılıyor hep kıskandığım için. Nasıl düşünsem rahatlarım
Ama benim kv böyle yapsa lohusa depresyonu ayağina yolardimneden kıskanıyorsun ya da şöyle sorayım senin kıskanman için seni kışkırtıyorlar mı?
eğer böyle bir durum yoksa malum lohusa sendromu 4-5 haftaya geçiyor merak etmeyin.
bizde atlattık bu dönemi .kaynanacığım her seerinde çocuğunu istemeyeceksin doğurunca hasta olacaksın dedi durdu baktı ben hasta olmadım beni kışkırttı durdu "bu benim kızım, onu ben doğurdum, onun evi burası değil götüreceğim, emzirirken kucağımdan almalar,benim ailemden çocuk kıskanmalar çocuğu emzirmeye kalkmalar,vs. baktı gelin lohusa sendromu olmadı kaynana olarak senrdoma girdi
Hahahaha aynı ben:) hiç sevmediklerini düşün o daha kötüMerhaba kızlar çok şükür doğum yaptım 11 günlük bir bebeğim var. Ama oğlumu deli gibi kıskanıyorum. Kendi ailemden değil ama eşimin ailesinden o kadar çok kıskanıyorum ki onu. Onlar sevince gerçekten içimden kıskançlık damarlarım fırlıyor sanki. Bir öneriniz bir görüşünüz var mı? Bundan hiç hoşlanmıyorum. Çünkü yüzüm asılıyor hep kıskandığım için. Nasıl düşünsem rahatlarım
benimki de keşke babaannem diye sevse, annecim diyor bazen, halası da annem diye seviyor bazenAraniz kotumuydu de kiskaniyorsunuz??? Valla durup dururken bi insan bebegini seviyor diye delirmez insan herhalde…benim kv yapmacik gelir bana bazen..hani pek bi fedakarlik yapmadigi icin kendileri..babannem dediginde damarima damarima basardi..yani bi oncesi vardir diye dusunuyorum. Haksiz miyim?
akrabalık ilişkisi yani sıla-i rahim, Allahın koparılmasını yasakladığı bağlardan değil mi, çok iyi hatırlattınız sağolunHer ne olursa olsun onlar o çocuğun babaannesi halası amcası vs.. Aile ilişkilerini neden bozuyorsunuz..
o çocuk akrqba sevgisi gormeden mi buyusun..
aynen soylemek isteyip soylıyemediklerim..akrabalık ilişkisi yani sıla-i rahim, Allahın koparılmasını yasakladığı bağlardan değil mi, çok iyi hatırlattınız sağolun
inşallah ceza almam diye umuyorum ve paylaşıyorum:
Allah teâlâ buyurmuştur: "Ben Allahım Ben Rahmanım Rahmi ben yarattım Ona ismimden bir isim ayırıp taktım Kim akraba ile ilgisini sürdürürse, ben de onunla ilgimi sürdürürüm Kim ondan ilgisini keserse, ben de ondan ilgimi keser, onu perişan ederim" Tirmizî
"Büyüklerinizden, akrabalarınızı ve akraba ziyaretini öğrenin! Çünkü akraba ziyareti, ailede sevgiyi artırır, malı çoğaltır ve ömrü uzatır" Tirmizî
Kendisiyle ilgiyi devam ettiren akraba ile ilgilenmek gerçek ilgilenme değildir, asıl ilgilenme, akraba kendisinden alakayı kestiği zaman, onu ziyaret edip, ona ilgi göstermektir. Buhârî
Bir adâm Hz. Peygamber'e gelerek: "-Yâ Rasûlallah; beni Cennete sokacak bir ibadet söyler misiniz?" dedi... Rasûlüllah şu cevabı verdi: Allah'a ibadet eder ve O'na hiç bir şeyi ortak koşmazsın, namaz kılar, zekât verir ve sıla-i rahm edersin. Buharî, Zekât, 1 Allah'a ve ahiret gününe iman eden kimse akrabasını görüp gözetsin. Buharî, İlim, 37; Müslim, İmam, 74-77
Akrabalık, Arş'ta asılıdır. Der ki: "-Beni gözeteni Allah gözetsin; beni terk edeni Allah terk etsin. Müslim, Birr ve Sıla, 17
Akrabalık bağlarını kesip koparan kimse Cennete giremez. Buhari, Edeb, 11