Oğlumu çok kıskanıyorum

Merhaba kızlar çok şükür doğum yaptım 11 günlük bir bebeğim var. Ama oğlumu deli gibi kıskanıyorum. Kendi ailemden değil ama eşimin ailesinden o kadar çok kıskanıyorum ki onu. Onlar sevince gerçekten içimden kıskançlık damarlarım fırlıyor sanki. Bir öneriniz bir görüşünüz var mı? Bundan hiç hoşlanmıyorum. Çünkü yüzüm asılıyor hep kıskandığım için. Nasıl düşünsem rahatlarım
Allah aşkına yapmayın. Aynısı ilk bebeğimde eşime olmuştu. Annemler yarım saatliğine gelicez deseler yarım saati beş dakika geçmesine dayanamıyordu. Sevdirmek istemiyordu kıskanıyordu herkesten. Çok bunaltıcı bir durum.

Hamilelik ve lohusalık bin yıl sürse keşke demi, ama olsun reglimiz var olmadı sütyenimiz sıkar, cidden bazen feminist olasım gelmiyo ki genelde öyleyimdir

Depresyon nedir iyi biliyorum hali hazırda 9 senedir de panik ataklıyım, adam seçmez depresyon, erkek tarafına surat sallayım kendi aileme gülücük atayım demez

Konu sahibi arkadaşım öncelikle bebeğin hayırlı uğurlu olsun, sakınılan göze çöp batar derler ve büyükler en çok annenin nazarı değer derler

Simdiden gelinine aciyorum :)

normal degil boyle kiskanmak sende farkindasin kendini duzeltmeye calis

Zamanla kendiniz törpüleyeceksiniz bu duygunuzu. Öyle taktik şeklinde söylenecek bir yolu yok.

Eğer bu insanlar zamanında sizin canınızı yakmışlarsa yaşadığınız duygular normal. Bu da zamanla sizin emeğinizle düzelecek bir durum. Az görmemezlikten gelmelisiniz

Senin gibi Yengem var yegenimi içimden seviyorum:KK43: birde utanmadan yanıma gelmesin diye çocuğu uyarıyor sanki babasını evinden getirmiş:KK11: buyuyunce anasinin kiskakancligi yuzunden dusman olursa iki elim otede anasinin boynunda olsun:KK14:

Merhaba kızlar çok şükür doğum yaptım 11 günlük bir bebeğim var. Ama oğlumu deli gibi kıskanıyorum. Kendi ailemden değil ama eşimin ailesinden o kadar çok kıskanıyorum ki onu. Onlar sevince gerçekten içimden kıskançlık damarlarım fırlıyor sanki. Bir öneriniz bir görüşünüz var mı? Bundan hiç hoşlanmıyorum. Çünkü yüzüm asılıyor hep kıskandığım için. Nasıl düşünsem rahatlarım
Olaylar olaylar ünlem nokta

Onlarda insan, yeni birbcan geldi aranıza. Tabi küçük bebek her zaman öpülmez, o konuda eğer öyle bir şey yaparlarsa uyarırsınız ama sizinki biraz fazla.

Erkek annesi olduğunu hatirla ilerde kendin gibi bir gelin ister miydin?

neden kıskanıyorsun ya da şöyle sorayım senin kıskanman için seni kışkırtıyorlar mı?
eğer böyle bir durum yoksa malum lohusa sendromu 4-5 haftaya geçiyor merak etmeyin.
bizde atlattık bu dönemi .kaynanacığım her seerinde çocuğunu istemeyeceksin doğurunca hasta olacaksın dedi durdu baktı ben hasta olmadım beni kışkırttı durdu "bu benim kızım, onu ben doğurdum, onun evi burası değil götüreceğim, emzirirken kucağımdan almalar,benim ailemden çocuk kıskanmalar çocuğu emzirmeye kalkmalar,vs. baktı gelin lohusa sendromu olmadı kaynana olarak senrdoma girdi :KK70::KK70::KK70:
Ama benim kv böyle yapsa lohusa depresyonu ayağina yolardim :KK14:

heyyyy yavaş olunnnnnn :stop:
kadın LOHUSA
daha dikkatli yorum yapmalısınız:KK12:
hormonlar normal değil şu an elbette kıskanç olacaksınız koruma iç güdüsü

Benim bir arkadaşım var sizin gibiydi aynen. Ne zaman bebegin sesi çıkmaya aglamaya başladı herkesin kucagına atmaya başladı. Fazlasıyla yorulunca kıskanmazsınız. Hatta biri gelsede tutsa banyomu, yemegimi, temizligimi yapsam dersiniz :))

Hahahaha aynı ben:) hiç sevmediklerini düşün o daha kötü

uhhhh oğlunla evlenene Allah sabır versin. Beter bir kaynana olacaksın. İşin şakası bir yana özellikle onlardan kıskanmanızın vardır elbet bir nedeni. Hamilelik doneninizde veya oncesinde yemiştir kaynana bir haltlar. Sizi üzecek birşey yapmıştır. Ya da oğlunu sizi rahatsız esecek derecede kıskanmış huzur bozmuştur. Bilinç altınız aynı şeyi çocuğunuzla da yapmaması için savunma oluşturmuş olabilir.

ben diger yorumlarin aksine normal oldugunu dusunuyorum :) bende ilk goz agrimi oglumu dogunca kiskaniyordum... hatta konu acmtim bi donem bu sebepten :)
merak etme canim ilk bi iki ay sonra hersey yoluna giriyor, annelik bambaska bisey, herkeste farkli etkiler yaratiyor. ilk degilsin ve son da olmayacaksin:KK66:

Millet çocuğu sevilsin ister sizdeee
Yani ben olsam öyle isterdim
Sizin çocuğunuz olabilir ama onlarında sevmeye hakkı var

Araniz kotumuydu de kiskaniyorsunuz??? Valla durup dururken bi insan bebegini seviyor diye delirmez insan herhalde…benim kv yapmacik gelir bana bazen..hani pek bi fedakarlik yapmadigi icin kendileri..babannem dediginde damarima damarima basardi..yani bi oncesi vardir diye dusunuyorum. Haksiz miyim?
benimki de keşke babaannem diye sevse, annecim diyor bazen, halası da annem diye seviyor bazen

Her ne olursa olsun onlar o çocuğun babaannesi halası amcası vs.. Aile ilişkilerini neden bozuyorsunuz..
o çocuk akrqba sevgisi gormeden mi buyusun..
akrabalık ilişkisi yani sıla-i rahim, Allahın koparılmasını yasakladığı bağlardan değil mi, çok iyi hatırlattınız sağolun
inşallah ceza almam diye umuyorum ve paylaşıyorum:

bullet.gif
Allah teâlâ buyurmuştur: "Ben Allahım Ben Rahmanım Rahmi ben yarattım Ona ismimden bir isim ayırıp taktım Kim akraba ile ilgisini sürdürürse, ben de onunla ilgimi sürdürürüm Kim ondan ilgisini keserse, ben de ondan ilgimi keser, onu perişan ederim" Tirmizî
bullet.gif
"Büyüklerinizden, akrabalarınızı ve akraba ziyaretini öğrenin! Çünkü akraba ziyareti, ailede sevgiyi artırır, malı çoğaltır ve ömrü uzatır" Tirmizî
bullet.gif
Kendisiyle ilgiyi devam ettiren akraba ile ilgilenmek gerçek ilgilenme değildir, asıl ilgilenme, akraba kendisinden alakayı kestiği zaman, onu ziyaret edip, ona ilgi göstermektir. Buhârî
bullet.gif
Bir adâm Hz. Peygamber'e gelerek: "-Yâ Rasûlallah; beni Cennete sokacak bir ibadet söyler misiniz?" dedi... Rasûlüllah şu cevabı verdi: Allah'a ibadet eder ve O'na hiç bir şeyi ortak koşmazsın, namaz kılar, zekât verir ve sıla-i rahm edersin. Buharî, Zekât, 1 Allah'a ve ahiret gününe iman eden kimse akrabasını görüp gözetsin. Buharî, İlim, 37; Müslim, İmam, 74-77
bullet.gif
Akrabalık, Arş'ta asılıdır. Der ki: "-Beni gözeteni Allah gözetsin; beni terk edeni Allah terk etsin. Müslim, Birr ve Sıla, 17
bullet.gif
Akrabalık bağlarını kesip koparan kimse Cennete giremez. Buhari, Edeb, 11

bazi sebepler olamli bence de...
mesela ben dogum sonrasi kv lere gittim, oglum ailenin ilk torunuydu, esim ailesinin bebisi doya doya sevmesi icin 1-2 ay kadar kalmamizi istemisti,bende hakli bulup tamm dedim
kv,4 gorumcem ,kp derken pasami doya doya sevemiyordum, dolayisi ile kiskaniyrdum.
banyosu,giydirmesi, uyutmasi,gazi, sevmesi v.s herseyini kv ve gorumcelerim yapiyordu..... ama farkedilmeyen bisey vardi, ben anneydim ve 9ay tasiyip binbir zorlukla dogurdugum ve yikama,giydirme ,uyutma v.s hayalini kurdugum hic bi seyi yapamiyordum ... bi taraftan da onlarin torunu cok seviyorlar ,hevesleniyorlar diye mudahele etmiyordum ve bu durum bebegimi kiskanmama sebep oluyordu. ah ama ne zor sey anlatmakla anlasilmazz.
misal sabah erken kalkiyordum bebisimi kimse uyanmadan seviyim falan diye bi bakiyordum besik bos, kapilmis:KK70: o zmn uzuldugume guluyorum simdi.
daha sonra eve gectik bebisim buyudu falan hersey gecti gitti. sizin durumunuzun da gecici oldugunu dusunuyorum:KK66:

akrabalık ilişkisi yani sıla-i rahim, Allahın koparılmasını yasakladığı bağlardan değil mi, çok iyi hatırlattınız sağolun
inşallah ceza almam diye umuyorum ve paylaşıyorum:

bullet.gif
Allah teâlâ buyurmuştur: "Ben Allahım Ben Rahmanım Rahmi ben yarattım Ona ismimden bir isim ayırıp taktım Kim akraba ile ilgisini sürdürürse, ben de onunla ilgimi sürdürürüm Kim ondan ilgisini keserse, ben de ondan ilgimi keser, onu perişan ederim" Tirmizî
bullet.gif
"Büyüklerinizden, akrabalarınızı ve akraba ziyaretini öğrenin! Çünkü akraba ziyareti, ailede sevgiyi artırır, malı çoğaltır ve ömrü uzatır" Tirmizî
bullet.gif
Kendisiyle ilgiyi devam ettiren akraba ile ilgilenmek gerçek ilgilenme değildir, asıl ilgilenme, akraba kendisinden alakayı kestiği zaman, onu ziyaret edip, ona ilgi göstermektir. Buhârî
bullet.gif
Bir adâm Hz. Peygamber'e gelerek: "-Yâ Rasûlallah; beni Cennete sokacak bir ibadet söyler misiniz?" dedi... Rasûlüllah şu cevabı verdi: Allah'a ibadet eder ve O'na hiç bir şeyi ortak koşmazsın, namaz kılar, zekât verir ve sıla-i rahm edersin. Buharî, Zekât, 1 Allah'a ve ahiret gününe iman eden kimse akrabasını görüp gözetsin. Buharî, İlim, 37; Müslim, İmam, 74-77
bullet.gif
Akrabalık, Arş'ta asılıdır. Der ki: "-Beni gözeteni Allah gözetsin; beni terk edeni Allah terk etsin. Müslim, Birr ve Sıla, 17
bullet.gif
Akrabalık bağlarını kesip koparan kimse Cennete giremez. Buhari, Edeb, 11
aynen soylemek isteyip soylıyemediklerim..

X