akrabalık ilişkisi yani sıla-i rahim, Allahın koparılmasını yasakladığı bağlardan değil mi, çok iyi hatırlattınız sağolun
inşallah ceza almam diye umuyorum ve paylaşıyorum:
Allah teâlâ buyurmuştur: "Ben Allahım Ben Rahmanım Rahmi ben yarattım Ona ismimden bir isim ayırıp taktım Kim akraba ile ilgisini sürdürürse, ben de onunla ilgimi sürdürürüm Kim ondan ilgisini keserse, ben de ondan ilgimi keser, onu perişan ederim" Tirmizî
"Büyüklerinizden, akrabalarınızı ve akraba ziyaretini öğrenin! Çünkü akraba ziyareti, ailede sevgiyi artırır, malı çoğaltır ve ömrü uzatır" Tirmizî
Kendisiyle ilgiyi devam ettiren akraba ile ilgilenmek gerçek ilgilenme değildir, asıl ilgilenme, akraba kendisinden alakayı kestiği zaman, onu ziyaret edip, ona ilgi göstermektir. Buhârî
Bir adâm Hz. Peygamber'e gelerek: "-Yâ Rasûlallah; beni Cennete sokacak bir ibadet söyler misiniz?" dedi... Rasûlüllah şu cevabı verdi: Allah'a ibadet eder ve O'na hiç bir şeyi ortak koşmazsın, namaz kılar, zekât verir ve sıla-i rahm edersin. Buharî, Zekât, 1 Allah'a ve ahiret gününe iman eden kimse akrabasını görüp gözetsin. Buharî, İlim, 37; Müslim, İmam, 74-77
Akrabalık, Arş'ta asılıdır. Der ki: "-Beni gözeteni Allah gözetsin; beni terk edeni Allah terk etsin. Müslim, Birr ve Sıla, 17
Akrabalık bağlarını kesip koparan kimse Cennete giremez. Buhari, Edeb, 11