Oğlumu çok kıskanıyorum

ayrıca kendi arkadan çevrem ve kendi doğumumu baz alarak konuşayım ki
erkek tarafının yaptıkları yüzünden bu tip şeyler yaşanıyor.
mesela arkadaşımın biri 2 ay kv ve kp gitmedi sadece emzirebildi sevmesine altını almasına bile müsade etmediler kızı hastanelik ettiler.
bir arkadaşım bebek geldi HALASI hemşireden kucaklar kucaklamaz bir çığlık attı ve göbek atmaya başladı bebek bizim tarafa benziyor diye ki kız ameliyattan çıkmıştı,
ben de neleri gördüm benim görümcem yok ama görümcelik yapmaya çalışan bir velet beddua etti durdu sözüm ona şimdi hala lık taslıyor ya onun yüzünden 2 defa hastanelik oldum ki hamile halimle o kızın annesi beni kocama dövdürmeye kalktı halası ya sevecek ya ...
bunlar sadece aklımda kalanlar hal böyle olunca da rahatsız oluyoruz işte .
sizin adınıza değil ama halalık taslayanlar da buna sebep oluyor
bu hala yada kaynanaya vasıf durumlar degil hanfendi genelleme yapmak yanlıs olur bunlar insani davranıslarla alakalı seyler bunları kız annesi veya kızın kardesleride yapabilir karakteri bozuksa yada cahilse ama siz benim sahsıma gelini delirtirsiniz dediniz ve beni tanımadan annemi tanımadan ön yargı yaptınız :) neyseki gülüyorum cünkü ben kendimi biliyorum yengem ameliyettan cıkına ilk basında olanlardanım ve ilk saglıgını soranlardanım...

bu hala yada kaynanaya vasıf durumlar degil hanfendi genelleme yapmak yanlıs olur bunlar insani davranıslarla alakalı seyler bunları kız annesi veya kızın kardesleride yapabilir karakteri bozuksa yada cahilse ama siz benim sahsıma gelini delirtirsiniz dediniz ve beni tanımadan annemi tanımadan ön yargı yaptınız :) neyseki gülüyorum cünkü ben kendimi biliyorum yengem ameliyettan cıkına ilk basında olanlardanım ve ilk saglıgını soranlardanım...
ilk yorumunuza istinaden yorum yaptım :)
istesende istemesende sevecekler ... kısmına
gelininiz ne durumda ne oldu bilmiyorum ayrıca
ama gelinin başına gelip bana bak istesende istemesende seveceğiz!!(ki bu ünlem de çok şey ifade eder :)bu bebeği gibi bi anlam çıktı ortaya ya da ben öyle anladım.
bu üslup gerçekten o durumda çok kırıcı olur.ben kendi ve çevremde yaşadıklarıma istinaden:)

ben de kıskanmak demeyeyim de kimseye güvenip vermiyordum, bir saniye yanından ayrılmıyordum. gece sabaha kadar uyumazdım, gündüz annem (kendi öz annem yani) ben bakarım sen git biraz uyu derdi, bebeğim uyumadan uyumazdım. çocuğu uyutup eşimi başına dikip duşa girerdim duştayken bile kameralı telsizden izlerdim. lohusa psikolojisi bambaşka bir şey.
Pelin seninki başka bir şey. Konu sahibi kıskanıyormus, sevince hoşuna gitmiyormus, olay güven falan değil canım. Yoksa ben de kimselere güvenemem.

• Beğen
Reactions: lra
ilk yorumunuza istinaden yorum yaptım :)
istesende istemesende sevecekler ... kısmına
gelininiz ne durumda ne oldu bilmiyorum ayrıca
ama gelinin başına gelip bana bak istesende istemesende seveceğiz!!(ki bu ünlem de çok şey ifade eder :)bu bebeği gibi bi anlam çıktı ortaya ya da ben öyle anladım.
bu üslup gerçekten o durumda çok kırıcı olur.ben kendi ve çevremde yaşadıklarıma istinaden:)
neden hanfendinin eşimin ailesinden kıskanıyorum onlar cocugu severken suratım düsüyo derken kırıcı olmuyomu bende ona istinaden koydum ünlemi bilmem anlatabildimmi ayrıca o cocuk benimde canım kanım gelin hanım size (kendinizi o ailenin yerine koyarak cevaplayın ltfn )surat assa yegeninizi sevdirmese ne düsünür ne hissedersiniz...

Abimin karisi da sizin gibi iki tane yegenim var ama bu davranislari yüzünden soğuttu bizi kendinden, onun yüzünden yegenlerimizi de kirk yilda bir görürüz ,çok yanlis yapiyorsunuz sizin çocugunuzsa onlarinda torunu sevmek en büyük hakları..

Ayrıca siz onları sevmeseniz de cocugunuz mutlu olsun diye sevdirmeniz gerekir. Ama egonuz daha ağır basmış. Hiç tasvip etmiyorum böyle bir tutumu.

Merhaba kızlar çok şükür doğum yaptım 11 günlük bir bebeğim var. Ama oğlumu deli gibi kıskanıyorum. Kendi ailemden değil ama eşimin ailesinden o kadar çok kıskanıyorum ki onu. Onlar sevince gerçekten içimden kıskançlık damarlarım fırlıyor sanki. Bir öneriniz bir görüşünüz var mı? Bundan hiç hoşlanmıyorum. Çünkü yüzüm asılıyor hep kıskandığım için. Nasıl düşünsem rahatlarım
kaynanadan aşırı nefret ederim ama ben bile seni haksız buldum. fesat olma onlarda sevsin. sevmeseler bu kezde hiç sevmiyolar hediye almıyolar dersin

Yaaa herkes mi aynı şeyi hisseder. Bende öyle hissetmiştim. Ama geçti. Kucaktan kucağa oyundan oyuna geziyor şimdi. Hepsiyle vakit geçiriyor. Geçecek merak etme. Az zaman tanı kendine. Daha lohusasın.

ayy çok ilginçsiniz yemin ederim.. kadıncağız 'istemiyorum sevmesinler' dememiş. 'kıskanıyorum bana bir akıl verin' demiş yani bu durumdan KENDİSİ DE RAHATSIZ.... hemen sopaları çıkarmışsınız 10 günlük lohusa kadına demediğiniz kalmamış. üstesinden gelmek istiyor verecek aklınız varsa verin yoksa yargılamadan önce mesajını bir kez daha okuyup anlamaya çalışın lütfen..

konu sahibi dediğin durumu ben yaşamadım ama lohusalıkta farklı farklı duygular ortaya çıkabilir. siz onlar çocuğu sevdiklerinde farklı şeylerle ilgilenmeye çalışın, moralinizin bozulduğunu anlarlarsa hiç hoş olmaz.. onlar da üzülürler.. bir süre sonra bu duygular kendiliğinden geçecektir şayet geçmezse profesyonel yardım almanız gerekir

kıskanma sebebiniz nedir anlamadım yanı öncesi falan olması lazım durduk yere böyle dusunulmez :KK14:

Lohusaliktandir bu durum, esinizin ailesini sevmiyorsaniz cocugunuzu sevmeleri size itici geliyordur. Ama bir zaman sonra gececek merak etmeyin.

Ben de ilk dogumda bayag sessizlesmistim hep bebegim yanimda olsun istiyordum yemegimi bile onun yaninda yiyordum yattigi odada dusun. İcime kapanmistim kimseyle konusmak istemiyordum. Herkesi farkli etkiliyor iste.

Aksine hosuma gitmesi lazim.O bebegi sen dogurdun soyle dusun o zaman senin dogurdugun bebegi sevmeleri seni de cok sevdiklerini gosterir

Merhaba kızlar çok şükür doğum yaptım 11 günlük bir bebeğim var. Ama oğlumu deli gibi kıskanıyorum. Kendi ailemden değil ama eşimin ailesinden o kadar çok kıskanıyorum ki onu. Onlar sevince gerçekten içimden kıskançlık damarlarım fırlıyor sanki. Bir öneriniz bir görüşünüz var mı? Bundan hiç hoşlanmıyorum. Çünkü yüzüm asılıyor hep kıskandığım için. Nasıl düşünsem rahatlarım
Bende ilk gunlerde cok kiskanirdim sonra az olsa geciyor zaten sen usanuyirsun cocuga bakmaktan onlar baksin ilgilensin diye bu defa gozun bakiyor

Pelin seninki başka bir şey. Konu sahibi kıskanıyormus, sevince hoşuna gitmiyormus, olay güven falan değil canım. Yoksa ben de kimselere güvenemem.

demek istediğim lohusa depresyonunun herkeste farklı bir şekilde yaşanıyor oluşuydu aslında. benim de eve biri gelince yüzüm 5 karış oluyordu, bebeğimi alıp odaya kapanıyordum, o yüzden kızamadım konu sahibine. biri kucağına almak isteyince aklımdan bin tane senaryo geçiyor, elleri temiz mi, ya mikropluysa hasta ederse, ya düşürürse bebeğim ölürse diye kafayı yiyordum. sonra terapi gördüm zaten.
bence konu sahibinin de farklı bir lohusa depresyonu var, tedavi görmesi lazım, normal sağlıklı bir bireyin hissedebileceği duygular değil bunlar.

X