• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumm..

tetchy

'İnsanlık müessesesine kaim olanlara'
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2015
353
184
103
İyi akşamlar , 13 aylık oğlum var ve yaklaşık üç aydır hasta ilk bulantı ateş olarak başladı acilde ateş düşürülmeye çalışırken bronşite yakalandı daha sonra zatürre derken hastanede yattı ve henüz bile tam toparlayamadi. Hasta olmadan önce emekleme,sıralama falan yoktu sadece oturabiliyor ve surunuyordu hafif hafif popoyu kaldırıyordu ama emekleme pozisyonuna gelemiyordu ki rahatsizlaninca çocuk hepten saldı ve üç aydır olduğu gibi yatıyor biz gezdorirsek öyle geziyor emekleme çabası yok yattığı yerden kalkamıyor yada oturuyorken bir yere tutunup kalkamıyor . Oturuyorkende korkuyor dusucek diye kendini salıyor ve kambur oturuyor bu sefer. Ama biz yurutunce çok istekli hızlı hızlı yürüyor. Nöroloji doktoruna götürdük ve nörolojik birşey olmadığını söyledi gevşek bebek dedi sadece ve kalsiyumla d vitamini için test yapıldı henüz sonuçlar çıkmadı, daha önce yapılan testlerde fosfor yüksek çıkmış.Ayrıca bıngıldak çok genis dedi. Ve bu gevşeklik için fizik tedavi önerdi . Ama benim içim içimi yiyor ya kötü birşeyi varsa ona baktıkça icim eriyor,gözlerim doluyor.. İçimi dökmek ve varsa bu konu hakkında bilgisi olan öğrenmek için yazdim.

Çok geçmiş olsun umarım sonuçları iyi çıkar kıyamam kuzuya ya

Yatarken kendi başına oturma pozisyonuna geçiyor mu?
Demir depolarına bakıldı mı?
Demir, demir bağlama diye yazar.
Hasta olmadan aktiviteleri nasıldı?
Çevreye olan ilgisi ? Algısı?
İlk bebeğinizse karşılaştırmak zor olur

Solunum yolu enfeksiyonları da gevşek bebeklerde daha sık olur.
Böyle bir bağlantı kurdular mı?

Emmesi nasıl ? Hala emziriyor musunuz?
Anne sütü bağışıklık için çok önemli

Yatarken kendi başına oturma pozisyonuna geçiyor mu?
Demir depolarına bakıldı mı?
Demir, demir bağlama diye yazar.
Hasta olmadan aktiviteleri nasıldı?
Çevreye olan ilgisi ? Algısı?
İlk bebeğinizse karşılaştırmak zor olur
İlk bebeğim , yatarken oturma pozisyonuna geçmemiyor ayrıca oturuyorkende kendi kendine yatamıyor . Kalabalık ortama girince bir oda içinde mesela çok huysuzlaniyor ilk başta ama AVM ve sokakta mutlu. Çocukları seviyor ilgileniyor. Yapılan testlerin içinde var sanırım dedikleriniz ama henüz sonuçlar çıkmadı üniversite hastanesinde yapıldı .

Emmesi nasıl ? Hala emziriyor musunuz?
Anne sütü bağışıklık için çok önemli
Hala emiyor beslenmesi çorba ile sınırlı katı şeyler verince cignemesinde falan normal ama pek yemiyor kahvaltı zaten yok. Hastalanmadan önce çok iştahsızlık son bı hafta kahvaltıya alışmıştı yumurta vs . Ama hastalanınca onlarida yemek istemedi ayrıca azı dişleride hastalıkta çıkmaya başladı.

İyi akşamlar , 13 aylık oğlum var ve yaklaşık üç aydır hasta ilk bulantı ateş olarak başladı acilde ateş düşürülmeye çalışırken bronşite yakalandı daha sonra zatürre derken hastanede yattı ve henüz bile tam toparlayamadi. Hasta olmadan önce emekleme,sıralama falan yoktu sadece oturabiliyor ve surunuyordu hafif hafif popoyu kaldırıyordu ama emekleme pozisyonuna gelemiyordu ki rahatsizlaninca çocuk hepten saldı ve üç aydır olduğu gibi yatıyor biz gezdorirsek öyle geziyor emekleme çabası yok yattığı yerden kalkamıyor yada oturuyorken bir yere tutunup kalkamıyor . Oturuyorkende korkuyor dusucek diye kendini salıyor ve kambur oturuyor bu sefer. Ama biz yurutunce çok istekli hızlı hızlı yürüyor. Nöroloji doktoruna götürdük ve nörolojik birşey olmadığını söyledi gevşek bebek dedi sadece ve kalsiyumla d vitamini için test yapıldı henüz sonuçlar çıkmadı, daha önce yapılan testlerde fosfor yüksek çıkmış.Ayrıca bıngıldak çok genis dedi. Ve bu gevşeklik için fizik tedavi önerdi . Ama benim içim içimi yiyor ya kötü birşeyi varsa ona baktıkça icim eriyor,gözlerim doluyor.. İçimi dökmek ve varsa bu konu hakkında bilgisi olan öğrenmek için yazdim.
Çok geçmiş olsun nörolojik bişey yokmuş çok şükür o testler çıkınca doktorun değerlendirir rabbim tez zaman da şifa versin inşallah

Suya ve yemeğe ara sıra mama diyor , baba diyor ama babababa olarak kimi zaman bilinçli kimi zaman aglarken.
O zaman annesi bol bol emzirin , tv izletmeyin, ev işi kalsın onunla halı üzerinde hareket yapın.
Oturuyorsa düşürün , yuvarlayın ,kendisi kalksın diye cesaret verin.

Cok gecmi s olsun. Muhtemelen gecirdigi rahatsizliklardan dolayi kuvvetsiz dustu kuzu.
Benim kizim da 12 aylik cokkkk zayif yuruyemiyor ama emekleyebiliyor. kuvvetsiz oldugu icin basamiyor diye dusunuyorum.
Nurolojik bir sikinti olmamasi cok guzel. Uzmeyin kendinizi. Bir sure saglikli beflenirse toparlanir insalllah..

O zaman annesi bol bol emzirin , tv izletmeyin, ev işi kalsın onunla halı üzerinde hareket yapın.
Oturuyorsa düşürün , yuvarlayın ,kendisi kalksın diye cesaret verin.
Tv zaten izletmiyordum sırf bir iki lokma yesin diye aciyordum yanlış olduğunu bildiğim halde artık açmıyorum. Sürekli yerde zaten dediklerinizi uygulayacağım önerilerinizi ve ilginiz için çok teşekkürler.

Cok gecmi s olsun. Muhtemelen gecirdigi rahatsizliklardan dolayi kuvvetsiz dustu kuzu.
Benim kizim da 12 aylik cokkkk zayif yuruyemiyor ama emekleyebiliyor. kuvvetsiz oldugu icin basamiyor diye dusunuyorum.
Nurolojik bir sikinti olmamasi cok guzel. Uzmeyin kendinizi. Bir sure saglikli beflenirse toparlanir insalllah..
İnşallah çok teşekkürler

Tv zaten izletmiyordum sırf bir iki lokma yesin diye aciyordum yanlış olduğunu bildiğim halde artık açmıyorum. Sürekli yerde zaten dediklerinizi uygulayacağım önerilerinizi ve ilginiz için çok teşekkürler.
Biraz uğraştıracak gibi sizi ufaklık ama sonu güzel olsun da annesi
Hep pozitif olun neşeli olun
Bol şarkı söyleyin o da öğrenir zamanla
Sağlıkla büyütün inşallah

Back