Oğlum'la ilgili lutfen bi bakar mısınız?

Ben 4 yasina kadar cocuguma uyku tulumu giydirdim, ustunu qcti mi acaba diye icim icimi yemedi. O tulumlar kalinlar, yerde de oglunuzu sicak tutar.
Teşekkür ederim yorumunuz için, gerçekten kafam o kadar dolu ki daha önce de hiç aklıma gelmemişti uyku tulumu giydirmek, deneyeceğim

siz tabiki yine doktora götürün ama ben bir anne olarak yazmak istedim. 3 yaşında ve 5.5 yaşında iki oğlum var. 3 yaş olan 2 ay önce kreşe başladı. büyük oğlum geç konuştu kreşe gittiğinde de konuşması eksikti. kreşe başladıktan 2 ay sonra öğretmeni artık grupla yapılan etkinliklere daha aktif katılıyor. zevk alıyor dedi. ilk başlarda daha bireysel oynuyordu demişti. zamanla grupla yapılanlara da katılacaktır. ben konuşma gecikmesi için yardım almıştım. bize çok faydası oldu. büyük oğlumun hala dikkati dağınıktır. öğretmeni hemen sıkılıyor diyor ama ben bir şekilde onu tekrar etkinliğe çekebiliyorum diyor. küçük oğlum da sizin dediğiniz gibi mesela öğretmeni kitap okurken çok dikkatli severek dinliyor ama bir çok grup etkinliğinde sessiz kalıyor. videolardan gördüğüm bu. büyük oğlum gibi açılacağını düşünüyorum

Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için , aynı durumu yaşayıp sorunsuz bu dönemi atlatan kisiler bana moral veriyor. Umarım benim oğlum da açılır ve dikkat problemini çözeriz

Teşekkür ederim yorumunuz için, deneyecegim bunu da

Çocuğun çok kelimesi var mı yoksa çok az sayıda kelimesi mi var?Takıntıları var mı?
Kelimeleri soyleyebiliyor . Eşyaları herseyi biliyor bazı söyleyemediği harfler var . Ama cümle kuramıyor. Takıntıları yok . Mesela renkleri biliyor ,sayıları on a kadar saymasini biliyor ben okula başlamadan çok önce öğretmiştim .

Siz bilirsiniz ama ben bu tablodaki çocuğu çocuk ruh sağlığı uzmanına değil konuşma terapistine götürmenizi tavsiye ederdim.Yere yatması duyusal hassasiyetten de olabilir sıcak sevmeyen bir çocuk olmasından da ..çocuğunuz karşılıklı oyun evresine geçmeniş anladığım kadarıyla bebek de var evde ..floortime uygulayıcısı konuşma terapisti bulun /bulamazsanız gecikmiş konuşma ile ilgili çocuklarla çalışan çocuk gelişimci bulun..çalışmalarında siz de çocukla nasıl oyun oynanacağı konusunda kendinizi geliştirirsiniz.

Malesef "dikkat eksikligi" tanısı çok sık, hatta kendi halinde olan, bir tik farklı olan her çocuğa pit diye konuluyor. (sözüm meclisten dışarı) Tabi bir uzmandan yardim alin. Buyuk oglum icin zamaninda cok gittik. Malesef ortam vampir gibi uzman dolu. Sadece paranizdan degil psikolojisinden bile oluyorsunuz. Mesela Sevil Yavuz vardi. Allahim ne yorumlar, ne basari öyküleri vs. Resmen beni ve esimi sanki hipnoz etmis gibi oyle bir ikna etti ki, resmen evlatlarıma travma yasattik. Zaten artik ortada yok, bizler gibi cok kisiyi dolandırdı gitti malesef. İnternet yorumlarına filan güvenmeden birebir gitmis insanlardan yorum duyup hekim seçin. Istanbul'daysaniz bir iki isim söyleyebilirim. Sevgiler

Sanat dallarına yönlendirebilirsiniz, resim,müzik, çocuklar için olan organik heykel hamurları var, bir de bunlarla demeyin bakalım yeteneği var mı?

Kendisine yeten çocuklar yaratıcı ve sanatçı ruhlu oluyor genelde.

Teşekkür ederim yorumunuz için, evet pandemk bebekleri bununda etkisi vardır birde kız çocukları erkeklere göre daha erken konuşuyorlar ben o yüzden de pek ciddiye almamıştım tam olarak konuşamamasini
Yeğenim de erkek. Konuşmasını bi tek annesi anlıyor hatta 1 aydır kekeliyor arada. Bana hiçim deldi hala diyo mesela aynı bu şekilde, efendim halacım tekrar söyler misin diyorum. Hih hih hiç diyo. Çişmiş meğerse tuvalete gidip pipisini tutunca anladım. Kekeliyor bariz arada. Annesine doktora götür dedim götüreceğim dedi. Bakalım onda da var bir şeyler.

Daha çok küçük ve kreşe yeni başlamış. Kaygılanmanız için çok erken . Kendinizi boş yere üzmeyin. Biraz doğal akışına bırakın. İçiniz çok rahat etsin istiyorsanız da güvenilir bir çocuk psikiyatristinden görüş alırsınız.

dil bağına baktırın , o kadar hatırlamıyorum . bende normal görüyordum oğlumu . 2 yaşta tek tük kelime söylüyordu. arakdaşımın 1.5 yaş çocuğu tekerleme çocuk şarkıları söylüyordu . aradaki fark uçurumdu. hemen dr a götürdüm . algılamaya komutlara baktı . normal dedi . her çocuk farklı dedi . siz dil bağına baktırın

Ne oldu ? Gittiniz mi çocuk psikiyatristine?

Teşekkür ederim değerli yorumunuz için pazartesi günü randevumuz dil bağı konusunu da araştıracagim saolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…