- 21 Kasım 2021
- 265
- 264
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ankarada iyi bir okula yazdırsın?Kızlar selam..
Kısaca ve hızlı bir şekilde konuya giriş yapmak istiyorum..
5 yıl önce boşandım ailemin yanında yaşıyorum 9 yaşında bir oğlum var..
Aile yanının zorluklarını biliyorsunuzdur özellikle geri gelmek duble zor..
Yaşadığım yerden farklı şehirde ev tuttum, iş buldum haftasonu taşınmayı düşünüyorum.. Bu süreç içerisinde kimse destek olmadı erkek arkadaşım hariç.. Oğlum yaz boyu babasında ve dedim ki; 3 ay boyunca sende ben o süre içerisinde düzenimi kurup kendimi toparlayıp oğlum gelene kadar hazır hale getiririm dedim. Bana dediği şu Ankara gibi bir yerde hem çocuk bakıp hem işte çalışman zor olur. Bende kalsın burda iyi bir okula yazdırırım. Kendisi evli bu arada eşinin de bu duruma sıcak baktığını söyledi.. İstediğin zaman gelir görürsün dedi.. Bütün yaptığım planlar her şey boşa çıkmış gibi hissediyorum.. Oğlumdan hiç uzun süre ayrı kalmadım.. Siz olsanız ne yapardınız? Bu arada annem rahat yaşamak için çocuğu mu vereceksin diyor ay ne alaka yahu. Vermemek için hayalimden vazgeçebilirim zaten annem olacak kişi beni hiç anlamadı da konumuz o değil.. Ne yapayım? Ne yapardınız?
Erkek arkadaşımla aynı şehirde değiliz, ayrı eve de çıksam ayda 1 görülebileceğiz yine yani aklınıza gelen için "ev" şart değil.Anneniz babanizla kalmaya devam edin belli bir yaşa gelene kadar. Siz çalışırken anneniz cocuga bakar.En azindan liseye başlasın. O zaman evde yalniz kalabilir siz isteyken.
Erkek arkadaşınız tabi destek olur ayri eve cikmaniza, neyse.
Bir anne mecbur olmadıkça bence çocuğunu birakmamali, hele ki obür taraf evliyse.
Velayeti ben de evet 5 senedir ben bakıyorum oğluma.. Bi üye anneniz baksın siz çalışın demiş ama annemle hiç bir zaman anne kız ilişkimiz olmadı sürekli kaos oğlum bu durumdan çok etkileniyor. Aynı şehirde farklı bir evi ailem kesinlikle kabul etmedi onu da denedim.. Bulunduğum şehirde çalışma hayatım oldu ama aldığım maaşı kreşe ve faturalara verdim. O yüzden farklı şehir oğlum ve benim çok iyi olacak derken bir de bunlar çıktı..Uzak kalınca sizden soğursa o zaman çok zorlanırsınız. Israrla benimle kalsın deyin. Büyük ihtimalle velayet sizde hiçbir şey yapamaz
Merhaba anamnez@Puxhu seni hayal meyal hatırlıyorum ..emin olmak için eski konularına baktım ve emin oldum.Kuzum sen bu adamdan "çocuğun için" onun sağlıklı gelişmesi için boşanmamış mıydın? Bu adam ev kapı bilmeyen alkol düşkünü bir adam değil miydi? Şu an gerçekten oğlun için iyi bir rol model olduğuna emin misin ?Çocuğunuzu özel okula göndermesi fikri bence senin kafanı karıştırdı.Herşey özel okula gidip gitmemesinden ibaret değil ki her yer etüt merkezinden az daha donanımlı özel okullarla çevrili..çocuk için verdiği nafakayı kesip üç beş ekleyip çocuğu özel okula göndermesi oğluna ne gibi bir katkı sağlar? " Ben çocuk büyütürken çok zorlanıyorum, eve geliş saatim çokmgeç " diyorsan anlarım ama aynı durum babası için de geçerli yani çocuğunun babası akşam 17:00 da evde mi olacak yoksa çocuğun babasının karısıyla birlikte kafasına kakıla kakıla sabaha karşı alkolden gelen babasını mı bekliyor olacak?
Ettim kabul etmedi ver okul parasını ben bırakıp ben alayım madem dedim. 5 sene sen baktın bende babasıyım ben burda okutmak istiyorum dedi. Eşi çok istiyormuş oğlumu yapsın kendine bir tane bebek o halde Allah Allah ya dimiYeni eşi mi destek olacakmış çocuğa vallahi pes diyorum. İyi bir okula ankarada yazdırıp masrafları ortak ödemeyi teklif edin o halde?
Babası evde olacak hastalığından dolayı raporlu iyi durumda şu an rapor süresinin dolmasına baya varEşiniz de evde olmayacak en nihayetinde,işe gidecek çalışacak. Sizin işe gidip gelmenizle bir farkı yok ki bu durumun. Evden çalışan biri olur cocuk okuldan gidip,gelirken babası olur başında amenna ama şu durumda vermezdim ben olsam.
Ben de onlara bu teklifi yaptım. 3 ay kalsın 3 ay sonra görüşelim bu konuyu dedim.. Onlara göre şu an her şey çok kolay, çocuk bakmam kolay ilgilenmek ödev yaptırmak kolay.. Eski eşimin o kadar tahammülü olsa boşanmazdım. Değişti mi değişti gibi duruyor. Eşiyle arası nasıl bilmiyorum kendisiyle oğlum dışında muhabbetim yok. Çok iyi şartlarda bakacağını söylüyor ama benim yanımda olmadığı sürece bunu kabul etmem. Velayeti bende her türlü geri alırım oğlumu.Siz daha iyisini bilirsinizevlat ve vicdan size ait . Lakin Cocuk kalmak istemiyormuş yaz boyunca kalsin bir daha sorun cocuga. Egitim saglik giderleri ortak degilmi .kimse anne evi gibi olamaz
Merhaba haziranBen veremezdim galiba ama diyelim durum bunu gerektrdi çouğum istiyorsa , babayla ilişkileri iyiyse , maddi manevi yoksunluk çekmeyecekse , istediğimiz her an görüşebileceksek önce üvey anneyle konuşurum onunda gerçekten gönülden rızası varsa o zaman bir süre denenebilir. Eğer herşey yolunda giderse kalabilir. Ama dediğim gibi ben veremezdim , benim evladımın en büyük ihtiyacı benim..