Oğlumdan hiç uzun süre ayrı kalmadım.. Siz olsanız ne yapardınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Puxhu

Kalbimde matem var.
Pro Üye
27 Şubat 2012
14.002
23.352
Kızlar selam..
Kısaca ve hızlı bir şekilde konuya giriş yapmak istiyorum..
5 yıl önce boşandım ailemin yanında yaşıyorum 9 yaşında bir oğlum var..
Aile yanının zorluklarını biliyorsunuzdur özellikle geri gelmek duble zor..
Yaşadığım yerden farklı şehirde ev tuttum, iş buldum haftasonu taşınmayı düşünüyorum.. Bu süreç içerisinde kimse destek olmadı erkek arkadaşım hariç.. Oğlum yaz boyu babasında ve dedim ki; 3 ay boyunca sende ben o süre içerisinde düzenimi kurup kendimi toparlayıp oğlum gelene kadar hazır hale getiririm dedim. Bana dediği şu Ankara gibi bir yerde hem çocuk bakıp hem işte çalışman zor olur. Bende kalsın burda iyi bir okula yazdırırım. Kendisi evli bu arada eşinin de bu duruma sıcak baktığını söyledi.. İstediğin zaman gelir görürsün dedi.. Bütün yaptığım planlar her şey boşa çıkmış gibi hissediyorum.. Oğlumdan hiç uzun süre ayrı kalmadım.. Siz olsanız ne yapardınız? Bu arada annem rahat yaşamak için çocuğu mu vereceksin diyor ay ne alaka yahu. Vermemek için hayalimden vazgeçebilirim zaten annem olacak kişi beni hiç anlamadı da konumuz o değil.. Ne yapayım? Ne yapardınız?

Kızlar selam..
Kısaca ve hızlı bir şekilde konuya giriş yapmak istiyorum..
5 yıl önce boşandım ailemin yanında yaşıyorum 9 yaşında bir oğlum var..
Aile yanının zorluklarını biliyorsunuzdur özellikle geri gelmek duble zor..
Yaşadığım yerden farklı şehirde ev tuttum, iş buldum haftasonu taşınmayı düşünüyorum.. Bu süreç içerisinde kimse destek olmadı erkek arkadaşım hariç.. Oğlum yaz boyu babasında ve dedim ki; 3 ay boyunca sende ben o süre içerisinde düzenimi kurup kendimi toparlayıp oğlum gelene kadar hazır hale getiririm dedim. Bana dediği şu Ankara gibi bir yerde hem çocuk bakıp hem işte çalışman zor olur. Bende kalsın burda iyi bir okula yazdırırım. Kendisi evli bu arada eşinin de bu duruma sıcak baktığını söyledi.. İstediğin zaman gelir görürsün dedi.. Bütün yaptığım planlar her şey boşa çıkmış gibi hissediyorum.. Oğlumdan hiç uzun süre ayrı kalmadım.. Siz olsanız ne yapardınız? Bu arada annem rahat yaşamak için çocuğu mu vereceksin diyor ay ne alaka yahu. Vermemek için hayalimden vazgeçebilirim zaten annem olacak kişi beni hiç anlamadı da konumuz o değil.. Ne yapayım? Ne yapardınız?
Çocuğunuz çok küçük değilmis. Siz isteyken o da okulda olur zaten. Cocugun nafakasini vs aliyorsaniz zor olmaz neden olsun ki? Ben olsam veremezdim tabii karar sizin yine de.

Çok güzel madem babanın iyi bir okula yazdırma imkanı var o halde sizde desteklersiniz Ankara'da iyi bir okula yazdırılır, evet hem çalışmak hem de çocuk bakmak zor ancak günümüz annelerinin pek çoğu bu şekilde yaşıyor zaten. Ayrıca biraz daha yaş olarak büyük olsa anne ve babasının farklı yollar çizip hayatlarına başkalarını alsalar da onunla olan anne baba ilişkisini sürdürebileceklerini daha iyi kavrar ve kabullenir bu şekilde babasının yeni eşi için de sorun olabileceğini düşünüyorum.

Çocuğunuz çok küçük değilmis. Siz isteyken o da okulda olur zaten. Cocugun nafakasini vs aliyorsaniz zor olmaz neden olsun ki? Ben olsam veremezdim tabii karar sizin yine de.
Ben verme taraftarı değilim de karşı taraf biraz bu konularda sıkıntılı yani "bekar evi" gözüyle baktığı için her şekilde almak için beni zorlayacaktır eminim.

Çok güzel madem babanın iyi bir okula yazdırma imkanı var o halde sizde desteklersiniz Ankara'da iyi bir okula yazdırılır, evet hem çalışmak hem de çocuk bakmak zor ancak günümüz annelerinin pek çoğu bu şekilde yaşıyor zaten. Ayrıca biraz daha yaş olarak büyük olsa anne ve babasının farklı yollar çizip hayatlarına başkalarını alsalar da onunla olan anne baba ilişkisini sürdürebileceklerini daha iyi kavrar ve kabullenir bu şekilde babasının yeni eşi için de sorun olabileceğini düşünüyorum.
O teklifi yaptım ama çocuğu gözünün önünde olmalıymış. Sen annesiysen ben de babasıyım yıllardır sende biraz da bende kalsın dedi. Ankarada tek başıma bakımında zorlanacağımı düşünüyor.

İyi bi okula yazdırın ortak ödeyin eski eşle
9 yaşında çocuk siz işteyken evde durabilecek büyüklükte. Ama tamamen babaya vermek bi süre sonra zor gelebilir o zamanda çocuk düzenini kurmuş olur bozamazsınız
İşte tek korkum o. Benim ondan istediğim 3 ay sonra geri vermesiydi fakat tek başıma olacağım bir şehirde oğlunu emanet edemezmiş. Ailemin yanında en azından baban vardı diyor. Çünkü kadınlar bir erkek olmadan bişey beceremiyor düşüncesi hakim kendisinde

İyi bi okula yazdırın ortak ödeyin eski eşle
9 yaşında çocuk siz işteyken evde durabilecek büyüklükte. Ama tamamen babaya vermek bi süre sonra zor gelebilir o zamanda çocuk düzenini kurmuş olur bozamazsınız
İyi bir okulu sadece kendi yanında olursa kabul ediyor

Çocuğu doldurmayacaksa çocuk gönüllü ise gitmeye verirdim
Oğlum gidip geri gelme taraftarı anlayacağı dilde durumu izah ettim sürekli kalmayı kendi de istemiyor. Babasının yanında şartları iyi olacak o cazip gelirse bilmiyorum.

Ben asla vermem asla. Baba okul masrafını vermiyorsa ayrı eve cikmam,kiraya ödeyeceğim ücret ile çocuğumu okuturum.Cocugun psikolojisini düşünmek lazım bir de annem beni terk etti diye mi düşünecek acaba babanın eşi ile arası iyi mi .bilemiyorum çocuğun görüşü de önemli. Ne olursa olsun ben vermem o ayrı:)

eşiniz tekrar evlenmiş, kadının çocuğu var mı? iki gün sonra çocuktan sıkılıp bunalmayacagi ne malum 🤔 artık çoğu anne hem çalışıp hem çocuğuna bakıyor. çocuğunuz çok küçük değil siz çalışırken yalnız kalabilir. eşinizin durumu iyiyse ankarada iyi bir okula yazdırsın madem

İyi bir okulu sadece kendi yanında olursa kabul ediyor
Niye? Demek ki amacı oğlu değil egosu.
Bence verme çocuğunu. Liseyi babasının şehrinde kazansin yaşasın, ona lafım yok. Ama daha çok küçük.
Oğlun ne diyor bu duruma? Babasiyla yaşamak ister mi? Mesela ben babamı annemden ve dünyadaki herkesten on kat çok seviyorum. Küçükken de annemler her kavga ettiğinde biz de ablamla kavga ederdik 'bosanirlarsa ben babamda kalacağım/ hayır ben babamda kalacagim' diye😂😂 yani çocuğunuzun baba sevgiisi böyleyse,kendi hevesliyse bir düşünün. Ama çocuk da istemiyorsa asla

eşiniz tekrar evlenmiş, kadının çocuğu var mı? iki gün sonra çocuktan sıkılıp bunalmayacagi ne malum 🤔 artık çoğu anne hem çalışıp hem çocuğuna bakıyor. çocuğunuz çok küçük siz çalışırken yalnız kalabilir. eşinizin durumu iyiyse ankarada iyi bir okula yazdırsın madem
Yani burda kac kadin eşimin cocugi bana batiyor bunu etti ergen vs vs dedi bunuda bilmek lazım. Kadin o kdr iyi mi bu daha cocuk ergenlik vs vs var .esinizle basbasa kalamıyorum diye burda o da konu açmasın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X