Çocuk Hastalıkları Oğlumda damar daralması varmış oysa o daha çok küçük

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Oglusumubekliyorum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2017
1.877
993
73
Cuma günü ogrendik. O da benim paronayak olup kardiyoloji muayenesi istememle,nasip kismetle oldu.
Akcigere giden kalp damarinda 22 (ölçü biriminine hakim değilim ) daralma mevcut,6 ay sonra kontrol dedi yolladı bizi doktor. Ne tavsiye ne neden sonuc açıklaması... 6 ay sonra ilerleme yokss sorunda islem olmadan takip, varsa balonla acma....
Ben bu surede neyi yapmalı neyi yapmamalıyim? Ateş düştüğü yeri yakarmis ama en azından bu ateşe daha önce düşüp kurtulan var mı diye konu açıyorumoglum henuz 3 aylik bu arada. Dua eden herkesten şimdiden Allah razı olsun.

Allah şifa versin. İnşallah ilerleme olmaz güzel haberlerini alırsın 6 ay sonra. En azından doktor böyle bir seçenekten bahsetmiş. Allah korusun tüm kötü şeylerden. Doktor da umutsuzca konuşmamış.

Kızımda iki aylıkken fark edildi hem damarda darlık hemde kalpte delik vardı 6 ayda bir kontol yapıldı en son 2.5 yasında götürdüm ve cok sükür her ikisi de gecti bende cok üzülmüştüm ama bu cogu bebekte oluyormuş 2 yaiına jadar gecer demişti dr ve cok şükür gecti korkma sadece kontrollerini ihmal etme gecmiş olsun

Yeğenimde var galiba ayni sorun. Çok hassas bi bebek. Anne karnında belli oldu bu durum. Doğumdan sonra ameliyat bile demişlerdi. Şimdi 1,5 yaşında tamamen iyileşti. Biraz fazla hasta oluyor o kadar.

Nasip yani ya Allah aşkına tam yazar misiniz doktor bana iyileşme olmaz en fazla ilerlemez dedi koyulan teşhis adı Pulmoner stenoz (Valvüler, Hafif) inşAllah dedikleriniz de budur lütfen öğrenip yazar misiniz

Çok gecmis olsun.
Henuz cok ufak bu tip rahatsizliklar buyudukce kayboluyor diye biliyorum ins oyle olur.
Bende de kalp kapakciginda sarkma vardi ufakken buyudulce gecti.
Allah sifa versin.

Açık kalp ameliyatı oldum yakın zamanda. Bir anda teşhis bir anda ameliyat çok zordu. Ki bebeklerde kalp deliği ufurne vs genelde oluyor ve 2 yasina kadar geçiyor. Bişey yapmaniza gerek yok bu sürede ama strese de girmeyin allah korusun daha skntili olanları var .eğer ilerlese ki inşallah ilerlemez balon yöntemi ameliyat gibi bişey degul basit bir işlem sadece .güzel gunlerinizi stresle heba etmeyin tadını çıkarın yavrunuzla. .zaman hızlı çabuk buyuyorlar

Kuzum benim cok gecmis olsun. Allah'tan acil sifalar.

Hayatınıza normal olarak devam edeceksiniz ,bazen evhamlı olmak ise yarıyor gerçekten, en azından erken fark edilmiş bir durum 6 ay sonrası inşallah daha güzel haberler alırsın çok geçmiş olsun

Ama söylemesi zor biliyorum ne olur kafanı takma rahat ol ,Allah beterinden korusun

Canim..benimde 3 aylik bi oglum var Allah yardimcin olsun simdi senin icin icini yiyo biliyorum ama dualarim miniginle beraber olcak..umutsuzluga kapilma..baska bi doktora daha git internetten arastirma yap..zor mesele annelik hasta oldugu zaman baktikca gozlerin doluyo..ama evladin icin guclu olmak zorundasin herseyin bi caresi vardir ben hamileyken..doktor bebeginin beyninde kist var dedi cok agladim..cok uzuldum ama 1 ay sonra gectigini ogrendim herseyin bir caresi vardir seni cok iyi anliyorum..sanki benim oglummus gibi hissettim okurken gozlerim doldu

Balon dan sonra tekrarlarsa ameliyat kacinilmazmis. Size de Allah bir daha gostermesin çok geçmiş olsun

Allah im evladinizi korusun. Aynı gün göz muayenesi vardı o içerde biz dışarda agladik. Biz ona bikaç dakika için kıyamazken 10 dk sonra kalbi ogrendik kardiyolojiden. Hayat oyke tuhaf ki ve ben oyle sakinim ki sanki oğluma ihanet ediyor gibiyim mesela suan erkek kardeşimin kız ark kiyafet bakmaya çıktım sözleri olacak ve benden başka kimse yok. Oysa ortalığı yikmali hayatı durdurmaliydim

İlk once bu psikoloji den kurtulun lutfen boyle yaparsanız sız hasta olursunuz o zaman bebegınıze kım bakacak onu düşünün bebekler anne gergin uzgun olunca hissediyor unutmayın üstelik daha kotu bir durum yokken bu kadar uzulmeyın İnş Rabbim şifa versin ilerde bu kadar uzuldum şükür bısey yok dersınız umarım Rabbim saglıkla huzurla büyütmeyi nasıp etsin

Hayir cikip hava alarak sakinligini koruyarak en guzelini yapmissin oglun icin ayakta durmalisin

Canım önemli bişey olsa hemen ameliyat derlerdi , demekki takip edecekler. İnşallah bebek büyüdükçe damarlar da büyür ve darlık daha azalır. Çok ciddi düzeyde olsa hemen ameliyat derlerdi zaten. Yapacağın bişey yok, iyi beslenmesinden ve dua etmekten başka.

Benimde kalbimde doğuştan delik var, 7 yaşında tesadüfen farkedilmiş, bizimkiler de panik yapmışlar, hayal meyal hatırlıyorum doktor doktor gezmiştik . E şimdi 36 yaşındayım sadece yılda 1 takiple , sorunsuz idare ediyoruz, Allah'ın izniyle senin bebişinde de sorun olmaz inşallah, çok dua et, Allah şifa versin. Dediğim gibi çoğu insanda var belki ama farkedilmiyor

Öyle düşünme,buna da çok şükür , yoğun bakım önlerinde , ameliyathane önlerinde çocuklarını bekleyen anneler var, inşallah senin bebeğin hiç müdahale ihtiyacı olmadan büyüyecek belkide, umutsuzluğa kapılmamalısın

Ruh haliniz hakkında yazmak istedim..
Kızım 13 aylıkken 3 yaşında teşhis edilebilecek ve beklenmesi gereken ciddi bi durumu vardı.. 2 yıl nasıl beklenirdi? Anne için çok zor..

Ve ben çok yanlış yaptım..

Yerli yabancı tum kaynaklar okunur doktora ders anlatacak uzmanlığa ulasmis sinirli korkulu evhamli yaşanır kimseye caktirilmaz.. elimi etegimi çekip herseyden sadece buna odaklanılir.. sonra 2 ağır depresyon ve kalıcı bi rahatsızlık kalır anneye.. kızıma aşırı ilgili ve korumaci takindigim halim de çabası..

1 yıl böyle geçti ve kendiliğinden düzeldi kızımın durumu.. çok şükür..

Ama ben 10 yıl yaşlandım..

Lütfen normal hayattan kopmayin.. Doktorun tavsiyeleri varsa uyun ama aşırı bi hale bürünmeyin..

Ve beklemeyin. Tadını çıkarın her günün.. inşallah hepsi geçecek zaten..

Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…