• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi oğluma neler öğretebilirim?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

daisy83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2008
385
1
96
42
İstanbul
10,5 aylık oğlum var ama ondan neler bekleyebileceğimi bilmiyorum. Şu zeka geliştirici şekilli oyuncaklardan alsammı diyorum ama biliyorum ki tek yapacağı ağzına sokmak biraz sonra kenara atıp yine kumandalar vs. yönelmek olacak.
Ufak ufak "bay bay",:a015: "gel gel" hareketleri yapıyor, canı istedciğinde el çırpıyor ama ben yaptırmaya çalıştığımda değil. ama ne bileyim organlarını öğretemedim daha. "Bay bay" ı da bazen yapıyor ama "hadi yap" dendiği zaman yapmıyor. Bazıları diyor "anne nerde" denince dönüp annesine bakıyormuş bizimki bunu da yapmıyor.

Ona bu dönemde neler öğretebilirim yardımınızı rica ediyorum.

canım güzel bi konu olmuş.benim oğlumda 7aylık.bende ileriki dönemler için merak ediyorum.ne gibi oyunlar oynıcamı bilmiyorum.inşallah bize yardımcı olur arkadaşlar...

benim oğlum bir yaşına gircek henüz öyle el sallalam çırpma yapmıyo istemiyo yapmak :)boynunu büküyo şirinlik yapıyo ağız hareketlerimi taklit ediyo oyuncak meselesine gelince oğlumun eğitici geliştirici bir sürü oyuncağı var bir sürü para verip hevesle alıyorum ama o arkadaşın dediği gibi cep telfonu kumanda bilimum şeyleri kemirmenin derdinde :)ama en son ficher price türkçe konuşan eğitici aktivite masasını aldım onu çok sevdi ...

Merhaba benimde yaşını dolduran bi kızım var. Arkadaşların dediği gibi telefon kumanda gibi aletler nedense çok ilgilerini çekiyor. sürekli ağzında. bizimki baybay yapıyo ama ne kadar uğraştıysam gel gel yapmadı. şimdi bide yürümeye başladı çok şükür:nazar::nazar::nazar:

Eline ne alırsa fırlatıyor buda yeni huyu. Geçen elindeki kaşığı yüzüme öyle bi attı ki utanmasam ağlıycaktım.mafoldumben

kızım babasını haftada bir eşimin izin gününde görüyor sadece. hadi babaya gidelim diyorum doğru yatak odasına gidiyor yavrum benim:ecrin_bebek:

Bebeğinle bol bol konuş kulak burun göz ayak el hepsini say. o anlamsız anlamsız baksada hafızasına kaydediyodur. ben çok konuşmaya çalışıyorum kızımla. evde yalnızız biz. etrafta gidebileceğin park filan varsa oralara götür. diğer çocukları gördükçe daha da neşeli oluyorlar. ağaçları kuşları göster adlarını söyle.. Ben şimdilik bunları yapmaya çalışıyorum. Her çocuk bir değil.. kimi erkenden yürüyor, kimisi erkenden konuşmaya başlıyor.. Allah sağlık sıhhat akıl versin yavrularımıza:Saruboceq::nazar:

benim oğlum 8 aylık
gel gel yapıyo
baş baş yapıyo 2 eliyle hemde
alkış yapıyo
tel sararla bay bayı öğretemedik henüz
baba nerde deyince babasına bakıyo anne nerde deyince bana bakıyo
bende geliştirici bikaç oyuncak aldım iki oynayıp atıyo
ama kumanda cep telefonunu elinden düşürmüyo...

Back