Bebek Beslenmesi Oğluma nasıl kilo aldırabilirim:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

oozzggee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2011
54
1
36
İstanbul
merhaba arkadaşlar,
22 aylık bir oglum var yemeklerini düzenli ve elimizden geldigince sağlıklı olmasına gayret ederek veriyoruz.Kahvaltısını cok güzel yapıyor tatlıya cok düşkün ana yemekleri yediriken biraz zorluk cıkarıyor ama sonuc olarak 1 tabak yemegi genelde bitiriyoruz..sonuç 12 kilo çırpı bacak(çıplakken şöyle bir bakıyorumda sanki hiç bişrşey vermiyoruz yedirmiyoruz gibi üzülüyüorum..sağlığının yerinde olması tabiki cok daha önemli ama ne biliyim şöle biraz ele gelse hiç fena olmayacak..cevre faktörlerinide atlayamycam babannemizin cok zayıf bu cocuk cok falancanın oğlu bundan küçük topaç gibi serzenişleride takmamaya caslıssanda sinir bozuyor..sizin kullandıgınız saglığına zarar vermeyecek vitamin olabilir yada yemek tarifleri varmı kilo almasına yardımcı olacak..yardımınızı rica ediyorumm..Bu arada çok hareketli sadece tv de pepee varken oturuyor onun dısında hep ayakta kosturmacayla geciyor beyefendinin hayatı..

sanki bunu ben yazdım.benim oğlumda yediklerine göre kilo almıyor.eltim bakıyo oğluma ve o benden daha iyi yediriyo.beni görmeyince daha güzel yiyo.bide akşamları bizimle sofraya oturturum çok güzel yer resmen göbeği çıkıyo yani.diyorum oğlum şu göbeğinden azda kollarına bacaklarına filan geçse hiç fena olmaz.yatana kadar biz ne yersek oda yer.pasta olsun çerez olsun patlamış mısır olsun meyve olsun yer yani.ama kilo yok.17 aylık hala 10 kilo. benim oğlumda aynen çok hareketli reklam müzklerinde bile dans ediyo horon oynamaya çalışıyo.

Son düzenleme:

yazdıklarını okuyunca cok guldum bıran kendım yazıyorum sandım bu kadar mı benzer benım oglumda 2 yasında 14 kılo cırpı kollra bacaklar kıyafetlerle bıseye benzıyor yoksa somoli acı gıbı bıde boyuda uzun 96 cm ıyıce cırpıya benzıyor
benım kaynanamda cok zayıf cok zayıf dıye dıye omrumu yedı bıtırdı
takma dıyecem ama malesef ben beceremedım
duzenlı yedırıyorum sureklı ama dedıgın gıbı duvara tırmanacak nerdeyse
olmayınca olmuyor yanı yedırmeyel bakmayla ılgılenmeyle hıc alaksı yok sormadıgım doktor kalmadı hepsı bunye meselesı bazı cocuklar boyle oluyor dıyor saglıklı olsunda farketmez dıyen oluyor sımdı balık yagı kullanıyoruz ama pek ıse yaradıgını sanmıyorum
aynıyız yanı hıc dert etme ne yapalım saglıkları ıyı olsun omurlerı uzun olsun varsın zayıf olsunlar

Cnm yine seninkinin boyu 96 cm maşallah.. ay bnmkinde oda yok 87 cm cüce:)) tam felaket ama gücü yerinde walla arada şakalasırken bir yapıştıyor sanki büyük insan..yediklerinin yaradıgını bir tek ordan anlıyorum ..ay tombik cocuklara özeniyorum giydikleride yakısıyor..bizimki tam kuru toto

kızlar lütfen sizin kiler mşl iiiler benimki 6 ay sonra tam üç yaş ama 11 kilo kızım ama sağlığı çok iii allaha şükür

acaba düzenli yediriyoruz diyemi kilo almıyo bunlar yahu..hani rejim yaparken bizde düzenli yeriz ya metabolizma o düzene alısır ona göre çalısır..acaba aklıma geldikce tıksammı agzına ya ne yapsam

Of kızlar benimde oğlum 29 aylık ve hala 12 kilo. Napacağımı şaşırdım. Yemiyor kullanmadığım iştah şurubu kalmadı. Bide asıl sorun şu geçen haziranda sünnet yaptırmak zorunda kaldım. Bi alakası varmı bilmiyorum ama o dönemden sonra hiç çorba içmedi. Tencere yemeği zaten yemiyor. Tatlarını dahi bilmiyor. Süt yok yoğurt yok. Sadece meyve, et yiyor. Bide patates kızartması ile köfte oda bin türlü nazla. Napacam bilmiyorum. Bi akıl verin psikoloğa falanmı gitsem acaba çorbasız yemeksüz sütsüz ben bu oğlanla napıcam yaaaa((((

Hiç yemiyorsa en azından vitamin alsın diye cocuga uygun vitaminli omega 3 takviyeli suruplar war onlardan kullanabilirsin kilo aldırmaz ama en azından vitamin aldıgından emin olursun ben öyle yapıyorum ama sürekli vermiyorum omega 3 fln aralıklarla weriyorum..Hergün verince agır geldi sanki bnm oğluma

valla bnede yediklerini yaradığını bize attığı şaplaklardan bide bieşy isteyince vermiyorsam onu çekiştirmesinden anlıyorum.tabi bide göbeğinden. kardelencim en azından seninki yemiyo.yemiyoda kilo almıyor diye biliriz ama benimki yiyo yani.

kurt mu var acaba bizimkilerde bi tahlil yaptırmak lazım çocuk doktoruna götürüp aslında ya..

Bağırsaklardaki parazitlerin belirtileri şunlardır:

Karın ağrısı
Şiddetli gaz
Karın bölgesinde kramplar
Geçici ishaller
Burun kaşıntısı
Anüste kaşıntı
Gözlerin altında halkalar
Sabah bulantıları
Yastığa salya akması
Diş gıcırdatma
Dil kenarında kabartılar
Kilo alamama
Ağız kokusu
İştahsızlık
Yorgunluk
Halsizlik
Vücutta kaşıntılar
Baş dönmesi
Devamlı açlık duygusu
Dışkıda parazitlere rastlanması

bunlardan sadece kilo alamama belirtisi var.açıkcası bende düşünmedim değil ama kaka tahlili çok olmadı yaptıralı.

canım senın oglunun da ıyı boyu masllah
bana bı doktor soylemıstı cocugunun uzun boylu olmasını ıstıyorsan kollarından hergun cek yukarı asagı kaldır ındır dıye ne kadar dogru bılmıyorum bıde ıstedıgı seylerı hep yukarı kaldırıp zıplayarak almasını soyluyorum belkı onun da etkısı olabılr bende 1 78 boyundayım esımde 1 86 genetıkte olabılrı bebklıgınde bır ayda 8 cm uzadıgını bılıyorum ama kılo almıyor ıste
yaz gelsın ıstemıyorum sort yada kısa kolu gıydırınce cırpılar daha cok cıkıyor dıye ay pantolon oynarken ınıyor asagıya kat kat gıydırmesem bel yok kı
benım kucukte 6 aylık 9 bucuk kılo Allah tan kıloluda var

canım ben de aralıkta sunnet yaptırdım oglumu onunla lalakalı oldugunu sanmıyor cocukarın bı donemlerı oluyor oglum bı ara yumurtanın sarısını yerdı beyazını yemezdı sımdı tam tersı melemen yıyordu sımdı yemıyor mesela
ıstahlı bı cocuk degıl elımde kasık gezıyorum nasıl oyunlar yada oyuncaklar bulsamda dıkkatınıı ceksem dıye dusunuyorum
blendırı doktorlar tavsıye etmıyor blendır hastalıgı cıktı sımdıkı cocuklarda dıyor doktorum ama ınan sevmedıgı herseyı bendırdan gecırıp oyunlarla yedırmeye calısıyorum nıyetım kılodan zıyade vıtamın alması
elbet buyunce yıyecek hepsını ama sımdı yemezse nasl vıtamın alacak kı
mesela pırasa karnıbahar kabak brokolı kerevız bunalrı hıc yemez ama ben hepsını haslayıp corba yapıyorum oylede boylede yıyecek
her yemekte ayrı oyunlar buluyorum herseyı feda eetım artık butun ısım ona yemek yedırmek
dıyeceksınız ac bırak ınan onuda denedım aglıyor ama yınede yemek yemıyor sut sevmez beende sutle ayran yapıyorum
pekmez yemıyor mısır unuyla tahınlı pekmezlı muhallebı yapıyorum

patatesı kofteyı sevıyorsa yemegını yap sulu ne bıleyım canım valla aklı vermesı kolayda gelde yedır dedıgını duyar gıbbıyım ama ınan bende aynı sorunlarla ıc ıceyım

Oğlum çok iştahlıydı, ne versem yiyordu ama kilo alamıyordu, zayıftı. 14 aylıkken beslenme uzmanına gittik. Yediklerine, içtiği sütlere bakarak dengesiz beslendiğine karar verdi. Proteini (yumurta, peynir, süt, et, muz) ve sebzeyi çok veriyormuşum. Karbonhidratı az veriyormuşum. Her yemekte pilav, makarna, bulgur veya börek de olsun dedi. Yemeklerini ekmekle vermemi istedi. 2 ay içinde kilosu boyuna uygun hale geldi. Bir de yemekler mutlaka zeytinyağ ile yapılsın dedi :)

Zayıf olduğu için bende güçlensin diye dediğin gibi proteine ve sebzeye çok yükleniyorum ondanmı almıyor acaba..Makarna pilav börek vs sağlıksız diye biliriz ya yıllardır çok vermiyorum.Asıl kilo aldıran karbonhidrat tabiki denycem bunu biraz karbonhidrat ağırlıklı beslensin bakalım ne olacak..Gerci onuda yedirmesi zor kuru oldugu için yaa:26:

Son düzenleme:
ben dün itibari ile pediasure vermeye başladım doktorumuzu aradım günde 1 verebilirsin dedi.Bakalım fark olucak mı?

arkadaşlar benim oğlum henüz çok küçük 7 aylık ama gelişimi oldukça büyük.9 kilo,boyuda 73 cm.doğdu doğalı sütüm de hep az oldu,öyle aman aman emicek bi süt de yok yani süt yarıyo desek.bu ayda yemesi gereken şeyleri yiyo,ekstra bişi söz konusu diil.ben,doktorumuz ve çevremiz keçi sütünden yaptığım yoğurda bağlıyoruz bu durumu.günlük keçi sütünden yoğurt mayalıyorum hergün,çok seviyo,iştahı da bunla açıldı zaten,tavsiye ederim.bi deneyin

Bnm de kardesim kilo alamıyoooo :/ yaa cocuk benden cok yiyo bende fazla almiyorum ama ondan daha cok kiloluym :/ yardm edin lutfen cocuk futbolcu olcak teknikleri cok gzl fizikten kaybediyo 15 gün icinde kilo almasi lazm napcam bilmiyrmm

Doktor kontollerinde çok şükür bir şey çıkmıyorsa bırakın çırpı bacak olsun :)
Küçüklüğümde annemin aynı takıntısı yüzünden verdiği vitaminler, balık yağları vs. sayesinde ergenliğimden beri aç geziyorum yine şişkoyum

Sağlıklı, musmutlu ömürleri olsun yavrularımızın.

Sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…