Bebek Beslenmesi oğluma nasıl davranacağımı bilemiyorum:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mukeyyif

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2010
446
0
46
Gaziantep
slm arkadaşlar
oğlum 2 gün sonra 10 aylık olacak.çok nazlı mızmız bi çocuk.ilk 6 ay gaz sorunu yaşadık.hep mızmızlanıyordu.sonra diş çıkarmaya başladı yine mızmız.sabırlı biriyim sabrediyorum onun ağrısı vardiye sakin davranıyorum hep.ama artık yoruldum.hep onu bişeylerle oyalamam gerekiyor st içirirken yemeknyedirirken uyuturken hep yanında durmamı isitiiyor.yanındaolsam bile biraz oynuyor sonra yine benm üstümde ve mızmızlanma halinde.çevremekiler işte sen iyi sabrediyorsun falan diyorlar ama ben nasıl davranacığımı şaşırdım.geçecek bigün ddüzelicek diye bekliyorum ama hiç düzelecek gibi durmuyor hiç.iki gündr akşamları 9 da uykusu geliyor normalde hep o saatte uyur ama uyumak istemiyor oyun oynuyor.normaldde kendi kendine uyur dün akşam kucağımda çok zor daldı.
bide son bikaç gündr bana soğuk davranıyor babası sadece seslense bile ona gülücükler atıyor ama bana öyle değil.bazen agrasif davranıyorum stresliyim bu sıralar ondan mı yapıyor acaba bilemiyorum.bana yardım edin tecrübeli annler nasıl davranmalıyım bu durumda devam etmesini istemiyorum

canım benim oğlum da 9,5 aylık. ilk zamanlar uslu bir bebekti ama diş sorunları başlayalı benim oğlumda aynen öyle. her gördüğüne dokunmak istiyor eline almak istiyor e bazı şeyler onun için tehlikeli oluyor vermiyorum istediğine ulaşana kadar mızmızlanıyor. kendi kendine hiç vakit geçirmiyor sürekli yanında olalım istiyor. yemek yedirmek zaten büyük başarı reklam izleterek zorla biraz yiyor. bende senin gibi geçecek diye sabrediyorum birde öğleye kadar çalıştığım için okulda biraz kafam dağılıyor bakıcısıyla paylaşıyouruz yani mızmızlığını annelik böyle bişey herhalde sabredicez yapacak bişey yok.

canm evt sabrediyoruz zaten ama benm oğlum 10 aydr böyle hani senn ki gibi dişten sonra olmuş değil.ne yapacağımı şaşırdım artık.oğlum benm herşeyim ona kıyamıyorum hiç.ama bu urum ilişkimizi olumsuz etkiliyor.

merhaba ben çocuk gelişim okuyorum (anne değilim) :) benim yigenim de aynı anlattıgınız gıbı oda 12 aylık ve ablamın ınanırmısınız tepesınden ınmez ben yanındayım ablam gıttı dıye aglar sonra bakar ablam gelmez umidini keser ama bu durum o bebeğiniz normal gelişimidir bebeğiniz anneden ayrılmak istemez çünkü sizden ayrılmaya hazır değildir.bebeğiniz için dünya sizsiniz siz olmazsaniz yanında dünyalar başına yıkılar tabiri caizse :) bebğiniz siz olursanız tehlikelerin ona gelemeyinceden düşünür yürümeye baslasa bile sizi ister cunku bu donem 3 yasına kadar surer ama tabıkı de zıhınsel gelısımı ılerledıkce dıkkatı baska yonlerde cekıcektır sızınde nefes almanıza zaman kalabılır :)) yardımcı olabıldıysem ne mutlu bana

merhaba canm çok teşekkür ederim içimi rahatlattın.oğlum hassas bi bebek bunun farkındayım.onun iyi yetişmesini istiyorum.bana bağımlı olmasın kendine güveni olsun.inş zamanla bunu aşarız.

Anladığım kadarıyla bebeğinin yapısı bu ki bu da çok normal.Bu yaşta hangi bebek tek başına vakit geçirir ki.Benim oğlum da 13 aylık.Ben de bırakıp odadan çıkayım başlar hemen çığlığa.Bazen duruyo oyalanacak bişey bulunca susuyo.Ama bu yaştaki bir bebekten oturup 1 saat tek başına bir odada oyun oynamasını beklemek hayal olur.Ben çalışmıyorum kendim bakıyorum oğluma haliyle anneye düşkün oluyo.Çalışan arkadaşlarımda da durum farklı değil yalnız.bu sefer de anneye bütün gün görmeyip özlediği için anneye düşkün olup peşini bırakmıyo.Arkadaşın da dediği gibi biraz daha büyüyüp daha da oyundan anlar duruma gelince geçecektir diye düşünüyorum.Zaman zaman ben de durumdan şikayet edip yeter desem de kollarını uzatıp kucağına al hareketine bayılıyorum :)))) Bir de herkes yürümeye başlasın işte o zaman yandın derdi.Ben tam tersini düşünüyorum.Yürümeye başladı ve ben daha rahat ettim.Çünkü şimdi ben nerdeysem peşimden geliyo.Mutfakta işim varsa o da açıyo dolap kapaklarını buluyo kendine tencere tava kendi kendne onlarla oynarken ben yemeğimi yapıyorum rahatça.Peşinde evin içinde dolanmak tabi ki yorucu ama o daha özgür olduğu için daha mutlu bence.Her dönemin ayrı bir zorluğu var.Evlenip gitse de aklımız yine de onlar da kalacak annelik zor işmiş :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…