Doğuma Hazırlık Ogluma isim onerileriniz....

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

SouvveniR

❤+❤ = ❤❤
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Mart 2012
11.481
8.058
448
İstanbul
herkese merhaba, bizde esim ile isim arayisindayiz...
Esim malesef zor karar veren bir insan... Bebegimizin erkek oldugunu ogrendigi gunden itibaren `cihangirim` diye hitap ediyor :9: kulagimda alismaya basladi dogrusu... :9:
Benim de begendigim bir iki isim var, Mirac ismi cok hosuma gidiyor ama arkadasim ogluna verecek o ismi... :31:

- Emirhan
Anlami: 1. Bir kavmin, bir şehrin başı. 2. Büyük bir hanedana mensup kimse. 3. Peygamberimizin soyundan gelen. 4. Kumandan. 5. Abbasi devletinde başkomutan. 6. Osmanlı devletinde beylerbeyi ve Tanzimat'tan sonra sivil paşalığın ilk derecesi.

- Emir Taha
Anlami: Kur'an-ı Kerim'in 20. suresi. - Hz. Ömer'e müslüman olmadan önce okunan ilk sure. Hz. Ömer bu sureden etkilenmiş ve müslüman olmuştur.

- Daghan: Eski Türklerde dağ tanrısı.

- Cihangir
Anlami: Dünyaya egemen olan, dünyayı zabteden kimse. Fatih. Osmanlı şehzadelerinin ortak adıdır.

Yardimlarinizi bekliyorum... Hem kulaga hos gelen, hem de anlami guzel olan isimler ariyorum...
Belki benim gormedigim ve duymadigim bir isimi tavsiye edersiniz...
Simdiden tesekkurler.... :16::16:

çok çok begendiğim ve oğlum olursa koyacagım iki isim var paylaşayım
1-ege deniz
2-eymen aras

çok çok begendiğim ve oğlum olursa koyacagım iki isim var paylaşayım
1-ege deniz
2-eymen aras

Cok begendim, iki ismi de...
Ben de Eymen ismini ve Aras ismini cok seviyorum ve yakisiyorlar da yanyana, fakat esim Eymen ismini istemiyor... :31:Bence cok guzel bir isim... :16:
:16:

Biz de Emir Aras diye de dusunduk... :31:

Emir Taha yada Emirhan Taha da olabilir bunlari begendim :)
Saglicakla kucaginiza alirsiniz insaAllah..
Darisi basima :31:

Emir Taha yada Emirhan Taha da olabilir bunlari begendim :)
Saglicakla kucaginiza alirsiniz insaAllah..
Darisi basima :31:

Cok tesekkur ederim fikriniz icin, amin insallah... Hayirlisi ile gelsin dunyaya yavrum... :nazar::nazar:

Amiinnnn... Allah tum isteyenlere tez zamanda nasib etsin insallah... :16:

Ben klasik isimler seviyorum; Yusuf ya da Ali gibi :)

Ama senin yazdigin isimlerden Emirhani cok sevdim.
Daha dün kendi kendime düsünüyordum Emir ne güzel bi isimmis diye, bugüne kadar hep duyardim ama hic tam anlamiyla algilamadigimi anladim:) Sonundaki Han da ayri bi güzellik katmis.

Saglikla alirsin oglunu insallah kucagina :nazar:

Ben klasik isimler seviyorum; Yusuf ya da Ali gibi :)

Ama senin yazdigin isimlerden Emirhani cok sevdim.
Daha dün kendi kendime düsünüyordum Emir ne güzel bi isimmis diye, bugüne kadar hep duyardim ama hic tam anlamiyla algilamadigimi anladim:) Sonundaki Han da ayri bi güzellik katmis.

Saglikla alirsin oglunu insallah kucagina :nazar:

Cok tesekkur ederim guzel yorumun icin. :16: Amin insallah, Rabbim kucagimiza aldigimiz gunu nasib etsin, her isteyene de evlat nasib etsin insallah... :nazar:

Biz esimle nisanliyken eger cocuklarimiz olursa ne isim koyariz diye sohbet etmistik ve 3 isim vardi aklimizda, soy isimle de uyumlu olacagi icin, Emir, Demir, Nehir...
Emir ismini ben de cok begeniyorum ve anlami gercekten cok guzel. Demir ismini de begeniyorum... Sanirim nihayetinde Emir Taha veya Emirhan olabilecek gibi...

Yine de farkli ve guzel anlamli isimleri de ogrenmek istiyorum. Isim sozlugune bakmak gercekten cok SIKICI birsey,insani yoruyor... Buradan destek almak daha hos...

Mesela Doruk ve Acun ismi bana hep ozgun ve guzel gelmistir. Fakat ailede Doruk ismi var, esimin kuzeninin bebeginin adi Doruk. Acun ismi de malum, gayet unlu bir isim, onu da o yuzden kullanmak istemem acikcasi... Ama anlami cok guzel ve ozgun bir isim....

emir ve emirhan ismi gayet güzel
allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım
Amin insallah... Cok tesekkur ederim.... :16:
Emir hep aklimda, en cok icim bu isme alisti...

Rüzgar : (farsça) şans, talih, zaman anlamında

ve oğlumun ismi:69::69::69::69:

Masallah, adi ile yasasin... :nazar: :nazar:Ruzgar ve Poyraz isimleri benim de cok hosuma giden isimler arasinda. Fakat ailede var oldugu icin, malesef bu isimleri kullanamayacagiz... :31:

emirhan ismindeki çocuklar çok yaramaz oluyorlar benden söylemesi :1:

Deme ya... :31:
Hayirlisi bakalim, oglum babasina cekerse sansliyiz, bana cekerse yandik... :9:

herkese merhaba, bizde esim ile isim arayisindayiz...
Esim malesef zor karar veren bir insan... Bebegimizin erkek oldugunu ogrendigi gunden itibaren `cihangirim` diye hitap ediyor :9: kulagimda alismaya basladi dogrusu... :9:
Benim de begendigim bir iki isim var, Mirac ismi cok hosuma gidiyor ama arkadasim ogluna verecek o ismi... :31:

- Emirhan
Anlami: 1. Bir kavmin, bir şehrin başı. 2. Büyük bir hanedana mensup kimse. 3. Peygamberimizin soyundan gelen. 4. Kumandan. 5. Abbasi devletinde başkomutan. 6. Osmanlı devletinde beylerbeyi ve Tanzimat'tan sonra sivil paşalığın ilk derecesi.

- Emir Taha
Anlami: Kur'an-ı Kerim'in 20. suresi. - Hz. Ömer'e müslüman olmadan önce okunan ilk sure. Hz. Ömer bu sureden etkilenmiş ve müslüman olmuştur.

- Daghan: Eski Türklerde dağ tanrısı.

- Cihangir
Anlami: Dünyaya egemen olan, dünyayı zabteden kimse. Fatih. Osmanlı şehzadelerinin ortak adıdır.

Yardimlarinizi bekliyorum... Hem kulaga hos gelen, hem de anlami guzel olan isimler ariyorum...
Belki benim gormedigim ve duymadigim bir isimi tavsiye edersiniz...
Simdiden tesekkurler.... :16::16:

merhaba:3: emir taha ismi cok begendim anlamıda güzel:16: saglıcakla kucagınıza alırsınız inş bebişinizi :16:

inş benimde bebişim olur:16::16::16:

merhaba:3: emir taha ismi cok begendim anlamıda güzel:16: saglıcakla kucagınıza alırsınız inş bebişinizi :16:

inş benimde bebişim olur:16::16::16:

Yorumunuz icin cok tesekkur ederimm... :16:
Amin insallah, saglikla dunyaya geldigi gunu gormek nasib olur...
Rabbim size de tez zamanda nasib etsin insallah, tum isteyenlere! :16:

Back
X