Doğuma Hazırlık Oğluma isim ablaları ..yardım edin...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

benim_olan

Canım esadımmm
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2009
7.302
20
158
İstanbul
kızlar daha önce buraya kürşad ismi nasıl diye konu açmıştım beğenmeyen çok olunca bende değiştirdim çok şükür eşim vazgeçti..şimdi demir düşünüyoruz ama herkes anlamı metal olduğu için başka bi isim bulun diyor..bizde neye karar verelim bilemiyoruz..sizcede anlam dahamı? önemli isimden... bende çok kararsızım..eğer aklınızda güzel erkek isimleri varsa nolur bana fikir verin doğuma kadar oğluma ismiyle seslenmek istiyorum artık..:59:belki aklımıza yatar...çok entel kibar isimler istemiyoruz.. can berk gibi..peygamberimizin adınıda hürmet etmek gerektiği için o kişiye, ondan istemedim.. kızarız çocuğa nolur nolmaz:44:off off ne zormuş isim bulmakkkk:59:

Aslında Demir ismi de Kürşad ismi de çok güzelmiş.Kürşad bir Göktürk hakanıdır.Anlamca da yiğit, han anlamlarına gelir. Keşke vazgeçmeseymişsiniz. Benim önereceğim ve oğlum olursa koymayı düşüneceğim isimler hep siyasi fikri çok belli eder şekildeler :) Onun dışında da Utku , Levent , Alp geldi benim aklıma.Özellikle Levent ismini çok severim. Ben de yeni isimleri pek sevmiyorum.Tavsiye ettiklerimden belli olur zaten. :1:

Yavuz: hem padişah adı, hem de güçlü, çetin anlamında heybetli bir ad.
Yusuf: hem peygamber adı, hem de kulağa hoş gelen bir söylenişi var.

bu iki isme tabiri caize aşığım o derece yani. :16::16::16::16::16::16:eşimin adı bu iki isimden biri olursa beni çok mutlu eder:31::31::31::31::34::66: yok olmadı oğlum olursa koymak isterim.. belki hoşuna gider ve fikir verebilir bu adlar.

bebek beklerken ve hamile kaldigimizda nasilki Allah cc ye siginip ondan yardim talep ediyorsak sevincli zamanlarimizdada onu unutmamaliyiz her müslüman anne babanin görevidir evladina islami güzel bir isim koymak ve ayni zamanda peygamberimiz cocugun anne babasi üzerindeki hakkidir isim konusu buyurmakta ..

ben her evde mutlaka muhammed isminin olmasi taraftariyim
muhammed furkan
muhammed kerim
muhammed faruk vs isim kime atfedilerek konulursa ahlaki ona benzer derler benim oglum olsaydi ismini muhammed faruk veya muhammed furkan koyardim ,ahlakini kurandan adaletini hz ömerden alip dünyasida ahiretide aydinlik olsun biiznillah diye:-)

mete,arda,seymen,batu,kaan,kuzey,çağdaş,ahmet,mehmet:1:

Mert, Umut, Yusuf, Kaan, Kürsat, oguz, oktay, erbil, Serif, Hasan, Kerim, Alper, Alp, Hakan
Bahadir Murat

benim favorim Mert yada Umut

Benim favorim TOPRAK. Özünde feminen bir isimdir TOPRAK, toprak anadan gelir...Ama Türkçe'de erkek ismi olarak algılanmış. Düşününcede gerçekten dolu dolu gümbür gümbür erkeksi geliyor insana.
Birde kesinlikle CAN. Çook güzel bir isim. Malesef bizim ailede çok Can olduğundan, oğlum olursa bu ismi koyamayacağım :( halbuki hep hayal etmiştim :(

İsim gerçekten çok önemli, insan ismi ile yaşıyor çünkü. Çevremde bir kaç kişi oğullarına Işık, Ateş ve Doruk isimlerini verdi ki benimde çok hoşuma gitti hepsi.

İsim konusunu iyi düşünün derim, psikologlar unisex isimler koymayın diyorlar. Aynı zamanda herhangi bir ürünü çağrıştırıcak isimlerde. Bende Aras ismini çok severim ama ne yalan söyliyim aklıma ilk Aras Kargo geldi benimde biran okuyunca :)))

Son düzenleme:
Back
X