• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi oğluma evde yapılmış çorba içiremiyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

inaysa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2008
3.769
2
116
46
Kocaeli
arkadaşlar merhaba ek besinlere yavaştan başlamış bulunuyorum çorbalarada geçtik ama bir türlü evde yaptığım sadece pirinç ve papates ten oluşan çorbayı bile içiremdim bugün milupanın hazır çorbasından verdim içti acaba nerde hata yapıyorum böyle sorunu olan varmı bir sürü çorba denedim bugüne kadar hatta çorbasına mamada kattım yok acaba çorbaya hazırladıktan sonra azcık zeytinyağı katıyorum omu rahatsız ediyor zeytinyağı ktmasam çorbalara olurmu kabız olmasın diye kaT demişlerdi ama

merhaba inaysa;
benim oğlumda ilk başta hiçbir çorbayı yemiyordu ama yılmadık yemesede hergün düzenli hazırladım bir veya iki kaşık içiriyordum. Sonra yaptığım çorbaların tadına bakayım dedim. Gerçekten çok kötüydü ve ben bile yiyemezken nasıl bebişimi zorlayabilirimki. Ondan sonra ne yaparsam yapayım önce tadına bakıyordum ve tadı güzel olacak şekilde ve tabi bebişe zarar vermicek şekilde eklemeler yapıyordum. Örneğin çorbanın içine bazen 1 çaykaşığı labne koyunca tadı çok değişiyor. Ve ben genelde 1 yemek kaşığı süt ekliyordum çorbanın tadını yumuşatıyordu. Mutlaka dene ben pastörize süt kullandım ama sen tereddütte kalırsan devam sütlerinden ekleyebilirsin. Değişik ama mutlaka lezzetli kombinasyonlar yakalamaya çalış.
Bebişini öpüyorum.
Sevgiler

arkadaşlar merhaba ek besinlere yavaştan başlamış bulunuyorum çorbalarada geçtik ama bir türlü evde yaptığım sadece pirinç ve papates ten oluşan çorbayı bile içiremdim bugün milupanın hazır çorbasından verdim içti acaba nerde hata yapıyorum böyle sorunu olan varmı bir sürü çorba denedim bugüne kadar hatta çorbasına mamada kattım yok acaba çorbaya hazırladıktan sonra azcık zeytinyağı katıyorum omu rahatsız ediyor zeytinyağı ktmasam çorbalara olurmu kabız olmasın diye kaT demişlerdi ama

Canım bebişin kaç aylık bilmiyorum ama.Ben çorbalarına tereyağı koyuyorum.Zeytinyağı biraz acımsı geliyo herhalde.Bide her çocukta değişir tabi ama ben tavuk suyuyla yaptığım çorbaları daha rahat yedirebiliyorum.Tavuğu haşlayıp suyuna çorba yapıyorum.Nedense tavuk suyuyla olam çorbaları çok seviyo.Sende bi dene istersen.

inaysa cım bide eklemeyi unuttum.tavuk suyuna yoğurt çorbası yapıyorum.Yoğurdu seviyosa bebeğin.Çorbayıda içecektir mutlaka.

femina , l tokor çok teşekkür ederim arkadaşlar bebeğim daha 5 aylık yoğurduda çok sverek yemiyor ama tavsiyelerinize uyucam et suyu için tavuk için falan erken ama devaö sütü ve yoğurtla denicem işallah yer

canım iştah meselsi alışmadımı çok zor benim kızımın iştahı hiç yok dencek kadar az ve ayırteder her şeyi bu gün yaptığımı bak yer 3 gün sonra yap yemez....

arakadaşım bu çok zor bir süreç
bizde 6 .ayımıza girdik bu ay ek gıdaya geçen ay başladık benim kzızmda hiç yemiyor ama zorla veriyorum çünkü yemesi gerekiyo bir yolunu buldum
eğer emzik kullanıyosan bir kaşık ağzına verdiğin püreden sonra hemen emziği ağzına veririsen çok zevkli geliyor ve hemen yutyor

sevgili inaysa pirinç unu mamasınada başlayabilirsin bizde 5.ayımızda başlamıştık. Hatta ilk yemeğimiz buydu. Ben gogly kullandım. Birz yumuşak kıvamda hazırlarsan bence bebişin rahatça yiyebilecektir.

femina muahllebi yiyor yoğurduda bebebisküvisi ile yiyoır ama çorba olarak evde yapılanı içmiyor anlamadım gitti dün yoğurt çorbası denedim onuda içmedi milupa hazırı içiyor

inaysacım yarım kabak yarım havuç yarım da patates rendele içine zeytinyağını pişerken koy ,birazda pirinç veya şehriye ekle ,suyunu üzerinden aşacak kadar ,bunu bi güzel kaynat sebzeler pişince blendırdan geçir,az da tuz koy çok yavan olmasın,ben kızımı sebze çorbasına böyle alıştırdım,yemiyordu bunu yiyor hemde bayıla bayıla ,ayrıca tadı çok güzel sonradan baharat katıp bende yiyorum.birde bunu dene bakalım..

benimki de ilkl başta öyle yaptı sadece mama olan çorbaları yedi acaba dedim evde yapılanın aroması fazla mı geldi hani hazırlar daha tatsız tuzsuz yavan ya ilk zamanlar o tip şeyleri mi daha rahat yedi diye düşündüm şimdi yiyor ama sadece sevdiği çorbaları :oklava:

inaysa cocuk pütürlü seylerden hoslanmıyor olabılır,yavastan alıstırma adına oncelerı robottan gecır sonralarıküçük parcalara elınle ayır,sonra bıcakla kes.mınımum sevıyeden maksımuma geıceceye dek boyle devam et.bıren katı v pütürlü seylre gecınce agzında utup yutmama ve hatta ögurme durumları olabılır..cıkarır sende hasta sanırsın halbukı bu br tat meelesi olabılır..

Back