• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Oğluma 2 isim.. Çok Kararsızım.. Fikirleriniz neler??

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

nefesalnefesver

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2014
5.443
12.931
248
Ankara
Merhaba sevgili hamişler,

İlk gebe kaldığımı öğrendiğimizde kız bebek istiyorduk.. İsmini bile hazırlamıştık Bade olacaktı..

16. haftada erkek olduğunu öğrenince isim sıkıntısına düştük.. O hafta içinde benim içime Toprak ismi sindi.. eşim de önce beğenmişti hatta Toprak die seviodu.. Sonra vazgeçtim içime sinmiyor dedi..

Tekrar isim arayışlarımız başladı ama ben Toprak'tan başka hiçbir ismi beğenmez oldum.. Birkaç arkadaştan ülkemizin durumunun anlam ve önemine binaen Barış ismi teklifi geldi.. Eşim buna sıcak baktı.. Sonra bir başka arkadaşımız soyadımız ile uyumlu olarak Özgür ismini önerdi.. Eşim bu ismi de beğendi..

İkisinden birine karar verelim diyor ama ben Toprak'tan başka isim istemiyorum..

Bugün artık sinir krizi geçirme eşiğinde bari iki isim koyalım ikimizin de dediği olsun dedim ama iki isim de bana çocuğu herkes bi yana çekecek çocuk sıkıntı çekermiş gibi geliyor..

Barış Toprak ya da Özgür Toprak olacak gibi görünüyor..

Yeni isim önermeyin zaten allak bullak durumdayız.. Ben de Toprak'tan vazgeçmeyeceğim zaten..
Sizce iki ismin de kullanılması çocuklarda sıkıntıya sebep olur mu?? Fikirlerinize ihtiyacım var..

BENİM OĞLUMDA İKİ İSİMLİ ÖN İSMİ KYBNIN ADI BİZ EŞİMLE ORTAK KOYDUĞUMUZ İSİMLE ÇAĞIRDIK HEP
AMA İLKOKULA BAŞLADI VE ONU ÖĞRETMENİ KYB İSMİ İLE ÇAĞIRIYOR UYARDIM ÖĞRETMENİ AMA YİNE AYNI BENDE ARTIK ÇOCUK YABANCILIK ÇEKMESİN DİYE İKİ İSMİYLE BİRLİKTE ÇAĞIRMAYA BAŞLADIM

bende iki isim koydum ama hep tek ismi ile çağrılıyor.aynı isimden iki kişi olursa diğer isim devreye girdi.sizi anlıyorum.hamileyken bende aynı duruma düşüp iki isim koyduk ama şimdi gereksiz buluyorum artk
2. oğluma tek isim koydum
ve Toprak gerçekten güzel isim.
ismiyle mutlu yaşasın :)

işte 2. isim ikimizin de istemediği ama aile büyüğü sebebi ile koymak durumunda olduğumuz bi isim olsa sorun değil biz tek isimle sesleniriz.. ama şimdi herkes bi yandan çekecek hiç rahat değilim.. ama kendi beğendiğimden de geri atmaya niyetim yok.. her konuda anlaştığım eşimle bu konuda böle anlaşamamak da çok canımı sıkıo..

Toprak ismini ben de seviyorum.İlk çocuğumun iki ismi var. Okulda kimlikte hangisi öndeyse onu kullanıyolar genelde.Ona göre sesleneceğiniz ismi başa koyun.

canım benim 3 çocuğum var üçünün de iki ismi var. Çok şükür sorun yaşamadım. Ama benim tavrım hep netti yani yeni tanıştığımız biri çocuğun adını sorduğunda hep kullandığım ismi önce söyledim :) sadece oğlumun bi kreşinde hocası kolayına geldiği için kullanmadığı ismiyle hitap etti. Tabii çocuk öğretmeni hiç takmamış :) 4 yaşındaydı ve biz o ismini aktif kullanmadığımız için anlamamış yavrucak. nasipse bir aya kadar 4. bebeğim doğacak ve ben ona da iki isim koyacağım. Bir nebze de olsa seçme haklar olsun istiyorum

canım benim 3 çocuğum var üçünün de iki ismi var. Çok şükür sorun yaşamadım. Ama benim tavrım hep netti yani yeni tanıştığımız biri çocuğun adını sorduğunda hep kullandığım ismi önce söyledim :) sadece oğlumun bi kreşinde hocası kolayına geldiği için kullanmadığı ismiyle hitap etti. Tabii çocuk öğretmeni hiç takmamış :) 4 yaşındaydı ve biz o ismini aktif kullanmadığımız için anlamamış yavrucak. nasipse bir aya kadar 4. bebeğim doğacak ve ben ona da iki isim koyacağım. Bir nebze de olsa seçme haklar olsun istiyorum
Vay be 4cocuk he.baya zenginsin herhalde.4cocuga nasil yetisilir yoksa

Ben de çocuğum olsa iki isim koyacağım inşallah hem iki isim sünnettir bence tereddüt etmeyiin

2 isim olayını çok saçma buluyorum, çünkü sosyal hayatında ilk ismi hangisiyse o isimle hitap ediliyor çocuklara.

ben öğretmenim, çok fazla 2 isimli öğrencim var, ve sadece ilk isimlerini kullanıyorum. arkadaşları da öyle yapıyor. 2 ismi olup da ikisinin aynı anda kullanıldığını hiç duymadım meslek hayatım boyunca.

illa 2 isim koyacaksanız da, en çok istediğiniz ismi öne koyun. yani Özgür Toprak değil, Toprak Özgür yapın.

Merhaba sevgili hamişler,

İlk gebe kaldığımı öğrendiğimizde kız bebek istiyorduk.. İsmini bile hazırlamıştık Bade olacaktı..

16. haftada erkek olduğunu öğrenince isim sıkıntısına düştük.. O hafta içinde benim içime Toprak ismi sindi.. eşim de önce beğenmişti hatta Toprak die seviodu.. Sonra vazgeçtim içime sinmiyor dedi..

Tekrar isim arayışlarımız başladı ama ben Toprak'tan başka hiçbir ismi beğenmez oldum.. Birkaç arkadaştan ülkemizin durumunun anlam ve önemine binaen Barış ismi teklifi geldi.. Eşim buna sıcak baktı.. Sonra bir başka arkadaşımız soyadımız ile uyumlu olarak Özgür ismini önerdi.. Eşim bu ismi de beğendi..

İkisinden birine karar verelim diyor ama ben Toprak'tan başka isim istemiyorum..

Bugün artık sinir krizi geçirme eşiğinde bari iki isim koyalım ikimizin de dediği olsun dedim ama iki isim de bana çocuğu herkes bi yana çekecek çocuk sıkıntı çekermiş gibi geliyor..

Barış Toprak ya da Özgür Toprak olacak gibi görünüyor..

Yeni isim önermeyin zaten allak bullak durumdayız.. Ben de Toprak'tan vazgeçmeyeceğim zaten..
Sizce iki ismin de kullanılması çocuklarda sıkıntıya sebep olur mu?? Fikirlerinize ihtiyacım var..
valla iki ismi olan biri olarak..bu durumdan rahatsızim hep biri birini digeri birini soyler..özellikle okulda sıkıntı. .ztn ailede nasil hitap ediliyorsa ona alisiyosun..digeri gereksiz karisiklik canim

ben de tek isimden yanayim. oglumun tek ismi var.
cocugunuz dogdugunda ismi ne olursa olsun ona cok yakistiracak cok seveceksiniz. surekli tek isimle cagrilacak zaten. siz iki ismi kullansaniz da arkadaslari kullanmayacak. sacma geliyor bana.
iki isim sunnettir soylentisi de var ki; kaynagina ulasamadim. hz peygamber torunlarina bile tek isim takmis, kzlarina tek isim takmis, iki ismin sunnet oldugu nereden cikiyor anlamyorum. varsa delili yazilsin biz de ogrenelim.

bahsettiginiz 3 isim arasinda baris ismini begendim. allah bagislasin simdiden...

yok mu bebişine 2 isim koyan, bundan memnun olan ya da şikayetçi olan arkadaşlar..
ben bılıncsızce 2 ısım koydum cocuklarıma okula gıtceklerı donemı hıc dusunmedım bı unv. sınavına gırerken bıle ısmını kodlamayla ugrascaklar barıs toprak guzel ısım ama bıde buna soy ısmın eklendıgını dusununce felaket bı harf mıktarı cıkıyo ortaya toprak ısmınden vazgecmıycem demıssın bence tek toprak koy cocugunun ısmını yada onune daha kısa bı sım can cem gıbı cunku cocuk gercekten cok zorlanıo Allah saglık versın yavruna

güzel dilekleriniz ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.. bu hafta içinde artık karar vermemiz gerekecek bazı süsler sipariş ettim isim bulamazsak üstlerine yazılamayacak..

iki oğluma da iki isim koydum. büyük oğlumda tek isim kullanıyoruz okulda da başta ilk adını kullanıyorlardı sonradan onlar da değişti. diğerine iki ismi de kullanıyoruz çünkü ilk ismini oğlum koydu

toprak bu kadar içinize sindiyse bir şekilde eşinizi tek isme ikna etmeye çalışın bence. İlla ikinci isim derse de barış toprak daha hoş.

Back