oğlum

"gulisk, post: 40817665, member: 141954"]2 ay erken dogdugu icin geriden gelme ihtimali yuksek. Instagram'ın varsa 'littlefighterstr' isimli kullaniciyi takip etmeni tavsiye ederim. annenin ismi İrem erdogan guzey. Oda yazmisti bir cok seyde geriden geliyor ve normal demisti. Ama yinede tavsiyem duzgun bir cocuk doktoruna goturmen. Ici rahatlar en azindan

valla hemen bakıcam çok teşekkür ederim söylediğiniz için ben tabi bi süreden sonra prematüre olarak değil de normal olarak gördüğüm için demekki bu ihtimali direk göz ardı etmişim

Hangi sehirde yasiyorsun. Birde asilarini saglik ocaginda yaptirabilirsin. Istanbuldaysan sana doktor tavsiye edeyim

QUOTE="dorkorella, post: 40817674, member: 465626"]bazı yorumlar içimi kararttı ama bazı yorumlarda içimi ferahlattı yani iyi kötü düşündüğünüz şeyleri olduğu gibi paylaştığınız için ayrıca teşekkür ederim hepinize[/QUOTE]

4 yaşında konuşamayan bir oğlu vardı arkadaşımın, çalışıyordu ve komşusu bakıyordu çocuğa. Doktora gittiler ve kreşe başladı çocuk şimdi hiç susmuyor. Sorun çocuk birşey istediginde konusmadan da anlatabiliyor olmasıymış. işaret dilini geliştirmiş yani çocuk, eliyle gostererek anlatabilince ne istediğini konuşmaya gerek duymamış. Oğlunuzda her istediğini konuşmasına gerek olmadan yapıyorsanız gerek duymuyor olabilir konuşmaya. Siz fazlaca konuşun , ben bebekken bile çenem ağrıyana kadar konuştum kızımla ve hala konuşurum 18 aylıkken gayet güzel cümle kuruyordu.(ama erkek çocuklar genelde daha geç konuşuyor) Birşeyi istediğinde bunu mu istiyorsun, anlamadım söylersen daha kolay anlaşırız, şimdi bezini değistirelim, şimdi yemek yiyelim, köfte mi, patates mi istersin vb cümlelerle destekleyin konuşmasını. İnanın kaydediyorlar hepsini. Kitaplar var renkli, sesli, yada her sayfasında tek nesneler olan masa, sandalye vb. Ben o kitaplardan çok alırdım kızıma, her girdiğimde kitapçıya muhakkak alırdım ve gosterirdim söylerdim bak mavi bir masa sen söyle şimdi diye, arkamdan söylerdi. Şu an hala kitapları çok sever ve alırız, şimdi kitabın arkasındaki serinin diğer kitapları kısmındaki resimlerden elindeki kitabın hangisi olduğunu gösteriyor. Anne bak biz bunu aldık deyip, başka seçip bana bunu alırmısın diyor.
Yürüme ve denge konusunda sorun olduğunu düşünmüyorum benim kızımda yürümezdi asla sakince, daha yürüyemiyorken elinden tutup yürütünce koşmaya çalışırdı , doktorumuz yürümeden koşacak demişti ve evet haklı çıktı ilk adımlarını koşarak attı desem yalan olmaz. Şu an 32.ayın icerisinde hala hoplayarak koşar, zıplamayı çok sever, merdiven inerken tut elimi hoplayalım der.
Okula başlarken bende dikkatini toplamaz , oturmaz vs diyordum ama okul pedagogu, kendinden büyük çocuklardan fazla oturduğunu, resim vb çalısmalarda dikkatini yaşına göre daha iyi topladığını söyledi. Sizde belki abartiyor olabilirsiniz, hiç konusmayan bir çocuk değil oğlunuz ama biraz destekleyebilirseniz daha fazlasını yapabilir emin olun.
Doktorunuzla görüşün kaygılarınızı ayına göre olması gerekeni söyleyecektir. Sizinde içiniz rahat olur.
Kolaylıklar dilerim, sağlıkla büyütün oğlunuzu.

valahi kitap mevzusu aklıma çok yattı, mesela benimki de eliyle bezine vurur alt aşma bezini tutup bana getirir bende napalım annecim bez mi değiştirelim derim önce bana ciddi ciddi bakar sonra bezini tutup kafa sallar aslında çok fazla konuşuyoruz onunla geliyor bişeyler anlatıyor bana eeeüüüeeüü şeklinde sakinleştiriyorum ne oldu annecim ne istiyorsun bu mu bu mu şeklinde soruyorum sonra annem de aynı yapıyor, işte bak kollarına diyor hemen kollarını sıvayıp hayran hayran bakıyor, aslında böyle ayrıntılara girince kendim kuruntu yapıyorum zannediyorum ama yola çıkınca bi bırakıyorum kara sinek gibi savruluyor bilinçsizce koşuyor ozaman içim gidiyor diyorum kendimi kandırdım bak sorun var çocukta diye :KK43: zaten hiç bu yaşlarda konuşmasını beklemedim çünkü hem erkek çocuk hemde daha küçük ama çok hevesli bazen kendi kendine konuşur gibi eeuuüüü falan yaparak el kol haraketleriyle bişeyler anlatarak gezer, ne bilim o yürüme mevzusu özellikle kafama takılyıor :KK43:

Hangi sehirde yasiyorsun. Birde asilarini saglik ocaginda yaptirabilirsin. Istanbuldaysan sana doktor tavsiye edeyim

valla istanbul fatihteyim işte sorunum sağlık ocağı, aşı zamanı geliyor gidiyorum aşımız kalmadı haftaya gelin, haftaya gidiyorum bir sonraki haftaya atıyor, ben başka sağlık ocağı araştırırken bi anda ebe hemşire beni arıyor o çocuğun aşısı geçti neden ilgilenmiyorsunuz ben hep sizi arıyorum diye bana yakınıyor ses çıakrmadan ertesi gün gidiyorum heme, kusura bakmayın aşı kalmadı haftaya helir diyorlar :mad: gelde delirme!! birde benim telefonlara bakmadığımı benim ilgilenmediğimi söylüyorlar bende bunları şikayet ettim, evet her zaman telefona bakamıyorum ama bu sorumsuzluğun onlardan kaynaklanmadığı anlamına gelmiyor :mad: şu son aşısını 2 ay geçti birde utanmazlar sisteme yaptık diye girmişler bende yana yakıla aşı yapacak yer arıyorum hala :mad: şu aşı olayını halledeyim hemen başka doktor bulucam hemen

valla istanbul fatihteyim işte sorunum sağlık ocağı, aşı zamanı geliyor gidiyorum aşımız kalmadı haftaya gelin, haftaya gidiyorum bir sonraki haftaya atıyor, ben başka sağlık ocağı araştırırken bi anda ebe hemşire beni arıyor o çocuğun aşısı geçti neden ilgilenmiyorsunuz ben hep sizi arıyorum diye bana yakınıyor ses çıakrmadan ertesi gün gidiyorum heme, kusura bakmayın aşı kalmadı haftaya helir diyorlar :mad: gelde delirme!! birde benim telefonlara bakmadığımı benim ilgilenmediğimi söylüyorlar bende bunları şikayet ettim, evet her zaman telefona bakamıyorum ama bu sorumsuzluğun onlardan kaynaklanmadığı anlamına gelmiyor :mad: şu son aşısını 2 ay geçti birde utanmazlar sisteme yaptık diye girmişler bende yana yakıla aşı yapacak yer arıyorum hala :mad: şu aşı olayını halledeyim hemen başka doktor bulucam hemen
Yazılarınız okuyunca yazmak istedim

İki erkek çocuk annesıyım ikiside aynı zamanlarda konustu

Şimdi okula gidiyorlar

Küçük olan gözü açık tehlikelre karsı duyarlı canı kıymetli dikkatli

Büyükte hiç umursamayan gözü bişey görmeyen hala ben dersem önüne bak salıncaya dikkat koşarken dikkatli o diye o zaman dikkat eder

Veee okulda pedegog dikkat testi istedi büyük oğlumdan:KK43:

Zaten bende süphelenıyordum

Etkileyen sebepler ne bilmiyorum ikisini de ben büyüttüm ikiside farklı

Küçük daha hareketli olmasına rağmen daha dikkatli

Ödev yapıyoruz büyük oğlumla rakam yazıyor diyelim sonra bırden başka sey geliyor aklına kalkıp gidiyor sonra nerde olduğunu bilmiyor başka yerden devam ediyor

Ama nasıl oluyorsa çok iyi matematik zekasına sahip 5 yaşında 1000 li rakamları yazıyor topluyor çıkarıyor:KK57:

Sürekli satranç oynuyor

Size tavsıyem tv izletmeyin

Mutlaka kulaklarına genız etıne baktırın
Duyma yüzünden çocukların konusması yada yanlıs konusması olabılıyormus

Kulak yanlıs yada eksık duyunca öyle konusmaya başlanıyormus

Ve ben dil terapisti seminerlerin gidiyorum

Onlara göre çogu çocukta dil tembelliği var

18 aylık bır çocuk anne gel baba gıt su ver gıbı cumleler kurabılmelıymıs

Çocu zaman dil tembelliğiyle nörolojık durumlar karıstırılabılıyormus

anlattiklarinizdan oglunuzda oyle abartilacak bi problem yok gibi gorunuyor ama bence gun icinde daha cok kaliteli vakit gecirmeye calisin.
eger yavru ilgisini toplayamiyorsa,yetistirildigi yerde uyaran sIkintisi vardir ki bunun basinda bilgisayar,tv,tablet vb teknolojik araclar geliyor.bunlar gorsel olarak biranda o kadar cok sey yukluyor ki cocugunuzun kafasina,sonra gun icinde yapilan basit aktivitelerden zevk almaz,takip etmez cocuklar ortaya cikiyor.
eger cocugunuz otistik olma ihtimali olsaydi sosyallesmede sIkinti ceker goz temasindan kacinir,genelde tek basina kalmayi tercih ederdi sanirim bunlar yok oglunuzda.
tvyi hayatinizdan ckarin,gun icinde hava almasi cocuklarla kaynasmasi icin parka goturun,resim gibi aktiviteler yapin.

Yok canım tv bakıyor diye otistik demek istemedim,tv ye bakınca patron çoçuğunun işitme sorunu olmadığını anlamış, otizimli olduğunu doktor söylemiş,şuan iyi olduğu haberlerini alıyorum 7-8 yaşında olmalı ortalama

ya size birşey sormak istiyorum . benim bir yakınımda da var. çocuk konuşamıyor kendini ifade edemiyor çok hırçın normal mi (8yaşında)
o çocuğun gelişimi nasıl

Yazılarınız okuyunca yazmak istedim

İki erkek çocuk annesıyım ikiside aynı zamanlarda konustu

Şimdi okula gidiyorlar

Küçük olan gözü açık tehlikelre karsı duyarlı canı kıymetli dikkatli

Büyükte hiç umursamayan gözü bişey görmeyen hala ben dersem önüne bak salıncaya dikkat koşarken dikkatli o diye o zaman dikkat eder

Veee okulda pedegog dikkat testi istedi büyük oğlumdan:KK43:

Zaten bende süphelenıyordum

Etkileyen sebepler ne bilmiyorum ikisini de ben büyüttüm ikiside farklı

Küçük daha hareketli olmasına rağmen daha dikkatli

Ödev yapıyoruz büyük oğlumla rakam yazıyor diyelim sonra bırden başka sey geliyor aklına kalkıp gidiyor sonra nerde olduğunu bilmiyor başka yerden devam ediyor

Ama nasıl oluyorsa çok iyi matematik zekasına sahip 5 yaşında 1000 li rakamları yazıyor topluyor çıkarıyor:KK57:

Sürekli satranç oynuyor

Size tavsıyem tv izletmeyin

Mutlaka kulaklarına genız etıne baktırın
Duyma yüzünden çocukların konusması yada yanlıs konusması olabılıyormus

Kulak yanlıs yada eksık duyunca öyle konusmaya başlanıyormus

Ve ben dil terapisti seminerlerin gidiyorum

Onlara göre çogu çocukta dil tembelliği var

18 aylık bır çocuk anne gel baba gıt su ver gıbı cumleler kurabılmelıymıs

Çocu zaman dil tembelliğiyle nörolojık durumlar karıstırılabılıyormus

o geniz eti olayını 3 yaşına gelene kadar halletmiyorlar zaten o minicik bebekken bile çok çekiyordu ondan, eli kulağına gittiği an zaten bişeymi oldu diye korkuyorum. televizyon pek sevmiyor zaten evde öylesine açık taş çatlasa 1 saat bakmaz günde bi müzikli birşey olunca bize doğru döner kıvıra kıvıra oynamaya başlar, en iyisi ben direk çocuk doktoruna gideyim hepsini anlatayım belki kulak için ekstra bişi ister belki de nöroloğa yollar bakalım.

anlattiklarinizdan oglunuzda oyle abartilacak bi problem yok gibi gorunuyor ama bence gun icinde daha cok kaliteli vakit gecirmeye calisin.
eger yavru ilgisini toplayamiyorsa,yetistirildigi yerde uyaran sIkintisi vardir ki bunun basinda bilgisayar,tv,tablet vb teknolojik araclar geliyor.bunlar gorsel olarak biranda o kadar cok sey yukluyor ki cocugunuzun kafasina,sonra gun icinde yapilan basit aktivitelerden zevk almaz,takip etmez cocuklar ortaya cikiyor.
eger cocugunuz otistik olma ihtimali olsaydi sosyallesmede sIkinti ceker goz temasindan kacinir,genelde tek basina kalmayi tercih ederdi sanirim bunlar yok oglunuzda.
tvyi hayatinizdan ckarin,gun icinde hava almasi cocuklarla kaynasmasi icin parka goturun,resim gibi aktiviteler yapin.

evet çok şükür dediğiniz yok hatta karşısındaki kim olursa olsun hemen kucağına gider hoplar zıplar sonra elini uzatır telefonunu ister :KK70: işte o telefonu elimizde gördüğü zaman alüü diyor hemen annem hiç vermiyor zaten eline, ben çok ağladığında kendi elimde gösteriyorum yada babasını görüntülü aradığımız zaman elinde tutuyor okadar, zeka küpleri kelime öğreten tabletler müzikli eğitimler bunları çok seviyor ama dikkat etmiyor kısa süreli hepsi, ama evde anane ile tek başına o çok sıkılyor anlıyorum anneminde bacakalrı iyi değil dışarı çıkamıyor koştuğunda peşinden gidemiyor, ben geldiğimde zaten uyuyor o uyanana kadar hava kararıyor, ama haftasonları saatlerce parklarda oynuyor, telafi etmeye çalışıyorum o şekilde :KK43:

o geniz eti olayını 3 yaşına gelene kadar halletmiyorlar zaten o minicik bebekken bile çok çekiyordu ondan, eli kulağına gittiği an zaten bişeymi oldu diye korkuyorum. televizyon pek sevmiyor zaten evde öylesine açık taş çatlasa 1 saat bakmaz günde bi müzikli birşey olunca bize doğru döner kıvıra kıvıra oynamaya başlar, en iyisi ben direk çocuk doktoruna gideyim hepsini anlatayım belki kulak için ekstra bişi ister belki de nöroloğa yollar bakalım.
Çok hasta oluyırsa eğer kulak ve gelişim engellemesin diye bazı çocukları 3 yasından öncede amelıyat edebiliyorlarmıs

Bir kaç çocukla rast gelmiştim öyle

Ayrıca alerjıkte olabılır hastalıgı misal oğlumda yüksek derecede alerji var

Genız etini aldırmamıza rağmen sürekli akıntılı burnu kulaklarıda zarar görüyor üstelik bu yüzde

Kbb doktoruna götürebilirsiniz

Sonra alerji testi yaptırın

Çocuk doktoruna götürün ardından ve bır dil terapistiyle görüşebilirsiniz

İlk görüşmeden ücret almıyorlar diye biliyorum

İnanın içiniz rahat eder hep bir süpheyle yaşamaktansa

Ve gec kalmaktansa önceden önlem almak yada bilinçli olmak herzaman ıyıdır

Belkı bosuna süphedir ama siz yinede gönlünüz ferah olsun dıye götürün

Çok hasta oluyırsa eğer kulak ve gelişim engellemesin diye bazı çocukları 3 yasından öncede amelıyat edebiliyorlarmıs

Bir kaç çocukla rast gelmiştim öyle

Ayrıca alerjıkte olabılır hastalıgı misal oğlumda yüksek derecede alerji var

Genız etini aldırmamıza rağmen sürekli akıntılı burnu kulaklarıda zarar görüyor üstelik bu yüzde

Kbb doktoruna götürebilirsiniz

Sonra alerji testi yaptırın

Çocuk doktoruna götürün ardından ve bır dil terapistiyle görüşebilirsiniz

İlk görüşmeden ücret almıyorlar diye biliyorum

İnanın içiniz rahat eder hep bir süpheyle yaşamaktansa

Ve gec kalmaktansa önceden önlem almak yada bilinçli olmak herzaman ıyıdır

Belkı bosuna süphedir ama siz yinede gönlünüz ferah olsun dıye götürün

aslında benimkinin geniz eti problemi uyurken sıkıntı yapıyor, horluyor resmen, birde bende de aynı sorun varmış küçükken ama benim konuşmamı da çok bozmuş ben 13 aylıkken konuşmuşum herşey çok hızlıyken annemler konuşurken ağzımın yamulduğunu ve düzgün duymadığımı anlamışlar sonra doktora götürmeden kend kendine evde beni tedaavi etmeye çalışmış, kızmıyorum ona çünkü babam hiç para vermezdi doktora götüremezdi oda ben iyi olayım diye uğraşmış ama sonucunda sol kulağımda %80 işitme kaybı oldu, geniz etimi de 11 yaşımdayken aldılar ondan sonra düzeldim. oğlumda da aynısı olsun istemiyorum ama onun benim gibi konuşma sorunu yok gibi geliyor ağzı yamulmuyor peltek konuşmuyor anladığım kadarıyla ama işte endişe.. en kısa zamanda doktora gidip içimi rahatlatmak istiyorum..

ya size birşey sormak istiyorum . benim bir yakınımda da var. çocuk konuşamıyor kendini ifade edemiyor çok hırçın normal mi (8yaşında)
o çocuğun gelişimi nasıl
Canım özel eğitim görmüyormu bu çocuk konuşamaması normal değil ifade edememesi normal değil ,hayır bizim çocuk böle değil konuşuyor ifade ediyor kendini.

X