oğlum yüzünden kafayı yemek üzereyim

benim çocuğum yok ama ben bazı anneleri görünce acıyorum kendim içinde korkuyorum. ciddi anlamda zor çocuklar var Allah yardımcınız olsun.

Bebeğiniz 6 aylık olduktan sonra ona uyku eğitimi verin.Doktorunuza danışarak gece beslenmesini kesin.
Adamlar işi çözmüş biz hala hem kendimize hem çocuklarımıza eziyet ediyoruz.
Avrupalı anne vicdansız,Avrupalı baba merhametsiz diyip duruyoruz...
3 yaşında hala ayakta sallanarak uyuyan çocuklar var. Daha ne denilir ki..

Gece uyuyorsa şükredin bence

Ben gece 3 4 lere kadar da uyumazmisim. Annemle kutu kutu pense oynarmisiz. :KK53:

Sac kurutma makinesi sesi supurge sesi ve buna benzer sesler de cocuklarda uyku getiriyor. Deneyebilirsiniz.

Bu ara çocuk istiyorum ve olmuyor ya fazla hassaslaştım heralde . :KK61::KK61:

Haklısın canım bende çok istemiştim ve senin gibi düşünüyordum. Çok basit zannediyordum ama dünyanın en zor mesleği ama bir o kadar da en güzel mesleği. Rabbim sana da tez vakitte nasip etsin katıl uykusuz anneler kulubüne:KK45:

Çocuğu olan tecrübeli arkadaşlar nasıl uyutuyorsunuz bebeklerinizi.. 5 aylık oğlum benle aynı saat uyuyo günde ya yatıramıyorum hiç. Uyutacağımı anlayınca bas bas bağırıyo. Uykusu varken de çok huysuz oluyo. Gün içinde sürekli onunla uğraşmaktan ne ev işi yapabiliyorum ne kendime vakit ayırabiliyorum. Bi sıkıntısı olduğunu da sanmıyorum. Ama sürekli huzursuz. Sadece ilk uyandığında 1 saat falan normal
5 aylık bebeğin bir buçuk saatte bir uyuması Lazım.uyandıktan sonra saat tut her bir buçuk saatte bir uyut.az uyuyorsa bir buçuk saat uyanık kalması bile uzun.uykusuzluktan hırçındır o.uyku işaretlerini iyi oku.gözlerini sık kalıyorsa uykusu var demektir.

benim oğlumda şu aralar pek uyumuyor. sabah kalkıyor, 2-3 saat sonra başlıyo kucak, huzursuzluk, ağlamalar falan. bütün gün toplasan yani en çok 1 saat uyudu. ondada ağlıyordu, uyuyakaldı.

3 saatte bir uyutmaya çalışın uykusu geliyordur mutlaka. yarım saat bir saat uyuması gerekir.
oyun halısı vb yere serin biraz kendisi oyalanmaya çalışssın, yorulursa daha iyi uyur.
mama ya da emme saati, uyku saati, oyun saati,banyo saati hepsi düzenli aralıklarda belirli saatlerde olsun. zamanla düzene alışır. uyku sorunu için 3 aylıkken odasını ayırmıştım ben. sakin sessiz daha rahat uyuyabilsin diye.
bu dönemler zor ama geçicek bir de ona inanın dayanması daha kolay oluyor o zaman.

Ahh ahh annem okusaydi kesin gecmis gunlerini yad ederdi:))

Pesinde kosturtuyodun beni,
yatma saatinde kim kimi uyutuyordu belli degil(annem yorgunluktan hemen uyuyormus)
bi kalkiyom bizimki odanin icinde fir fir donuyor diyordu :KK53::KK53:
Ne cingozdun sen hicte susmazdin,
ne vardi okadar konusacak be kizim der hep:confused: :rolleyes:

benim kızım 3 yaşına geldi. hala uykusu gelmeden yatmaz. 3 yıldır yaşadığımız tek sorunumuz uykudan yana. tam düzene girdi artık rahatız diyorum ya hasta oluyo ya başka bir şey yeniden düzen değişiyor.
ama 5 aylıkken falan ben yemek yaparken pusetine koyuyordum eline de oyuncağını veriyordum ben yemek yaparken bana bakardı. tabi o da yarım saat sürerdi en fazla.

Ben iki oğlumuda herzaman aynı saatte õğlen uykusuna yatırıyordum, aynı Ritual uygulayarak, pijamalarını giydiriyordum, panjurları indiriyordum, müziksaatini kurup "iyi uykular" birde süt içirip odadan çıkıyordum, zaten 5 dakikaya kendiliginden uyurdu ikiside. Akşamları da aynısı, hep aynı saatte. Birkaç güne alışır bebiş

Uyuyana kadar yanında uzanın sizde.Gece uyumayan çocuklar için de bütün hane halkının yatıp,çalışan herşeyi kapatmak gerekir.Çocuğu yatırıp tv izlerseniz o çocuk uyumaz çünkü herkes ayakta.Uyutup sonra kalkacaksınız işiniz varsa da.

"ozlemm02, post: 41054857, member: 578975"]Çocuğu olan tecrübeli arkadaşlar nasıl uyutuyorsunuz bebeklerinizi.. 5 aylık oğlum benle aynı saat uyuyo günde ya yatıramıyorum hiç. Uyutacağımı anlayınca bas bas bağırıyo. Uykusu varken de çok huysuz oluyo. Gün içinde sürekli onunla uğraşmaktan ne ev işi yapabiliyorum ne kendime vakit ayırabiliyorum. Bi sıkıntısı olduğunu da sanmıyorum. Ama sürekli huzursuz. Sadece ilk uyandığında 1 saat falan normal[/QUOTE]
Yikauip doyurup öyle bi uyutmayi dene istersen

Uyuyamadığı için huysuz

Uyumayı öğretmeniz lazım

Nasıl uyuyor

Örnek benimki 2,5 taşına kadar emerek uyudu

Bakıcı kucağında gezdirip uyuturdu

5 yaşında sadece bir kere dışarda uyuduğunu gördüm bebek arabasında

Benimki de zor uyuyor öyle bırak uyusun ile uyumuyorgörev sizde ne zaman ve nasıl uyuduğunu inceleyip her seferde aynı ortamı oluşturun o zaman düzene girer

Çok küçük uyuyup büyümesi lazım

X