Çocuk Hastalıkları Oglum yenidogan bakıma alindi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Oglusumubekliyorum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2017
1.877
993
73
Ogluma sütüm gelmemiş ben üstümde çok yoruluyor diye mama istiyordum ama ameliyatlı halimle itilip kakilarak emzirmeye zorlandığım 1 cocuktun sen oğlum. Aç kalmış. 1 yudum da olsa anne sütü yeter koca bir yalanmis. 16.49 la hastanede yatıyor şuan. O da benim can havliyle oglumu doktora goturmemle oldu. Yoksa anneme eşime kalsa bugün ki randevuyu bekliyorduk. Neden daha erken davranamadim. Benim teyzem ms ten yatalak oldu geride 4 evlat bırakarak 2 sine çok az 1 ine hiç sarilamayarak. Hep onun gibi olmaktan korktum. Dişlerim iyilesmez sandım. Oğluma hasret kalırım sandım. Tipi tuhaf gözü tuhaf diyordum meğer sarılık gozundeymis zaten. Bu konuyu önceki konumda evladın kaybedip ben yanlış anlayıp ah edenler icin açıyorum. Ben yandım. Yüreğim yanıyor. Geceden beri kosturuyorum ama hissediyorum boşuna. İyi ki sezeryan olmusum izi kalacak diyorum ömür boyu. Birde sezeryan olmayıp oğluma bakabilmek vardı. Ben şuan ne yapayım bilmiyorim süleymaniye ye götüruyorum tahlilleri 1 saate. Allah aşkına bu değerlerde olup çocuğu kurtulan var mı nereye gotureyim verirler mi?

Çok geçmiş olsun, yatırıldı mı şu an bebek ? Doktorlar ne diyor? Hadi sen anlamadın kimse anlamadı mı bu çocuk sarılık geçiriyor diye, ayrıca hastanede de sarılık bilgisi veriyorlar şöyle,böyle olursa bilin ki sarılıktr diye... Değerlerden anlamam hiç sarılık olmadı benim bebeğim ama sarılık olup düzelen çok bebek var üzülme..

Öncelikle sakin olmalısınız ,Yenidogan sarılıgı cogu bebekte oluyor benım oglum hastaneden cıkmadan yogun bakıma alındı 2. gun sızın degerlerle . 4 gun hastanede kaldık bende onunla beraber kaldım tabıkı 6. gun evımıze cıkmıstık. Herseyın en kotusunu dusunuyorsunuz , bıraz daha olumlu dusunmelısınız, ölüm yok sonunda sezeryanlıyım demişssin dıkısın varsa bu cocuguna bakamayacagın anlamına gelmıyor , sen annesın bıraz canını dısıne takmalısın , Daha sert olmalısın ama sen kendini salarsan olmaz asla

neredeyse her bebekte yenıdogan sarılıgı gozukuyor aç kalmasa bıle olabılır benım kızım emmedı sadece bır hafta sagdım cok az sutum vardı onu ıctı ve ılk andan ıtıbaren mama ıle buyudu dıyebılırım o da sarılık oldu 5. gundu fark ettıgımızde hastaneye gıttık kan verdık bellı bır degerın altından oldugu ıcın sadece gozlem ve bırkaç gun sonra kontrole cagrıldık, sızınkı ısın goruyordur muhtemel degerı yuksek ıse ama sonunda ölüm yok merak etmeyın ıyileşecek...

Sarılık değeri 21 olup sapasağlam dönen çocuklar var. Üstelik çoğu yerde mavi ışık tedavisi sınırı 17 ve üzeri. Şu an almışlardır ama çokta tehlikeli değildir.
Kimse açıklama yapmıyor mu, bi sakin olun yavrucak sapasağlam. Bi sarılık atlatacak onu da bütün çocuklar geçiriyor.

17.3 sarilik değeriyle 72 saat işin aldı suan arslan gibi hamd olsun Sakın ol ,18 i geçmediği sürece sorun olmaz demisti dr.bir dr galiba lohusaliktan çok abarti duygularınız gerçekten bir durup derin nefes alın lütfen. Bana da birseyi yok diyorlardı sari dil kızıl karaydi bebeğim . .ben fark edip dr sordum ..yani birçok anne bunu yasar sarilik olur bebekler siz sakin kalın

Bu tip konuları görünce uzun uzun yorum yapıyorum hatta bundan önceki konunuza yorum yapacaktim çocuğa 15 dk anne memesi sonra mama verin diye yeni doğan bebeklerde bunu yapmak gerek ben çocuk hemşiresiyim ama bunu söyleyince herkes diyor aman anne sütü azalır bilmem ne öyle bir şey yok arkadaşlar dediğim gibi 15 dk bir göğsü ense yeter o yorulur zaten ve ilk zamanlar az süt gelir sonra artar...artıncada zaten bebek mamayi red eder kendi bebeğime boyle yaptım gözlerini koruyup sadece bezle sıcak ortamda ışık altında tuttum sarılığı geçti yavrumun bu konuda aileleri bilinclendirilirse hic bir bebek açlıktan sarılık olup hastanelere düşmez eğer polis olamazsam hemşirelik yaparsam bununla ilgili proje hazırlayıp halka konferans vermek istiyorum gerçekten yazık günah yavrucuklara

Öncelikle sakin olmalısınız ,Yenidogan sarılıgı cogu bebekte oluyor benım oglum hastaneden cıkmadan yogun bakıma alındı 2. gun sızın degerlerle . 4 gun hastanede kaldık bende onunla beraber kaldım tabıkı 6. gun evımıze cıkmıstık. Herseyın en kotusunu dusunuyorsunuz , bıraz daha olumlu dusunmelısınız, ölüm yok sonunda sezeryanlıyım demişssin dıkısın varsa bu cocuguna bakamayacagın anlamına gelmıyor , sen annesın bıraz canını dısıne takmalısın , Daha sert olmalısın ama sen kendini salarsan olmaz asla
Aha cuteee gerçek mi o takvim. ? Ayy masallah oh bee sonunda çok şükür allah kucagina aldirsin ogluş a kardes geliyor hamd olsun

nereden bişey olacağı kanısına vardınız Allah korusun
bildiğim birçok bebek geçiriyor sarılığı
Atlatır Allah ın izniyle merak etmeyin
Allah acil şifalar versin

Bu konuda bazı hemşireler de çok bilinçsiz ben ameliyatli yatıyorum anneme mama hazırla dedim hemşire göğsümu zorla sıktı bak süt geliyo bu ona yeter dedi yetmez arkadaşım ben zaten emziriyorum bir 10 dk ki sütüm annelik duygusunu hissedeyim artsın diye ardından mama ...ve ben ilk 3 ay anne sütü yanında mama verdim daha sonra bebeğim mamayı red etti 20 aylim ...hala anne sütü emiyor yemek yemiyor doğru düzgün..ben hensireyi dinlemeyip anneme zorla mama yaptırıp vermeme rağmen bebegim sarılık oldu sonra doktor gelip su kadar mama verin diyo yahu ben onun iki kati nama veriyorum zaten eve geçip kendime gelince bebegime bakabildim çok şükür bütün bebeklere acil şifalar versin rabbim

Aha cuteee gerçek mi o takvim. ? Ayy masallah oh bee sonunda çok şükür allah kucagina aldirsin ogluş a kardes geliyor hamd olsun
:KK53: Ay evet , Allahım ınsallah bu defa sonuna kadar sag salım nasıp etsın . Son sansım :nazar:

Bu konuda çok bir bilgim yok değerler konusunda.

Ama şöyle söyliyim sarılığı pek çok ebeveyn farketmiyor. Bu konuda biraz daha bilinçlenmek gerek.. Hatta bizim komşumuzun bebeği sarılık olmuş, üzerine de sarı bir tülbent örtmüşler. Neymis, sarılık olmasın diye. Halbuki cocuk sarılık olmuş da haberleri yok. Farkeden biri apar topar doktora götürmüş, çok ilerlemiş burada müdahale edemeyiz deyip ordan da istanbula sevk ettiler. Sanırım 1 haftaya yakın kaldılar istanbulda. Sonra bebiş sapasaģlam döndü. Şimdi de masallah aslan gibi bi cocuk oldu :)

Moralinizi bozmayın lütfen. Ama bebeģiniz hastaneden çıktıktan sonra da bol bol bebek ve bebek sağlığı ile ilgili kitap okuyun seminerlere gidin.

Geçmiş olsun,Allahın izniyle iyileşir ama siz lütfen sakinleşin ve kötü düşünmeyin!Yeni doğan sarılığı tedbir alındıktan sonra düzelen bir durum kaldı ki hastanede bebeğiniz,emin olun düzelecek ve evinize birlikte döneceksiniz.Kimseyi de suçlamayın bu süreçte sorumluluk bence hastanede yeterince bilgi verilse ve tedbir alınsa bu denli sorun yaşanmaz...
Doğum yaptığım hastane 2 günde bir görmek istedi ilk 10 gün ve değerlerini sağlık ocağında eve yakın bir devlet hastanesinde de takip ettik!

Ne çok abartiyorsunuz, evet gerçekten çok üzücü bir durum. Da Yenidoğan sarılıgının da bu kadar arabesklistirildigini yeni gördüm.

Pek çok bebekte olur. Oğlumun ilk günü olmuştu.edi geçti. 3 haftalik yegenimde kaç gün tekrar tekrar doktora gittik. Diger yegenim hastaneye kaldırıldı.

Bunlar Yenidoğan halleri, bilinçli olman gerekiyor. Doktora Sor herseyi. Bu kadar abartma. Bu arada benim annem de ms. Evet kötü ama bu kafalar hep lohusa kafaları. Emin ol. Yavrunu kucağına alacaksın. Bol bol emzireceksin. Canını hiç sıkma. Hepimiz aynı yollardan geçtik.

Ogluma sütüm gelmemiş ben üstümde çok yoruluyor diye mama istiyordum ama ameliyatlı halimle itilip kakilarak emzirmeye zorlandığım 1 cocuktun sen oğlum. Aç kalmış. 1 yudum da olsa anne sütü yeter koca bir yalanmis. 16.49 la hastanede yatıyor şuan. O da benim can havliyle oglumu doktora goturmemle oldu. Yoksa anneme eşime kalsa bugün ki randevuyu bekliyorduk. Neden daha erken davranamadim. Benim teyzem ms ten yatalak oldu geride 4 evlat bırakarak 2 sine çok az 1 ine hiç sarilamayarak. Hep onun gibi olmaktan korktum. Dişlerim iyilesmez sandım. Oğluma hasret kalırım sandım. Tipi tuhaf gözü tuhaf diyordum meğer sarılık gozundeymis zaten. Bu konuyu önceki konumda evladın kaybedip ben yanlış anlayıp ah edenler icin açıyorum. Ben yandım. Yüreğim yanıyor. Geceden beri kosturuyorum ama hissediyorum boşuna. İyi ki sezeryan olmusum izi kalacak diyorum ömür boyu. Birde sezeryan olmayıp oğluma bakabilmek vardı. Ben şuan ne yapayım bilmiyorim süleymaniye ye götüruyorum tahlilleri 1 saate. Allah aşkına bu değerlerde olup çocuğu kurtulan var mı nereye gotureyim verirler mi?
Galiba yeni doğan sarılığı. Çoğu bebekte olur. İyileşir. Bu kadar endişe etmeyin. Ciddi bir rahatsızlık değil ki!

Her bebek yenidoğan sarılığı oluyor aslında , sadece bazı durumlarda hastanede kontrol gerekiyor, tedaviye alınıyor. Biraz içiniz ferah olsun, yapacak bişey yok, bakın mama veren arkadaşın çocuğunda bile olmuş.
Bizim ebeveynler olarak görevimiz çocuğu sürekli göz önünde bulundurup kontrol etmek. E siz de fark edip doktora götürmüşsünüz.

Bu arada hastane gerçekten sizi ne kadar bilgilendirdi, kaçıncı gün çıktınız? Ben 2 Doğum yaptım, ikisinde de hemşire ve doktorlar ayrı ayrı sarılık konusunda uyardılar, ne zaman mamaya başvurmam gerektiğini söylediler. Ben ikisine de mama vermedim, düşük sarılık değeri ile o dönemi geçirdiler.

Bir arkadaşımın başına da şöyle bir şey geldi, sütü vardı ama bebek yanlış pozisyonda olduğu için emememiş, o sebeple sarılık olmuştu. O tarz bir durum varsa hastaneden emzirme danışmanlığı da isteyin.

Geçmiş olsun.

Canımmm, yeni annesin ve endişelisin ona bir şey olacak diye ama inan bu değer hiç bir şey. Sınırın biraz üstü sadece. Benim yeğenim 18le yatmıştı hastaneye. Zaten 16'nın üstünde fototerapi görüyor bebekler. Senin bebeğinin değeri çok şükür yüksek değil. Bir kaç güne çıkar Allah'ın izniyle...

Sen annesin, güçlü olmasın. Ayrıca bu kadar strese süt falan da olmaz, diyeyim ben sana. Biraz relax ol. Benim oğlum daha bir aylıkken genel anestezi ile ameliyat oldu. 15 günlükken de solunum sıkıntısı sebebi ile yoğun bakımda yattı. Stres yapmamak, sağlam durmak gerek. Bebeğinin senin sütüne ihtiyacı var unutma canım...

Canim merhaba. Senin çektiğin sıkıntıların aynısını bende yaşadım. Çok zor bir süreç. Bende 16 küsür ile yatırdım. Hatta doktora bizim yatırın dedik. 3 gün 2 gece yattı. Ben emziriyorum sütüm var sanıyordum meğerse yokmuş 30 CC de mama veriyordum ama yetmiyormuş. Hastaneden çıktıktigin da 60 CC icirin dediler yoksa yine sarilik olur dendi. Çok şükür geriye bişey kalmadi. Çok iyi çok şükür. Hiç sikmayin canınızı. Analık zor zanaat. İnsanın içi el vermiyor. Allah yardımcın olsun. Haberdar et bizi

Back
X