Bebek Beslenmesi Oğlum Yemek Yemiyor,Delirmek Üzereyim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

dudi

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2008
1.488
182
688
Almanya
Kizlar inanin az once sinirimden agladim yemiyor yemiyor yemiyorpisirmedigim, denemedigim sey kalmadi Tabaklar tezgahin uzerinde siralaniyor o bakmiyo bile.Bazen zorla agzina sokuyorum yanlislikla yutarsa belki yoksa onuda agzindan atiyo.Doktoruda pek bisey onermiyo istah acan biseyler yada bi fikir kilosu iyi ndeyip cikiyo isin icinden,bu arada oglum 19 aylik ve sadece 10 kilocok zayif ciliz gözükmüyo ama böyle giderse 10 yasindada 10 kilo olucak.Cok uzulüyorum yokmu bi fikri olan

hiç sevdiği bi şeyler yok mu?

biz de sebze yemiyormuşuz mesela, annem çorbanın içine ne bulursa katıyomuş

bi de ben bi ara iştahsızmışım, bana iştah şurubu içirmişlerdi, yaramıştı

Sevdigi tek sey biskuvi elinden gelse butun gunu biskuvi iyerek gecirir ve aciktim demez ama sadece biskuviylede karin doymaz ki enerjiye vitamine ihtiyaci var ama o hic bisey sevmiyo ne köfte yer ne meyve ne sebze bende sasiriyorum hicmi bisey sevmez bi cocuk:44:

o aylarda benim oğlumda öyleydi.diş çıkarma zamanları galiba.sizinkiler tamamlandımı.zorlamayın diyor doktorlar ama biz dayanamıyoruz aç kalmalarına
benim oğlum şimdi 33 aylık.yeni yemeye başladı.istediğim gibi değil yine ama eskisinden iyi durumda.
biberon veriyormusunuz,hiç olmazsa süt bisküvi falan içer.biz öyleydik ne yapalım bişey yemiyordu ama sabah akşam biberonla süt içerdi.

bisküvili muzlu puding falan yap, süt ve meyve alır en azından

bir de bisküvi hiç verme bakalım, gelip acıktım diyecek mi mecburiyetten? bisküviyi seviyor diye istiyordur, siz de bir şey yemiyor diye veriyorsunuzdur ve karnı doyuyordur belki.

Anne olmadığım için anca bu kadar yardımcı olabildim hehe

Kizlar cevaplariniz icin cok tesekkurler öncelikle bu dediklerinizi denedim sadece biskuvi iyiyi diyede vermiyorum tabiki.Mesela bugun hic bisey yemedi öglen corba denedim yemedi ve o biskuvi icin basimda agliyo ama vermiyorumyemegini yersen iyebilirsin falan diyorum yemek yemesi gerektigini anlatiyorum ama daha beni anliyabilicek yastada degilki ihi diyo biskuvi gösteriyo

işte bisküviyi görünce tutturuyor bisküvi diye. evde bulundurma bence. yok bisküvi ,bitti de. bi süre dayan aç durmasına :) açlıktan mecburen yer diyorum ben. makarna, patates kızartması gibi en lezzetli yemeklerden yap ilk günlerde ki yemek yemek güzelmiş diye düşünsün, alışsın

hiç olmadı iştah şurubu diyorum işte

Doktor kilosu iyi diyorsa fazla gerilmemeye çalışın. Siz sıkıntı yaptıkça daha zor olabilir beslemeniz.

Biraz tatlı şeylerden hoşlanan bir çocuk olabilir. Yoğurdun, sütün içinde bal, pekmez gibi şeyler katıp denediniz mi hiç? Belki, bisküvi yerine kendiniz kurabiye yapıp verebilirsiniz, en azından içinde yoğurt, yumurta falan olan bir şey yemiş olur. Yemeklerine biraz havuç katarsanız belki biraz daha tatlı yapabilir yemekleri.

Biskuviler ortadan kalkmis durumda zaten gördügü bir yerde degil genelde pasta, börek, cörek kendim yapip yedirmeye calisiyorum ama sanki artik huy edindi ne kadar acda olsa daha ilk kasikta yemegi reddediyo biliyorum aslinda ac artik sasiriyorum hangi oyuncagi ile oyalasam diye bazen kendini biseylere kaptirirsa anlamadan agzina tepiyorum ama oyle oturup ben aciktip deyip yemege konsantre olan bi cocuk degildaha yemek hazirladigimi gördügünde hayir diyo:44: yemek yiyen cocuklari kiskaniyorum resmen ablamin kizi oturup kocaman bi tabak bitmeden kalkmiyobizimkinden 2 ay kücük ama 12,5 kilo

evde tanıdıklarınızın çocukları yada eşinizle sofraya oturup iştahla beraber yemek yeseniz. belki kıskanır başka çocukla yemek yemenizi. ilgisiz davranın . Kendiliğinden isteyebilir o zaman. Benim kuzenim çocuğu yemediğinde. masaya eşiyle oturup oyuncak bebeğe yemek yedirir gibi yapıyorlardı. çocukda kıskanıp ağlıyodu. Ağlayınca hiç ilgilenmiyodu. bir süre sonra yemek yemeyi kabullendi. kuzenim öğretmen çocuk ağlayınca isteklerini yaptırmaya çalışırken hiç oralı olmuyor. ağlayıp ağlayıp susuyor.

Benim yeğenlerim de kızım da böyleydi
Yeğenlerim de elimde büyüdü diyebilirim
Ben bunun çözümünü süslü tabaklarda buldum
Bilirsiniz içleri sulu,üzeri çizgi film karakterleriyle dolu simli pullu şeyler
Yemeği koymadan önce tabağı gösteriyorum
Yemeği doldurunca suratı değişiyor
O resmi tekrar görebilmek için yemeğini acelacele yiyor hemen
Hepsinde işe yaradı belki sizde de yarar
Sizi çok iyi anlıyorum çok sinir bozucu üzücü bi durum

canim onuda denedik oglumun malesef kiskanma gibi bir huyu yok keske olsaydi biz yemek yiyoruz bak baba yedi yok anne yedi birnbirimizi besliyoruzonun umrunda bile degil

Sirf ona özel tabak kase catal kasik takimi aldik resim kim bizimki kim umru bile degil acaba hiperaktif olabilirmi diye düsünüyorum yada dikkat bozuklugumu var oyuncaklariyla bile 5 dakka oynayamaz acayip hareketli ve hic biseye konsatre olamiyo mesela ben onu beslemeye calisirken o kapidaki anahtari gösteriyo aman yesin diye anahtari veriyorum bi oyuncagini istiyo daha onu eline almadan aklina baska bisey geliyo bazen ac birakiyorum bazen zorla agzina tepiyorum ama agzindan cikariyo resmen agliyorumsinirlerim bozuldu artik her ögün savas gibi evde

iştahsız çocuk annelerine allah çok büyük sabır versin
oğlum 27 aylık ve inanılmaz iştahsız.
neler denedik neler......
11 kilo oğlum ve yaşamak için yiyenlerden
2 yaşına kadar çok sorun yaptım
ağladım,isyan ettim vs vs...kendime etmişim.
bu çocuk az yemek istiyor ve sağlığı yerinde çok şükür gelişimi güzel ozaman niye hep inatlaşıyorum dedim
bıraktım canı ne kadar yemek isterse,ne isterse kendi belirliyor

bırakın yemesin ya
iyice aç kalınca mecbur yiyecek
siz üstüne bu kadar düştükçe o da inat yapmış belli
kendiniz demişsiniz huy edinmiş diye
zaten doktoru da sıkıntı yok diyorsa sıkmayın siz de
bırakın yemeyiversin eninde sonunda mecbur kalacak

yemiyor diyen anneleri görünce ben mi çok rahat bir anneyim diye düşünüyorum valla.
görümcem ve kaynanam benim oğlumun yediklerini görünce hiçbişey yemiyor, annesi biraz zorla bişeylerle kandır yedir falan diye diye kendimi bu başlıkta buldum.

ama benim oğlum çok inat yemek istemiyorsa bitmiştir, kendinide yırtsan yediremessin, büyümüşde küçülmüş gibi.
26 aylık.

bugün biraz az yedi ama yazayım,

2 bardak süt içti.

1 kase patates salatası yedi.

2 hurma yedi,

küçük 1 dilim karpuz,

1 top dondurma

çeyrek kase şehriye çorbası içti.

Son düzenleme:

canim senin bu saydiklarini benim oglum yese ben bayram ederim

benim oğlum bebekken inanın bir türlü doyuramıyorduk . ne versen, ne zaman versen yerdi. ama bir gün yemeyi birden kesti. sinirden çok ağladığım oldu. komşunun çocuklarını yemeğe çağırıyordum mesela. az da olsa yemek yiyordu kıskançlıktan. süslü tabaklar süslü yemekler ... neler denedim. 3 ay önce kendiliğinden kızarmış patates istedi.. nasıl sevindim anlatamam. o günden sonra , o zorla yiyen çocuk gitti yerine iştahlı bir çocuk geldi.. sürekli bir şeyler istiyor artık. hemde 15 kilodan 18 kiloya çıktı.. biz ne yaparsak yapalım çocuk istemiyorsa nafile.. içinden gelecek demekki çocuğun...

arkadaşlar bende bir süre önce bebeklere ek gıda sayfalarındayken kızım büyüdü 26 aylık ve bu sayfaya geldimbenim kızım da malesef hep hep hep iştahsız küçükken bi derece kandırıp oyunlarla falan bişeyler yiyordu ama şimdi yemek hazırlığındayken ben yemem diye sırıtıyor. hatayı kendimde buluyorum. küçükken ek gıda 4-6 ay başlanır diye sözde 4 aylıkken meyve suyu falan verdim 6 aylık çorba verdim. ilk çocuk ya yeme miktarını bilmediğim için ye ye diye zorladım oyunlarla. şimdi yemeklerden nefret ediyor. kahvaltıyı bulamaç verdim. bide doktor bulamaç ver demişti 7 aylıkken. ne diye dinliyorsam doktoru annemi dinlesem daha hayırlıymış. kızım hala bulamaç yiyor. sadece kahvaltıdaki bulamacını seviyor ve süte bayılyor. süt yerine yoğurt yesin istiyorum ama sütü daha çok seviyor.eylül gibi kreşe vereceğim aynı problemi yaşayan tüm arkadaşlar kreşte olayı çözmüşler. hatta geçen sene bi arkadaşım oğlum pırasa yiyor diye sevinç naraları atıyordubu arada anneme sorduğumda biz nasıl yedik diye yavaş yavaş yemek sularına ekmek bandırıyorduk diyor. annem kızıma bakarken(bir kaç saatliğine)çocuk yemedi istemedi vermedim diyor. annem ilkokul mezunu bir kadın ama işte biz eğitimlilerin bilgisayar kullananların uygulayamadığı normal süreci uyguluyor. neyse bakalım eylül ekim gibi sonuçları görüşürüz

takma canım kafana..bizde cok iştahsız zamanlar gecirdik..
sabah kahvaltı hazırlıyorum yemiyormu kalkıyoruz..
öğlen yemek hazırlıyorum yemedimi hadi kalk masadan
aralarda ekstra birsey asla vermedim 2-3 gün ac gezdi sobra bacaklarıma yapıstı mama diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…