- 22 Eylül 2014
- 5.141
- 7.348
- 198
- Konu Sahibi PembeLokum
-
Böyle durumda maalesef doktorun olduğu şehirdeİzmir e gitmemiz mümkün değil oğlum hastalıklara çok açık Ankara’ya zor gidiyoruz vallahi Anadolu’nun küçük bir şehrinde yaşıyorum. Teşekkür ederim yine de
Bizim bir tanıdığın çocuğu aynı şekilde doğdu çocuk şimdi büyüdü ağzı normal görünüyor ama konuşmasını hiç duymadım inşallah düzelir.Herkese merhaba
2016 doğumlu bir kızım ve 2017 doğumlu bir oğlum var Allah bağışlarsa. Hamileyken bilmiyorduk, Doğumdan sonra oğlumu sabah morarmış nefesi kesilmiş halde bulduk. Yoğunbakıma girdi ve yaklaşık 1 ay kaldı. Doğuma giren çocuk doktoru muayene etmemiş oğlum yarık damaklıymış. Yoğunbakım a girdikten sonra öğrendik oğlumun böyle olduğunu. Yarık sadece yumuşak damağında var sert damakta ve dudağında yok.
Velhasılı kelam çok zor günler geçirdik, oğlumu emziremiyorum, süt sağarak yarık damak biberonu ile sütümü veriyorum. Ağzına damak şeklinde protez yapıldı. Ameliyat için Hacettepe doktorları ile görüşeceğiz.
Kızımı ise Hale’n daha emziriyorum aralarında 16 ay var. Kızımı emziriyorken oğlumu emzirememekten dolayı çok üzülüyorum. Oğlum memeyi reddetmiyor lakin ağzında tutamıyor, emzik de tutamıyor ağzından kayıyor hemen, memeden süt çekemiyor, vakum yapamıyor yani, emziren anneler anlar, epey zorluyorum ama yapamıyor.
Benim oğlum gibi çocuğunda sadece damak yarığı olan anneler var mı?
Neler yaşadınız?
Emzirmek mümkün değil mi? Emzirmek istiyorum.
Ne zaman ameliyat oldu?
Ek gıda süreciniz nasıl geçti?
Çocuğunuz düzgün konuşabiliyor mu?
16 ay var senin gibi... bunu kardesime soyleyecegim.Araları kaç ay? Bunun için de konu açmayı düşünüyorum açıkçası yetişemiyorum bebeklerime buna da çok üzülüyorum yarık damaklı bebeğimin durumu yeterince zor, beslenmesi çok sıkıntılı, sürekli hasta oluyor ve sürekli yarığından süt kaçıp burnundan çıkıyor
Kayseri’de bir doktor var adı Abdullah Özkırış onu bir araştırın isterseniz göz konusunda çok iyi olduğunu duydum.
16 ay var senin gibi... bunu kardesime soyleyecegim.
Tandem yani arkali onlu bebek arabasi al. Let goda uygun fiyata bulursun 250 ye aldim. Boylece birilerine bagli kalmadan istedigin vakit disari cikarsin. Kafan dagilir. Kiyafetleri unisex al. Oglun da giyebilsin. Kimseyi dinleme. Yardimci tutabiliyorsan yardimci tut. Tutamiyorsan esin de cocuklarin sorumluluklarini paylassin Telefonu eline cok az al. Ogluna simdiden sarkilar soyle. Soyle ki sen sarki soylediginde sussun. Asla kizini oglundan oglunu kizindan sakinma. Hayattaki en yakinlari olacaklar. Kizin icin fb de etkinlik sayfalari var. Ne kadar cok ilgi 2 yas sendromu o kadar uzak. Bosver evi. Eger bebeklerine zarari yoksa esin gelince soyle yarim saatte supurursun. Simdilik bukadar. Eger sorun olursa cevap veririm.var mı bir tavsiyen ?
Aslında ben kızını da emzirmene çok sevindim. Bu süreçte sagdikca sütun olur artık. Ameliyattan sonra da bebeğini bol bol rahat rahat emzirirsin insallah
Kizim 4aylik sert damak yumuşak damak ve küçük dilde dahil yarik dogdu 8aylikken ameliyat olacak.dudakta dış yapısında yok.aparey takıldı.ortodonti takibinde kızım ameliyat süreci hakkında bilgi sahibi olan var mı.nelere dikkat etmeli extra neler lazm oluyor.hacettepe de ameliyat olacak.
İyi akşamlar hanımlar, şuanda 2 yaşında yumuşak damak yarığıyla doğan bir oğlum var. Bütün sorularınıza cvp verebilirim sanırım 9 aylıkken hacettepede figen hnım yaptı ameliyatını yılda 1 kez kontrole gidiyoruz. Başka bir problemi yok baloğlumun.
Teşekkür ederim. Korkmuın sadece tedbirli olun. Her şey yolunda gittiğinde Yoğun bakım süreci olmuyor direk odaya alıyorsunuz. Ben ameliyathanin kapısında kucağıma aldım. Ateşelemezse 2 gece kalıyor. Ek gıda döneminde de her şeyi püre yapıp verdim, sorun olmadı. Yutmasında problem yok ama bazı harfleri kısa söylüyor. Ara ara kontrollere gidiyoruz konuşma terapisine gerek olup olmadığı 3 yaşında anlaşılacakmış.Geçmiş olsun.yutmada konuşmada sıkıntı yaşadınız mı çok korkuyorum ek gıda dönemi yaklaşıyor.bizim sert damaktada var.ameliyattan sonra hastanede ne kadr kaldınız.ameliyattan snra beni yanına alıyorlar mı yoğun bakımda kalıyor mu?insallah bizde atlatırız hayırlısıyla çok korkuyorum
Neler yasadiniz ameliyat sonrasi?aparey takılı damaginda kizimin dis çıkarırken sorun yaşadınız mı?konuşması nasıl şuan?ben doğum oncesi bilmiyordum 2ay sutum iyiydi 1gunde tamamen kesildi aspire eder die nerdeyse hic uyumadm.insallah bizde sizin gibi hayırlısıyla atlatırız.allah tüm yavrularımıza şifa versin insallah
İyi akşamlar hanımlar, şuanda 2 yaşında yumuşak damak yarığıyla doğan bir oğlum var. Bütün sorularınıza cvp verebilirim sanırım 9 aylıkken hacettepede figen hnım yaptı ameliyatını yılda 1 kez kontrole gidiyoruz. Başka bir problemi yok baloğlumun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?