• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum Yarık Damaklı Doğdu

PembeLokum

♥♥♥
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2014
16.691
9.728
248
32
Herkese merhaba

2016 doğumlu bir kızım ve 2017 doğumlu bir oğlum var Allah bağışlarsa. Hamileyken bilmiyorduk, Doğumdan sonra oğlumu sabah morarmış nefesi kesilmiş halde bulduk. Yoğunbakıma girdi ve yaklaşık 1 ay kaldı. Doğuma giren çocuk doktoru muayene etmemiş oğlum yarık damaklıymış. Yoğunbakım a girdikten sonra öğrendik oğlumun böyle olduğunu. Yarık sadece yumuşak damağında var sert damakta ve dudağında yok.

Velhasılı kelam çok zor günler geçirdik, oğlumu emziremiyorum, süt sağarak yarık damak biberonu ile sütümü veriyorum. Ağzına damak şeklinde protez yapıldı. Ameliyat için Hacettepe doktorları ile görüşeceğiz.

Kızımı ise Hale’n daha emziriyorum aralarında 16 ay var. Kızımı emziriyorken oğlumu emzirememekten dolayı çok üzülüyorum. Oğlum memeyi reddetmiyor lakin ağzında tutamıyor, emzik de tutamıyor ağzından kayıyor hemen, memeden süt çekemiyor, vakum yapamıyor yani, emziren anneler anlar, epey zorluyorum ama yapamıyor. :(

Benim oğlum gibi çocuğunda sadece damak yarığı olan anneler var mı?
Neler yaşadınız?
Emzirmek mümkün değil mi? Emzirmek istiyorum. :(
Ne zaman ameliyat oldu?
Ek gıda süreciniz nasıl geçti?
Çocuğunuz düzgün konuşabiliyor mu?

Bu arada iki küçük bebeğim olduğu için konuya sürekli cevap yazamayabilirim

Öncelikle geçmiş olsun
Emzirme ile ilgili ben çocuğun nasibinde varsa emer diye düşünüyorum, emziremeyen anneler dert etmemeli bence
Hiç anne sütü almayan çok sağlıklı çocuklar gördüm
Yarık damak için çok başarılı operasyonlar yapılıyor, estetik dikişle hiç belli bile olmuyor
Rabbim daha büyük sorunlarla sınamasın hiç birimizi, haklı olarak çok üzülüyorsun ama ameliyattan sonra çok başarılı olacak, içini rahat tut, düzelerğine inan
İyi bir hastaneye de gideceksiniz, şimdiden gelmiş geçmiş olsun
Bebeğiniz de hayırlı olsun

Benimde konun hakkında bilgim yok canım sadece Allah yavruna sifa versin demek istedim. İnşallah sağlığına bir an önce kavuşur ,Rabbim dermansız dert vermesin ,bebeğine şifa versin inşallah.

Iki kucuk bebek ve boyle sorunlar Allah yardimcin olsun. Benim de bebeklerim arasinda 16 ay var.
Kizimin lohusaliginda ayni sizin sorununuzla bas etmeye calisan doktor bir anneyle tanismistim. Bebegi 2 aylikti. Hemen ise baslamak zorunda kalmisti. 2 saatte bir mutlaka iki gogsunu birden sagiyordu. 1 yasinda da ameliyat olacagini soyledi. Aslinda daha erken bile olabilir dedi.
Artik tip cok cok ileri eminim ki bu surecler carcabuk gececek ve hic bir problem kalmayacak.
Cok zor oldugunu biliyorum ama lutfen pozitif olmaya calisin. Bebeginiz hissediyor. Iki kucuk yavruyla adaleti saglamak cok zor olacak ama basaracaksiniz. Bu zamanlar bebeklerinizin gelecekteki hayatlari icin cok onemli surecler.
Ilk olarak sunu bil sen mukemmel bir annesin. Kizin icin de oglun icin de en iyisini yapiyorsun. Ikisine de yeteceksin Allahin izniyle. Bebeklerini hickimseyle karsilastirma o senin bebegin. Kizin oglunla iletisime gecsin sakin sakinma. Onun kucagina da oyuncak bebegi ver o da onu beslesin. Buyudukce nasil sahiplendigine sen de sasiracaksin. Bu surec gecicek iki bebegin de saglikla hayirla buyuyecekler insallah. Normal karsila ki etrafinda ki bos bogazlara laf dusmesin. Annesin guclusun.
Ayyy coookkk zooorrr diye agzini yaya yaya konusanlara Allah nasip etti kolayligini da veriyor de ben oyle diyorum.
Bebegin iyilesecek cok iyi olacak insallah ve sen bu gunleri tebessumle hatirlayacaksin.
Korkma. Hacettepe de takip ediliuor zaten daha iyisi yok. Duamda olacaksin

Beni çok duygulandırdınız Allah razı olsun böyle güzel Mesajlar beklemiyordum:KK200: İki doğumum da sezaryen oldu (sebebi retinamda dekolman olması) ilkinde 20 gün yattım ayağa kalkamadım ikincide ise Doğumun ertesi günü yoğunbakıma koşarken buldum kendimi Allah büyük, yardım ediyor kuluna:KK200:

Beni çok duygulandırdınız Allah razı olsun böyle güzel Mesajlar beklemiyordum:KK200: İki doğumum da sezaryen oldu (sebebi retinamda dekolman olması) ilkinde 20 gün yattım ayağa kalkamadım ikincide ise Doğumun ertesi günü yoğunbakıma koşarken buldum kendimi Allah büyük, yardım ediyor kuluna:KK200:
Retinamda dekolman demissin biseyi merak ettim. Siyah noktalar goruyor musun cok fazla?

Siyah nokta da var ama daha çok solucan şeklinde cisimcikler görüyorum sürekli bulunuyor iki gözümde sürekli hareket ediyorlar alıştım ama hep öyle olduğu için
Kiz kardesimde dekolman olmamasina ragemn bu tur bir durum var. Sifa ariyoruz sinir bozucu bir durum.
Neyse bana bakma sen. Bebeklerini buyut bak ben ikisini uyuttum bir yandan utu bir yandan kk. Kendini hazirla ik8s8 de hareketlendi mi zaman daraliyor. :)

Kiz kardesimde dekolman olmamasina ragemn bu tur bir durum var. Sifa ariyoruz sinir bozucu bir durum.
Neyse bana bakma sen. Bebeklerini buyut bak ben ikisini uyuttum bir yandan utu bir yandan kk. Kendini hazirla ik8s8 de hareketlendi mi zaman daraliyor. :)

Araları kaç ay? Bunun için de konu açmayı düşünüyorum açıkçası yetişemiyorum bebeklerime buna da çok üzülüyorum yarık damaklı bebeğimin durumu yeterince zor, beslenmesi çok sıkıntılı, sürekli hasta oluyor ve sürekli yarığından süt kaçıp burnundan çıkıyor :(

Kayseri’de bir doktor var adı Abdullah Özkırış onu bir araştırın isterseniz göz konusunda çok iyi olduğunu duydum.

Üniversite hastanesi
Plastik cerrahi

İstersen doktor ismi de veririm özelden
İzmir’de

Herkese merhaba

2016 doğumlu bir kızım ve 2017 doğumlu bir oğlum var Allah bağışlarsa. Hamileyken bilmiyorduk, Doğumdan sonra oğlumu sabah morarmış nefesi kesilmiş halde bulduk. Yoğunbakıma girdi ve yaklaşık 1 ay kaldı. Doğuma giren çocuk doktoru muayene etmemiş oğlum yarık damaklıymış. Yoğunbakım a girdikten sonra öğrendik oğlumun böyle olduğunu. Yarık sadece yumuşak damağında var sert damakta ve dudağında yok.

Velhasılı kelam çok zor günler geçirdik, oğlumu emziremiyorum, süt sağarak yarık damak biberonu ile sütümü veriyorum. Ağzına damak şeklinde protez yapıldı. Ameliyat için Hacettepe doktorları ile görüşeceğiz.

Kızımı ise Hale’n daha emziriyorum aralarında 16 ay var. Kızımı emziriyorken oğlumu emzirememekten dolayı çok üzülüyorum. Oğlum memeyi reddetmiyor lakin ağzında tutamıyor, emzik de tutamıyor ağzından kayıyor hemen, memeden süt çekemiyor, vakum yapamıyor yani, emziren anneler anlar, epey zorluyorum ama yapamıyor. :KK43:

Benim oğlum gibi çocuğunda sadece damak yarığı olan anneler var mı?
Neler yaşadınız?
Emzirmek mümkün değil mi? Emzirmek istiyorum. :KK43:
Ne zaman ameliyat oldu?
Ek gıda süreciniz nasıl geçti?
Çocuğunuz düzgün konuşabiliyor mu?
Canım üzülme valla öyle bi dudağı olması gereken forma getiriyorlar ki. Hiç ama hiç anlaşılırmıyor bile operasyon izleri.
Bi anne için tabi ki zor bi durum ama inan bebeğin çok sağlıklı bi damağı ağzı olacak seni öpecek.
Bir tanıdığım evladı oldu bu operasyonu su an maaşallah cok sağlıklı.

Bu tür ameliyatlar genelde 1 yaş civarında yapılıyor. Damağından dolayı anne sütünden mahrum kalmak zorunda değil bebeğiniz. Sağıp özel biberonuyla verebilirsiniz, zaten bunu yapmıyorduysanız. Tamam anne bebek bağı için memede emzirmek çok güzel bir şey, ama sonuçta önemli olan anne sütünü alması. Ha biberonla almış, ha memeden almış, o kadar büyük bir mesele değil şartlar buysa. Geçmiş olsun.

Back