İlköğretim Yorum ve Soruları Oğlum yanlış heceliyor.

mlk2004

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2008
252
0
96
46
İstanbul
ARKADASLAR BENIM OGLUM BU YIL BIRINCI SINIFTA..... sımdılık ders yonunden sınıntı yok fakat bır dakıkada 30 kelımeden daha az okudugu ıcın kurdele alamadı..... onun ıcın ogretmenı notunu kırdı.... ılk hafta alanlara 5 ıkıncı hafta alanlara 4 alamayanlarada 3 verdı aslında yazılı ve odevlerde sorunumuz yok... her neyse asıl sorun oglum yanlıs hecelıyor.... bunu nasıl basaracagım.... nasıl dogru heceletecegıım bızım gıbı nasıl okuyacak bu cocuk ..... eskıdne yazmayı sevmezdı sımdı okumayı sevmıyor.... sıkılıyor....... cok sıkmadan nasıl basarırım yardımcı olurmusunuz.... sınıfında sadece sekız kısı bılgıdım kadarıyla 30 kelımeden az okumus........ bol bol kıtap okutmak ıstıyorum olmuyor...... cabuk sıkılıyor...... kız cocugu olanlar cok sanslı onlar daha ısteklı heveslıler erkekler bıraz daha zorluyorlar ınsanı sımdıden mıdeme agrılar gırıyor ben lısede felan na parım bılemıyorum sıdmıden boyle takıyorum yaaa.......

valla öğretmenin bu not yöntemini saçma buldum, önemli olan hızlı okumasından önce anlayarak okuması.
bence oğlunun üstüne gitme, üstüne gittikçe okumaktan nefret edecektir.
İlgi alanına göre basit dergiler kitaplar alabilirsin, National Geographic Kids alabilirsin mesela hayvanları seviyosa
scrabble gibi kelime oyunları alabilirsin, beraber kelimeler yaptıkça hem beraber oyun oynayacak hemde çaktırmadan okutmuş olcaksın

oğlumun öğretmeni tatil için "Hızlı Okuma" kitap ve cd si vermiş. Güzel bişey cd li olması oğlunun ilgisini çekecektir. aynı etkinlikler hem kitapta hem cd de var, cd yi takıp okucak, pc hesaplıcak metni kaç saniyede okudu falan. Hızlı okmak için gözü eğitmek üzerine etkinliklerde var. Bence yavaş okuyan çocuklar için çok güzel. Ben araştırıp bu kitap ve cd yi almanı şiddetle tavsiye ediyorum. Mutlu Yayınlarının

canım o cd ve kıtabın adını verırsen sevınırım...... tsekurler

canım o cd ve kıtabın adını verırsen sevınırım...... tsekurler

"Mutlu Hızlı Okuma" Mutlu Yayınları nın. ama başka yayınlarında vardırmış zambak yayınlarının falan. büyük şehirdeysen büyük bi kırtasiye ya da kitapçıya git mutlaka bulursun 1. sınıflar için hızlı okuma cd si kitabı, tatilde çalışır döndüğünde daha iyi olur, ama benim tavsiyem kısa kısa yaptır, çocukların dikkat süresi 15-20 dk zaten , 20 dk aralıklarla yaptır derim, daha iyi olacak merak etme
:13:

öğretmenin tavrına çok şaşırdım destek olması gerekirken heveslerini kırmış çocukların.benim oğlumda çok sıkıntılı bir çocuk.biz bu aşamayı yolda tabela okuma yarşması yaparak yada onun sevdiği takımın gazete küpürlerini okurken aştık ilk önceleri ben yemek pişirirken annem bana yardım et çok canım sıkılıyor falan dedim cumartesi ekleri gibi zararsız gazetelerin sadece başlıklarını okuttum sonra onunda ilgisini çekebilecek bi konuda aaaa ne kadar ilgiç ben yemeği bırakamam sen bana oku falan dedim ama onu hep dinledim yaaa öylemi falan diye yorumlarda bulundum.oyunla yoksa otur oku dememle mızırdanıyordu. aştık.kolay gelsin

Selam mlk ben birinci sınıf öğretmeniyim. Yazdıklarını okuyunca çok şaşırdım. Çünkü amaç okuma yazma öğretmekten çok kendine güvenen başaracağına inanan bireyler yetiştirmek. Gerisi zaten gelir.
Öncelikle onun ilgisini çeken konularda okumasını sağla. Erkek çocuğuysa mesela aç gazetenin spor sayfalarını okusun. Yeterki okuduu şeyler ona zevk versin. Bol bol dikte yaptır (Yani sen söyle o yazsın) Bundanda mı sıkılyıo. Çocuklar bilgisayara bayılır. Açıp facebooktan arkadaşına kuzenine yorumlar yazmasını mailler atmasını sağla. Sen söyle o yazsın. Kontrol et. Çok güzel ama şuraya dikkat etsen daha iyi olurdu gibi olumlu cümlelerle uyar... Ona ne kadar iyi ve başarılı oldunu hissettir. Öğrenirken eğlensin. Miniğimi öpüyorum...

Şimdi farkettimde bu çok eski bir msjmış. Sitenin bu bölümüne ilgi ne kadar az. :) 2008 mesajları bile üstlerde şaka gibii:) Öpüyorum çokk

malesef bizimde aynı problemimiz var istemiyor istemiyor ne yaptıysak sevdiremedik bi türlü okula gitmicem diyor yaa napıcağımızı şaştık artık :2:

malesef bizimde aynı problemimiz var istemiyor istemiyor ne yaptıysak sevdiremedik bi türlü okula gitmicem diyor yaa napıcağımızı şaştık artık :2:

Bu yaştaki çocukalr için arkadaşlıklar çok önemli. Eğer öğretmeninis eviyorsa birde arkadaşlıklarını gözlemleyin... İnanın arkadaşıyla arası bozulan ağlayarak gidiyo eve. Ama düzeldiğinde ondan mutlusu yok. Haftasonu arkadaşlarıyla bol bol biraraya getirebilirsiniz. Eğer farklı gözlemleriniz varsa paylaşabilirsiniz..

ya arkadaşlar bu müfredat mı çok ağır benmi abartıyorm gerçekten öylemi anlamdm dün çocuğa öz geçmişini yaz getr demiş birde hikaye kitabı vermiş özet çıkarlması gerekyormş deftere yazıması gerekiyormş çocğu kaç gündür çoksıktım herhalde bugün hasta yatıyor halsizlik var benm bilee bilmedğm sorular çıkıyor öğretmene soruyorm bizim yapacağımız birşey yok diyo ALLAHTAN öğretmenmiz anlayışlı sıkmayın diyo ama ben anne olarak çok iyi olmasada iyiolmsını istiyorm yani üffffffffffff çok derdm var çok

bence sizin öğretmen ağır ödev veriyo canım, bize böyle ödevler hiç gelmedi

chess arkadaşm ilgilendğn için teşekkür edrm size ne tarz ödev veriliyo biraz anlatırmsn bize geçen 3 tane perfonmas ödevi verdi biri matemtikle ilgili diğeri trafik diğeri özgeçmişini yazcaktı matematik örüntü yapılması yani 1se 1 resm 2se 2 resm böyle 20 ye kadar devam ediyor trafikte resm bulup kartona yapıştırması gerekiyormuş bide kendi yazısıyla yazıcaktı öz geçmişte aynı, benm kızım 4 sınıfa gidiyor biz daha perfonmas yapmadk sizde böyle ödevler varmı yazarsan sevnrm canm

ya canım moralini bozmak gibi olmasın ama bu ne böyle, şaştım kaldım yani
çocuklar bunların hepsini tabii ki yapamamaz, yapamamadıkları bişey değil, yapamıyoruz diye özgüvenleri sarsılır, okuldan bile soğurlar yani

mesela ben dün gelen ödevi yazayım, 3 resmli büyük boy hikaye kitabı, sadece okunacak ve arkalı önlü mat. problemlerinden oluşan bi fotokopi, problemlerinde hepsi toplama zaten, zor değil yani
biz hiç performas ödevi yapmadık daha

yani bilmiyorum bu kadar ödev çok aşırı geldi bana, ne gerek var yani, çocuklar bezmekte haklı valla

canm valla dersler çok ağır farkındaym ama yapmasada karnesine kötü not gelecek ama bende sıkmıycam artık yapabildiği kadar okuması güzel yazı berbat çok çirkin yazıyo birde çok isteksiz komşumun oğlu var o gayet güzel yapıyo hikaye kitabını resmen ezbrliyo sınıfta birinci birazda kapasite meselesi galiba bzimkinde azimde yok ALLAH hepimizn yardımcısı olsun

amin canım, benimkininde yazısı kötü hep böyle gitçek sanırım

sizinki gene iyi bızımkı 100 e kadar teker teker hem ılerı hem gerı sayma 5-er 5 er yuze kadar ılerı gerı 10 nar onar ve ıkıse 2 ser ılerı gerı seklınde ve yuze kadar oruntuler bızdede var... ayrıca kıtap okuma ve tek cumleyle anlat yada sozlu anlat seklınde neysekı yazma yok ama hergun duzenlı gunluk yazmamız var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…