- 29 Temmuz 2014
- 195
- 516
-
- Konu Sahibi runforestrun
Sabah uyandığı andan itibaren en uzun uykusu bir buçuk saat Olmalı.Bir buçuk saat sonra uyandırın.Yaklasık bir saat-bir saat yirmi dk sonra tekrar uyur.O zamanda en fazla bir buçuk saat uyumasına izin verir.Akşam uykusu öncesidir iki saat ayakta tutun.Sıcak bir duş aldırın.Işıkları kapalı tutun.mutlaka uyku düzeni değişir.Merhaba kizlar.Biliyorum konuyu yanlış yere açıyorum ama buranın takipçisi daha çok ve sonuçta bu da bi dert diye düşünerek burdayım.İki aylık oğlum var .Doğduğundan beri gece uykusu hiç yok.Maşallah gündüzleri güzel uyuyor ama gece sabaha kadar gözünü kırpmıyor.Çevremdekiler sabah uyutma diyorlar ama daha çok küçük.Oyunla,oyuncakla oyalanacak gibi değil.Uyku eğitimini nasıl verebilirim.Gündüzü geceye nasıl çevirebilirim?
kızlar halinize şükredin:)Benim de iki aylık kızım var. Bir ara çok iyi uyuyordu simdi gece bezlere kadar uyanık tuttuğu oluyor sonra bütün gün beni yalancı çıkarır gibi derin derin uyuyor maşallahgece uymayınca gece uykusunu gündüz uyuyor ve geceye yine uyanık kalma vakti oluyor. Bi yerde o da hakli uyu uyu bi yere kadar biraz uyanık kalmak istiyor ama zamanlaması felaket. Resmen geceyle günü yer değiştiriyor ve sinirlerin bozuluyordu. Simdi araştırmalarım ve akil yürütmelerin sonucu şöyle bi yol deniyorum. Gündüz altını açınca uyumuyor küçük hanim altını açıp üstüne battaniye ortuyorum uyanık kalsın diye konuşuyorum falan sabah öğlen aksam birer saat uyanık tutsan da faydası olur. Sonra gece belli bi saatte yatak odasına götür Işığı kapat geceyi algilasin sessizce yaninda yat yada uyutmaya calis . ben şuan onun yaninda uyumasını beklerken yazıyorum bu mesaji . sanırım faydası oluyor gibi sabah beş yerine üçte uyumaya başladı daha da düzeltecek inşallah. Allah sabır Versin hepimize
Gündüz kim bakıyosa uyutuyodur onu.Benim oğlum 15 aylık, hala uyumuyor. Sorunlu bir bebek değil ama uykuyu sevmiyor. doğduğunda da böyleydi. Artık alıştım.Sadece bazen uyksuuzluktan çok mutsuz oluyorum çünkü çalışıyorum. Sonra halime şükredip, uyumadığı gecelerde onu öpücük yağmuruna tutuyorumn.
İlk 10 ay kndim baktım, o zaman da öyleydi. Gündüz max 2 saat uyuyor. En son doktorumuz çalışan anneleri olan bebeklerin bunu sıkça yaptıklarını, amacının anneyi yanında tutmak olduğunu söylemişti. Artık sorgulamayı da bıraktım. :) 24 aya ne kaldı ki...Gündüz kim bakıyosa uyutuyodur onu.
Iyi dayanmışsanız günde bir saat.Ben dayanamazsın herhalde.Gece nadirde olsa uyuyamadığımda annemi çağırıyorum.O geliyor hemen uyuyorumkızlar halinize şükredin:)
benim kuzularım ikiz ve ilk 2-3 ay kadar biri gece biri gündüz uyudu , ben ne zaman uyudum günde toplam 1 saat oda her gün değildi, abartı gibi gelebilir ama çevremdekiler bile şaşıyordu eşimle bana nasıl ayakta kalıyoruz diye, Mevla yardım ediyor işte.
3. ayımızda fizik dr egzersiz vermişti (başka sebeplerden) o biraz yordu kuzularımı, birde bu gece gündüzü algılama kanımca metabolizmayla alakalı , yani herkesinki farklı oluyor. kimi 1 ayda algılıyor, kimi 6 ayda.
en iyisi bebişiniz uyurken sizde uyuyun, zaten zamanla kendiliğinden düzene girecektir
Mevlam veriyor gücünü :) 3,5 yaşındalar mesela bu gece uykular bölük pörçük oldu ve ben zombi gibiyim uykusuzluktan :) biri uyuyor biri uyanıyor çişiiiim geldiiii, karnım açıktıııı, sesleriyle 2 saatte bir uyandım anaaam kamera şakasımı bu dedim:) en fenası benim yontulmamışta yardım ediceğine uyanıyım diye ittiriyor şeytan dedi sende öyle it şunu yataktan düşsün :))) şu an kendimi vurun k.hpeye mağduru gibi hissediyorum yorgunluktan şaftım kaydı :))))Iyi dayanmışsanız günde bir saat.Ben dayanamazsın herhalde.Gece nadirde olsa uyuyamadığımda annemi çağırıyorum.O geliyor hemen uyuyorum
Eşiniz size gece çocuklara bakmakta yardım etmiyorsa sizde ertesi gün ona yemek yapmayın.Gece yoruldum diyin.Benimki yardım etmezse hiçbir sey Yapmıyorum hatta yemeği ona yaptırıyorumMevlam veriyor gücünü :) 3,5 yaşındalar mesela bu gece uykular bölük pörçük oldu ve ben zombi gibiyim uykusuzluktan :) biri uyuyor biri uyanıyor çişiiiim geldiiii, karnım açıktıııı, sesleriyle 2 saatte bir uyandım anaaam kamera şakasımı bu dedim:) en fenası benim yontulmamışta yardım ediceğine uyanıyım diye ittiriyor şeytan dedi sende öyle it şunu yataktan düşsün :))) şu an kendimi vurun k.hpeye mağduru gibi hissediyorum yorgunluktan şaftım kaydı :))))
yok walla bizimki öyle illa yemek olacak modunda değil, yapmaa sorun yok kahvaltılık yeriz diyor, rahatına aşırı düşkün:)Eşiniz size gece çocuklara bakmakta yardım etmiyorsa sizde ertesi gün ona yemek yapmayın.Gece yoruldum diyin.Benimki yardım etmezse hiçbir sey Yapmıyorum hatta yemeği ona yaptırıyorum
Anne olmak zormuş.ikinciyi hiç istemiyorumyok walla bizimki öyle illa yemek olacak modunda değil, yapmaa sorun yok kahvaltılık yeriz diyor, rahatına aşırı düşkün:)
yemek olayı bizde kısasa kısas yöntemi olamıyor o yüzdenhatta öyle rahat ki uzlaşmaya bile gayret sarfetmez majesteleri:) öncede kafama takıyordum ama şimdi kafama göre takılıyorum:) önceden kesesini cebini düşünen ben artık çok acımasız oldum
aaaa işte burda size katılamıcam, çünkü benim kuzularımın arasındaki diyaloğu görünce fikrim çok değişti :) hatta arkadaşlarım bile bu sebepten kolları sıvadı diyebilirim:) o kadar zorlanıyorum ama yaşım genç olsa tekrar çocuk düşünürdüm :)) deli cesaretiAnne olmak zormuş.ikinciyi hiç istemiyorum
Benim bebeğim gece uyur gündüz uyur iştahlıdır ama yine de bana zor geliyor.Üstelik annem de Yanımda.sürekli daha iyi ne yapabilirim düşüncesindeyim bu Yüzden tek çocuk candıraaaa işte burda size katılamıcam, çünkü benim kuzularımın arasındaki diyaloğu görünce fikrim çok değişti :) hatta arkadaşlarım bile bu sebepten kolları sıvadı diyebilirim:) o kadar zorlanıyorum ama yaşım genç olsa tekrar çocuk düşünürdüm :)) deli cesareti
Ben de istiyorum. Evet çok zor, anneye bazı durumlarda zulüm. Ama çok çocuk iyidir. :)aaaa işte burda size katılamıcam, çünkü benim kuzularımın arasındaki diyaloğu görünce fikrim çok değişti :) hatta arkadaşlarım bile bu sebepten kolları sıvadı diyebilirim:) o kadar zorlanıyorum ama yaşım genç olsa tekrar çocuk düşünürdüm :)) deli cesareti