Merhaba arkadaşlar... size bir sorum var.
oğlum Kenan 1 yaş 5 aylık. ve yaklaşık 1 haftadır sabahları bezi kupkuru olarak uyanıyor.
ilk günler aceba pipisinde bi sorun felanmı var da çiş yapmıyor die düşünmüştüm ama uyandıktan yaklaşık 1 saat kadar sonra bezine yapıyordu.
bu sabah saat 11 gibi uyandı ve baktım yine bezi kuruydu. hemen tuvalete götürdüm ve tuttum. hadi oğlum,çiş yap oğlum, diye diye çişini yaptırdım.
ardından çok mutlu oldugumu gösterdim. o da çok sevindi haliyle ama sorun şu ki,çişi geldiğinde çiş demiyor. kakası geldiğinde de haber vermiyor. sadece kakasını yaptıgında ya kucagıma çıkıp tepeme tırmanırcasına hareketler yapıyor yada karşıma geçip poposunu kaşıyor.yani bi zahmet temizleyiver diyor bu da iyi bence.demekki rahatsız oluyor. aceba çişini mi öğrenmek istiyor? aceba buna hazırmı?
tecrubeli anneler yardımcı olsun lütfen. bunun üzerine düşüp oğluma öğretmelimiyim tuvaletini. (açıkçası ben bunu istiyorum)
yorum ve yardımlarınızı bekliyorum... şimdiden teşekkürleeerrr...
bu sabah da baktıgımda bezine az yapmıştı. ama geç kalktı.neyse,dedim yinede bi tutayım wc ye. bezine yapmış bile olsa alışkanlık olsun sabahları wc ye gitmek. derken bekledim bekledim yapmadı.çok da üstüne düşmedim çişi yoktur diye.bıraktım koridora dedim sen içeri gir ben bez alıp geliyorum altını bağlayayım.durdu durdu şarrrr halıya işemesinmi sonra da çişine bakarak ağlamaya başladı. demekki daha uzun süre beklemeliydim wc de. ve demekki sabahları uyanır uyanmaz mutlaka çişi oluyomuş. öğrenmiş oldum