• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Oğlum sürekli emmek istiyor buna rağmen uyuyamiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Bir hafta önce sezeyanla dogum yaptım
37+5 gunlukkeniglum 3000 kg dogdu
gece dogum yaptım sabahı 2890 düştü
3.gün sarilikfan dolayı fototerapi gördü
1 gün sonra taburcu olurken 2860 düşmüştü
eve geldimizin 2.gunü kontrolü vardı 10 grdaha vermişti
Dr haftaya kadar kilo almazsa mama baslaticam dedi
yalnız sorun su oğlum orn bu sabah 9.05 gece uyandı
9.30 emzirmeye başladım 10.30 kadar bölük porcuk emdi( göğüs uçlarından dolayı. Silimin göğüs ucu kullanıyorum)uyuya kalınca yatırdm ve hemen aglayarak uyandı nene arıyor emzik tutmuyor tekrar emzirdim gene uyuya kaldı vs bütün gün böyle devam ediyor
gündüz saysan 6 saat anca uyuyodur
annemler oğlumun ac kaldını ondan uyumadını aoyluyolar
psikolojim alt üst oldu
aksam 7.30dan 11 kadar memede uyuya kaldı koydum an basıyor ciglgi
göğüs ucunda süt oldunu görüyorum
annem diyor birini emzirirken ötekinden süt akması gerek ancak akmıyor
ne yapacagım sizce neden böyle yapıyor oğlum doymuyormu

doymuyor olması muhtemel bir de daha çok küçük emmeyide bilmiyor anladığım kadarıyla emerken uyuya kalıyo uyuya kalınca dudaklarına falan dokunup emmeye devam etmesini sağlayın yatınca kokunuzu alamadığından ağlıyo olabilir sütünüzü eğer imkanınız varsa sağmayı deneyin eğer azsa süt arttırıcı çay içmenizi öneririm üzülmeyin moralinizde sütünüzü inanılmaz etkiler birde şu var doysa bile kokunuzuda arıyo olabilir benim oğlum 1,5 2 ay kadar üzerimde uyumuştu sadece

Bebeğinizin kilo kaybetmesi normal. Her bebek doğum kilosunun altında taburcu olur.
Doktorunuz mama başla demediği sürece kimsenin lafıyla mama başlamayın.
Açlıktan ağladığı kesin değil. Gazlandığı için ağlıyor olabilir. Gazlanan bebek emmek ister. Acısını anne göğsünde unutur çünkü. Emdikçe yine gazlanır yine emmek ister.
Siz doktorunuzu dinleyin kimseyi değil.

canım bebeğini sağlıkla büyüt..sana da geçmiş olsun.benim oğlumda doğumdan sonra kilo kaybediyordu ve 9 gün takip ettik kilosunu ve doktorun önerisiyle mamaya başladık..senin gibi sürekli emziriyordum süt var sanıyordum ama azmış meğer doymuyormuş bebeğim..sen psikolojini iyi tutmaya çalış sütüm var diye düşün hep..benim hala az 5 aylık olduk bu arada..stres yapmadığın sürece sütün olur..benim en büyük eksiğim bu..

sütün olmadığı için değil.emmeyi beceremedii için doymuyordur.bi sağıp deneyin ne kadar çıkıyor.boşuna mamaya başlamayın.ben öyle bi hata yapmıştım malesef.

Bebeğini güle güle hayırlısı ile büyüt arkadaşım.Yalnız sen daha yeni doğum yapmışsın birini emzirirken diğerinden süt akması olayı kişiden kişiye değişir ama ilk doğumlarda bu durumu beklemek mantıksız.Aynısını benim kayınvalidem diye diye benim psikolojimi bozmuştu.Göğüs ucu kullandığın için bebek rahat çekemez.Bir arkadaşımız bebeğini emzirdiğini düşünürmüş bebek hep kilo kaybederdi meğerse göğüs ucu kullandıkları için çocuk hava çekermiş tabiki doyduğunu sanarlardı.Muhtemelen tam olarak çekemiyor,hiç mi göğüs ucun yok çabalasan.Bence de sütün olmadığından değil annesi tam becerip ememiyordur yavrun.Sağarak hem göğüs ucunun çıkmasını sağlarsın hemde biberonla bile olsa bebeğin anne sütü alır.Allah kolaylık versin

9.30 emzirmeye başladım 10.30 kadar bölük porcuk emdi( göğüs uçlarından dolayı. Silimin göğüs ucu kullanıyorum)uyuya kalınca yatırdm ve hemen aglayarak uyandı nene arıyor emzik tutmuyor tekrar emzirdim gene uyuya kaldı vs bütün gün böyle devam ediyor
psikolojim alt üst oldu

tatlım ememıyor sanırım. zamanla ogrenıyorlar emmeyı. doyup doymadıgını anlamanın en ıyı yolu kılo kontrolu. duzenlı olarak kılosuna bak artıs varsa doyuyordur.yada kırlettıgı bezlerden de anlayabılırsın. doktorumuz bana gunde 2 kez kaka yapıyor 5-6 kez cısını yapıyosa doyuyordur dedı...

Bugün öğlen yaaadgom kriz sonucu önce pompayla sagım yaptım iki göğüsten 40 cc yarm saatte aldım anca
şutum azmış megersem
sag göğüste tek delikten
solda iki deliktengeliyimus
benim böyle bisiden haberim bile yoktu
sagdigim şutu içirdim
ardından aptMilden 30 cc verdik ve egeuyudu
megersem doymuyormus
sonrasindD ağlAdım cocuğumu C birakmisimim
suanda sagım yapiyorum
Ege ckk cekemedigj jcin göğüslerim bosalmiyordudemekki
Dr mama verdigimi bilmiyo
çok kivranirsan günde bı kezmamavericem
anne sutunede devam edicem hem sagip vercem hemde emxuricem
bol sutum olsun jns

bebeğin hayırlı olsun öncelikle ve geçmiş olsun...
bebeğin doymuyor demek , ama sakın ağlama...
sütünü arttıracak bol bol su ve sıvı tüket... bir şekilde meme ucuna masaj yaparak bebeğinin göğüsünü kavrayabilecek kadar göğüs ucu çıkar...
artı süt kanlların emin çok daha fazladır ama daha yeni doğum yapmışsın ilk bir iki tanesi açılmış diğerleri de açılacak ve daha fazla süt kanalından süt gelecek emin ol...

birinden emzirirken diğerindne süt gelme ise ancak 1 ay sonra falan olur...benim öyle olmuştu...

bebeğin gittikçe güçlenecek ve daha güçlü emdikçe diğer göğüsün de uyarılacak ve süt akacak...

1 haftalık emzirme döneminde tek sağmada 40 cc anne sütü hiç de fena değildir:)
sütüm az diye sakın üzülme...sütün emzirdikçe artacak ...

bir de emzirirken sadece göğüs ucunu da verme bebeğine ...kahverengi kısmını kavraması lazım ki bebeğin diliyle pompalacak sütünü...pompacak ki süt gelecek...
göğüsünü bir elinle tutarken başparmağını üstte ,diğer 4 parmağın ise altta olsun...başparmağınla bebeğinin burnunu göğüsünün kapatmamasıan dikkat et...nefes alabilmesi için...

emerken rahat nefes alıyorsa daha kolay emecek...

hem emerken uyuması da normal...yoruluyor,enerji harcıyor ...daha minnacık annesi o:)) izin ver de uyusun...uyuyacak ki büyüyecek...

ilk hafta da bebeklerin hemenhepsi kilo verir...o da kilodan çok doğumdan sonra şişlikler ödemler iner de o yüzden kilo kaybeder...ama 1 ay sonunda hepsini telafi eder üstüne de en az 500-600 gr eklemesi lazım...

aklıam gelenler bu kadar...

sağlıkla büyüt bebeğini

Gülay eğer denemek istersen yazayım sana canım süt arttırıcı çay tarifi ben kanal D deki doktorum programından almıstım bu tarifi ve deneyerek gordum canım faydasını
1 yemek k. Rezene
1 y.k ısırgan
1 y.k ıhlamur
1 tatlı k. tane kimyon
1 çay k. anason

üstüne kaynar su dok ve 15 dk . oyle demlensin ben her yemekten sonra 1 fıncan içiyorum.
Hem cok sukur sutum coğaldı hemde ne ben ne de bebeğim gaz problemi yasamadık.Umarım sanada faydası olur
Benimde tek problemim kızım sağ gogsumu almıyor hep solu emmek istiyor bu yuzden yara oldu gogus ucum cok canım yanıyor emzirirken ama yinede emziriyorum ne yapayım.

ben de aynen senin yaşadıklarını yaşadım 500 gr kilo kaybı oldu bebeğimin. göğüslerim yara oldu falan ama yılmadım emzirdim bebeğimi. şimdi sütüm bollaştı. bebeğimde 1 ayda 1.5 kilo almış. her ağldığında emziriyodum psikolojik olarak ilk zamanlar aç bırakmışım bebeğimi diye üzüldüğüm için .meğerse gazdan ağlıyormuş bebeğim emzirdikçe gaz ve kilo olmuş zorla süt vermişim çocuğa. neyseki son birkaç gündür düzene girdi. sütüm iyi gazı hala var ama daha az. sana tavsiyem mamaya başlama hemen sütün yeter. memedeyken yanağına dokun topuğunu gıdıkla uyansın emsin.zor günler biliyorum ama geçecek yerine başka şeyler çıkacak. kolay gelsin

kızlar aynı sorun bende de var...sürekli emmek istiyor oğlum.kucağımda uyuyor.yerine koyuyorum uyanıyor..ya da yatakta ağlarken kucağıma alıyorum susuyor...sonra tekrar ağlıyor..ne yapacağımı şaşırdım........sürekli emziriyorum ama hala ağzını açıyor..emmemiş gibi......

bizim küçük bey de gaz sorunundan dolayı sürekli emmek isterdi
ben de doymadığını düşünür süt sağmaya ve içirmeye çalışırdım,
ilk 2.5 ayım acaba sütüm mü yetmiyor doymuyor mu? diye endişelenmekle
geçti ama endişelendiğim ay bile bebeğim 1 kilo 150 gr almıştı
üzüntüden neredeyse sütüm gidecekti şimdi 1 kilo civarı kilo alıyor,
gnc nin malt içeceği hapı var ve isirgan otu hapı bir de süt artırıcr çay
hepsinden düzenli olarak içiyorum
herşey bebeklerimiz için......

canım hayırlı olsun.ben 20 aydır bebeğini emziren bir anneyim.bana da senin gibi sütün yetmiyor dediler aptamil vermeye başladık ama bir süre sona gögsümde süt biriktiği için çok kötü hasta oldum.böyle birşey yaşamamak için mama verme bebeğine.
daha yeni doğum yapmışsın ve maşallah 40 cc süt az değil zaten bebeklerin midesi bilye kadar olurmuş.ne kadar emzirirsen okadar sütün çogalır.senin yaşadıklarını bizde yaşadık inan ve mamayı boşver emzirmeye devam et canım.benim göğüs uçlarım yara olmuştu kanıyordu buna rağmen dayandım ve o sorunlar bitince emzirmenin keyfini sürdüm.....bu arada birini emerken diğerinden süt gelmesi için daha erken canım.birkaç ay sonra sütün daha da artınca olur.

psikolojim alt üst oldu

sakin uzulme canim..sutum yetmiyor diye birsey kesinlikle yok..moralin bolzulursa ancak sutun azalir..bende ayni seyeleri yasadim dogumumun ilk gunlerinde kabus gibi gunlerdi..agliyor acaba acmi..sutun gelmiyormu tepemde dikiliyorlardi..ama tum bunlar benim psikolojimi alt ust etti..o yuzde cok ahim var..ama tum bunlara ragmen bebegim ilk ayinda 1 kilodan fazla almisti..yani bir annenin sutu her zaman bebegine yetecek kadar vardir..hatta bir doktordan duymustum bir annenin ucuz bebegi bile olsa ona bile yetecek kadar sutu olur demisti...en onemlisi sen kafanda bitir olayi ve sakin mama verme..hicbirsey olmaz..benim 2 ayim nerdeyse oyle gecti acaba cocugum acmi diye..halbuki ne kadar hataliymisim..simdi bebegim 4 aylik ve emziriyorum sadece anne sutu aliyor ve Allah nasip ederse 6 ay sadece anne sutu vericem..herseyin basi moral ve dinlenme..kimseyi sallama..kilo alimina ve altini islatiyor mu ona bak ve sabret..sutun artacaktir..gnc nin bira mayasini kullaniyorum surekli ve birde rezene anason cayi iciyorum..tahin pekmez cok ise yariyor ve en onemlisi su..damacana yetistiremiyor esim:teselli:

canım ilk birkaç gün inanır mısın gögüslerimi hiç kapatmadan geziyordum sürekli emmek istiyordu bir de yara oldu ki sorma uç kullanıyorum hala. sonra düzene giriyor kanallar açılıyo ve daha kısa süre emmeye başlıyor

benim oğlumda öyle sürekli emmek istiyor koyunca ağlıyor sanırım gazdan ama bir türlü sancıları bitmiyor ne yapsak bilmiyorum zinko kullanıyorum rezene içiyorum nekadar faydalı bilmiyorum

Back