Bebek Beslenmesi oğlum pütürlü yiyemiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Serencam83

ÖMRÜMÜN SERENCAMI
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2007
2.174
1.026
698
41
merhaba kızlar benim 12 ayını doldurmuş bir oğlum var 5 aylıkken ek gıdalara başladık meyve suyu verdim arkasından pürelerini vermeye çalıştım ama ta o zamandan püreyi yemekte zorlandı sebze çorbalarınıda az suyla katıya yakın yapıyordum blendırı sadece 1 ay kullandım daha sonra etli sebze çorbalarını çatalla ezerek verdim yiyordu ama şuana gelirsek oğlum pilav makarna yiyemiyor herşeye öğürüyor ama bazende yiyor .yiyebildiği şeyler sabah kahvaltı olarak domates suyuyla ıslatılmış ekmek peynir reçel pekmez,içine ekmek doğranmış çorbalar,elimle ezerek verdğim tavuk balık yada köfte,bazen yğurtla karıştırılmış dolma içi amabunları bazen yiyor birde kesinlikle pilav makarna yemiyor doktor 2 yaşına kadar çiğnemeyi öğrenmesi lazım diyor öyle bebekler görüyorumki oğlumdan küçük ama anneleri dolu yemek kaşıklarıyla pilavları makarnaları ağızlarına sokuşturuyor imreniyorum elbet bir gün alışacak diye teselli ediyorum kendimi ama geçen gün bir arkadaşım gedldi 3 yaşında oğlu var hala herşeyi püre yaparak yediriyormuş ya bizde öyle olursak birde hala üst dişlerimiz yok sadece alttan 3 dişimiz var onunda etkisi olabilirmi ben bu çocuğu katı gıdaya nasıl alıştırabilirim bana bir fikir verin arkadaşlar kusmuk temizlemekten gına geldi

Canım benim aynı sorun bende de var benimde oğlum 1 yaşında bizde aynı anlattığın şekildeyiz.Eline bişeyler veriyorum alışsın diye ısrıyo ama atıyo dışarı.yemek yedirirken verirsemde öğürüyo senin dediğin gibi.Bende ne yapacağımı şaşırdım.Bzimde üst dişlerimiz yeni yeni çıkıyo bende sabırla tam çıkmalarını bekliyorum.Belki değişir diye.Mümkün olduğu kadar eline ekmek , elma falan bişeyler veriyorum başında bekliyorum.Önceleri emiyodu sadece şimdi ısırıp atıyo dışarı.Belki yavaş yavaş yutmaya ,çiğnemeyede başlar diyorum ama bakalım inş.

arkadaşlar bir sorum olacak,arka öğütücü dişlerini çıkardı mı bebişleriniz?bu dişler çıkmadan gerçek çiğneme başlamıyormuş çünkü.

aynen bende dişler çıksın diye bekliyorum ama hiç dişi olmayan bebekler bile yiyebiliyor biçok şeyi az önce sebzeli sulu köfte verdim elimle ezdim ekmek içiyle vermeye çalıştım 6 lokma falan yedi ama öğürerek kusma aşamasına gelmeden bıraktık bende eline bisküvi falan veriyorum ama tık yok öğürmeyi alışkanlık halinemi getirdi ne

arkadaşlar bir sorum olacak,arka öğütücü dişlerini çıkardı mı bebişleriniz?bu dişler çıkmadan gerçek çiğneme başlamıyormuş çünkü.

yok bacım ya altta 3 dişimiz var üstlerde kabardı ama patlatamadı dahs

yok canım benimkide çıkarmadı ama genede çiğnemesi gerekiyomuş.mesela yumuşak şeyleri yiyebilir ama benimki çıkarıyo hemen.illa pütürsüz olacak.

mesela makarna veriyosam yoğurtlu veriyorum.makarnayı ikiye bölüyorum ardından yoğurt yedirince yoğurtla beraber yutuyor,anlamıyor.kaydirigubbakcemile3

bizimki pürüzsüzleride öğürmeye başladı hazır meyve püresine bile öğürüyor dönemsel bişeymi acaba böyle değildi yazın şeftaliyi karpuzu dilimleyerek yediriyodum inşallah geçici bi durumdur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…